Gaziantepspor 3-2 Trabzonspor

Bu ligin en iyi ayağa pas yapan takımı Gaziantep, böyle olunca da baskı kurma amacıyla sahaya çıkan takımların arkasına çok iyi şekilde sızıyor. Bu yüzden izlediğimiz her maç sonrası bu takımın bu sırada ne işi var, en azından ilk 3'te olması lazım diyoruz. Bu maçta da pek farklı değildi, Tabata'nın önderliğinde pas yaparak, bekleri öne çıkararak harika bir hücum performansı izlettiler yine. Beto'nun yerinde biraz daha becerikli bir forvet olsa, Tabata da son anda biraz daha doğru tercihler yapsa farka bile giderdi maç.

Trabzonspor'un goller dışında aman bu nasıl kaçar dediğimiz bir pozisyonu yok, her iki yarının son saniyesinde duran toplardan yaratılan tehlikeler dışında. Uzun süredir böyle oynuyor Trabzonspor aslında ancak kazanma alışkanlığı dediğimiz şey gerçekten çok önemli. Kaybetmeye başlayınca baş aşağı gitmeye başladı takım. Aslında çok büyük bir sürpriz değil, sezon başında sıfırdan kurulmuş, hala eksikleri olan genç bir takımdan bundan fazlasını bekleyemezsiniz. Geçiş dönemini harika sonuçlarla atlatmanın bir sanrısıydı bu sezon, itiraf etmek gerekirse ben de sezon başı beklentilerimi revize etmiştim Trabzonspor'la ilgili. İstanbul takımlarının verimsiz oyunları Sivasspor ve Trabzonspor'u öne çıkardı geride kalan 25 hafta boyunca ancak sonlara yaklaşıldıkça bu iki takımın düşüşü hızlanacak gibi.

Hücum gücünün tamamını Yattara o olmazsa Alanzinho'nun yaratıcılığına bağlamışsanız onlardan her maçı almasını beklemek fazla iyimserlik olur. Sezon başında Selçuk İnan skorer oyunuyla, Gökhan ve Umut normalden daha yüzdeli son vuruşlarıyla işi kotarmışlardı ancak özellikle Umut Bulut'tan şampiyon takımın santraforu olmayacağını açık seçik görmekteyiz. Gökhan Ünal'ın da 5.5 milyon euroluk bir oyuncu olmadığını her maç görüyoruz ancak hala bu ligin kalbur üstü forvetlerinden biridir Gökhan, en azından top ayağına geldiğinde duruma göre bir vuruş çıkarabilecekmiş hissini veriyor sizlere. Yine de Yattara ve Alanzinho'nun yokları oynadığı her maç Trabzonspor için zorlu geçmeye aday.

Fenerbahçe maçı sonrası söylemiştim Galatasaray haftayı üçüncü kapatabilir diye, Eskişehir galibiyeti puan farkıyla üçüncü olmak için yeterli artık. Bizler yine taraftar olarak yufka yürekli olacağız, sahaya o sarı-kırmızı forma çıktığında yine yüreğimiz o renkler için çarpacak ve o formanın içindeki adamların birçoğunun aslında bizim tanıdığımız adamlar olmadıkları gerçeğini unutacağız ve geleceğe umutla bakmaya çalışacağız. Bizler yine sevgimize yenileceğiz ama bir ihtimal birileri bize bugünleri yaşatanları unutmaz da sezon sonu teşekkür ederler bu arkadaşlara, bir ihtimal...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails