Şampiyonlar Ligi 09/10: Muhtemel Torbalar

Yeni sistemde ikincilerin nasıl bir yoldan geçeceğini anlatmıştık. Şampiyon olmayanların lige girmelerini zorlaştıran sistemin bizim için görünürdeki olumlu yanı şampiyonumuzun direkt olarak grup aşamasından başlayacak olması.

Ancak burda bizim şampiyonumuzun durumu kadar dikkat çekici bir durum var ki o da 3. torbaya geçişin geçtiğimiz senelere oranla oldukça kolaylaşmış olması, sebebi de ilk 12'ye giremeyen ülkelerin şampiyonlarından 5'inin Şampiyonlar Ligine girişinin garanti olması. Bu elemeler bizim ikincimizin girdiği elemelerden farklı ve sadece ilk 12 dışında kalan şampiyonların arasında oynanıyor. Bu elemelerden gelen ekipler büyük ölçüde 4. torbayı oluşturmuş olacak.

Bunun bizim açımızdan anlamı nedir? Bu Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin şampiyon olması durumunda Şampiyonlar Liginde 3. torba takımı olacağı anlamına geliyor. Üstelik bu tablonun tamamen favorilerin kazanması üzerine oluşturulduğunu da unutmamak gerek, her zaman olduğu gibi ön elemelerde sürprizler yaşanacaktır. Sivasspor ve Trabzonspor'un ise şimdilik şansı yok 3. torba için, zaten Avrupa deneyimi oldukça kısıtlı bu takımların. Trabzonspor gibi her sezon şampiyonluk iddiasını dile getiren bir ekip için oldukça acı bir tablo bu.

Genel olarak baktığımızdaysa özellikle Galatasaray ve Fenerbahçe'nin önümüzdeki yıllarda ikinci torbayı zorlama ihtimali hiç de az değil. Fenerbahçe bu sene eğer 12-13 puan toplayabilmiş olsaydı bu sene dahi 2. torbaya yükselme ihtimali vardı. Bundan sonra puanlarını yükseltmeleri daha zor çünkü gelecek sene hesaptan çıkacak olan puanı 10.075 Fenerbahçe'nin. +5 puanlık bir yükseliş için en az 15 puan toplamak zorundalar gelecek sene. Galatasaray'ın puanı şimdilik zar zor 3. torbaya yetse de önümüzdeki iki sene hesaptan çıkacak toplam puanının sadece 2.875 olduğunu düşününce bu sezona benzer iki performansın Galatasaray'ı 60 puan ve üstüne taşıması zor değil. Bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini ise zaman gösterecek.Lig tablosu şu an çok karışık, özellikle Trabzonspor'un iç saha mağlubiyetleri, İstanbul takımlarının bir şekilde maç kazanmaya başlaması aradaki farkı iyice azalttı. Beşiktaş şu an averajla ikinci sıraya yükselmiş durumda, Sivasspor'un ne yapacağı belli değil. Haftanın sonunda birinciyle beşinci arasındaki puan farkı 2 olabilir. Bu sebeple şampiyonluk üzerinden yürütülecek hesapların her hafta değişme ihtimali var, o yüzden şimdilik varsayımdan öteye gidemiyor yazdıklarımız. Benzer tablolar diğer ligler için de geçerli çünkü. Ligin sonuna doğru tekrar gireriz bu hesaplara nasıl olsa...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu bilgilere xs4 kanalıyla mı uaştın?

Bu bilgilerin kaynağını verebilirsen sevinirim..

Related Posts with Thumbnails