Genç Oyuncu Raporları #6

Haftanın en dikkat çekici gelişmesi şüphesiz Sercan Yıldırım ve Batuhan Karadeniz'in milli takıma seçilmesi. 90 ve 91 doğumlu iki forvetin Dünya Kupası Elemelerinin en kritik virajı olan İspanya maçlarında A milli takıma seçilmesi gerçekten büyük bir olay. Sıkça Türkiye'de yeterince iyi yerli forvet bulunmadığından dem vurulur ancak bu sezon gerçekten önemli bir çıkış yaptı bu iki oyuncu. Altyapıları takip eden herkes bu oyunculardaki potansiyeli elbette biliyordu ama Türkiye'de bir forvet olarak kendinizi ispatlamanız için önce bir araba gol atmanız gerek, bunu yapmanız için de forma şansı bulmanız. Batuhan bence bundan 3 ay öncesine kadar zerre gelişme kaydetmemiştir ama Beşiktaş'ta ilk 18'e giremediğinde yadırgamayan birçok kişi şimdilerde gelecek sezonun Beşiktaş forvetinde yer veriyor kendisine. Sercan da sezona etkileyici bir giriş yaparak yerini sağlamlaştırmasa belki de çoktan 5. sınıf bir Brezilyalıya tercih edilmiş olacaktı.

Forvetler kadar dikkat çekmese de A milli takımda fırsat bulan bir diğer genç oyuncu Ufuk Ceylan. Süper Lige dönüş yolundaki Manisaspor'un kalesini başarıyla koruyor Ufuk, bu performansı ülkedeki yerli kaleci kıtlığıyla beraber ona milli takım yolunu açtı. Sezon başında adı Galatasaray'la anılsa da ciddi bir girişim yoktu bildiğim kadarıyla, sezon sonunda geçtiğimiz yaza göre taliplileri daha da artacaktır Ufuk'un.

A milli takım dışında ümit milli takım aday kadrosu da açıklandı, Sercan Yıldırım burda da var. Hatta ümit milli takımda oluşunu A milli takıma seçilmeyecek olmasına bağlamıştık doğal olarak, sanırım Fatih Terim'in son dakika kararı oldu bu. Sercan'ın A milli takıma gidecek olması ümit milli takımda ciddi sıkıntı yaratacaktır zira kadroya sadece 3 forvet çağrılmış ve bunlardan birisi ofansif orta saha kimliğiyle öne çıkan Mustafa Pektemek. Ömer Şişmanoğlu'nu ise sadece ismen tanıyorum, herhangi bir bilgim yok. Özgürcan Özcan'ın ümit milli takıma seçilmemiş olması garip. Kendisi geçtiğimiz senelerde forma şansı dahi bulamazken seçiliyordu takıma, bu kadar formdayken takıma girememesi ironik olmuş.

Bunun dışında dikkat çeken bir stoper eksikliği var, öyle ki Galatasaray'da forma şansı bulamayan 91 doğumlu Semih Kaya 21 yaş altı takımına çağrılmış. Semih'in bu seviyede bir oyuncu olduğunu her zaman söylüyoruz ancak uzun süreli bir sakatlık sonrası forma şansı da bulamamışken seçilmesi ümit milli takımın stoper rotasyonunu sorgulatıyor bizlere. Bunun aksine sol bekte bir bolluk var, Gaziantepspor'da bindirmeleri ve aktif oyunuyla dikkat çeken İsmail Köybaşı, Beşiktaş'tan Eskişehirspor'a kiralandıktan sonra şans bulmaya başlayan Emre Özkan ve Almanya çıkışlı Ferhat Bıkmaz. Orta sahada ise yine Gaziantespor'dan Murat Ceylan en dikkat çeken isim. Kadronun tamamı ise aşağıda;

Kaleciler: Volkan Babacan, Fehmi Mert Günok (Fenerbahçe), Cenk Gönen (Denizlispor)
Savunma: Tunay Acar, (SV Wehen Wiesbaden), Yiğit İsmail Gökoğlan (Manisaspor), Aykut Muhammet Demir (SC Excelsior), Semih Kaya (Galatasaray), Serdar Kesimal (FC Köln(), Emre Özkan (Eskişehirspor), Ferhat Bıkmaz (Hannover 96), İsmail Köybaşı (Gaziantenspor)
Orta saha: Aydın Yılmaz (Galatasaray), Deniz Yılmaz (Bayern Münih), Soner Aydoğdu (Gençlerbirliği), Murat Ceylan (Gaziantepspor), Jem Paul Karacan (Reading FC), Serkan Şahin (FC Basel), Tunay Torun (Hamburg), Aydın Karabulut (Beşiktaş), Ferhat Kiraz (Karşıyaka), Güray Vural (Denizlispor)
Forvet: Mustafa Pektemek (Gençlerbirliği), Ömer Şişmanoğlu (FC Sankt Pauli), Sercan Yıldırım (Bursaspor)


Forma şansı demişken yeni yeni formasına kavuşan bir diğer genç oyuncu ise Serkan Kurtuluş. Bülent Korkmaz'ın Galatasaray'ın başına geldiğinden beri yaptığı en doğru hamledir belki de Serkan'ı sağ beke koymak. Oynadıkça daha iyi olacağını net bir şekilde gösterdi izleyenlere. Top kapıyor, bu topları bakarak ve doğru şekilde oynamaya çalışıyor, pozisyon almasında da ciddi bir gelişme görüyorum. Sabri onun bindirmelerini değerlendirmeme ve ona pas vermeme konusunda ısrarcı olsa da geçer not aldı çoktan Serkan birçok taraftarın gözünde, Eskişehir maçının en iyilerindendi. Oyundan alındıktan sonra Eskişehirspor'un o kanatta at koşturması tesadüf değildi, gol de ordan geldi zaten. Umarım devamını getirecek fırsatı bulur Serkan, şüphem ondan yana değil yoksa.

Galatasaray'ın kiralık verdiği oyunculardan ise ardı ardına kırmızı kart haberleri geliyor, hayırdır inşallah diyelim. Geçen hafta Cafercan Aksu kırmızı kart görmüştü, bu hafta ise Cihan Can. Yine de play-off hattındaki Boluspor'dan bir puan almayı bilmiş G.Antep BB, sıralamada üstlerde gözükseler de Bank Asya'daki cadı kazanı içinde arada kaynama ihtimalleri var. O yüzden her puan çok değerli. Bank Asya'da düşmeme mücadelesinin simgesi ise Özgürcan'ın formasını giydiği Sakaryaspor. Özgürcan son iki haftayı boş geçse de takım olarak sahadan mutlu ayrıldılar bu maçlarda, aldıkları 3'er puanla. Sürekli kazanmalarına rağmen hala son sırada olmalarını 11 haftada sadece 1 puan almalarına borçlular. Yine de farkı erittiler diyebiliriz, onbeşinci Güngören Belediye'yle aralarındaki fark 4'e indi. Ligde kalmak istiyorlarsa bu formlarının devamını getirmeliler zira ligin tamamlanmasına sadece 7 maç haftası kaldı. Son paragraf genç oyunculardan çok Bank Asya'yla ilgili oldu sanki, neyse...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

omega dedi ki...

Sakaryaspor eğer ilk yarıda fazldan 2-3 galibiyet almış olsaydı biz şuanda Sakaryaspor'un ikinci yarıdaki kadrosuyla playoffa yürüyüşünü konuşuyor olabilirdik.Ama yine de bu berbat seneyi öyle yada böyle atlatacağız.Seneye de ver elini Süper Lig...

kutay dedi ki...

özgür bu hafta cezalıydı oynamadı. şimdi ümit takıma alınmaması da isabet olmus çok krıtık bir bolu deplasmanı var sakaryanın.. belki bu düşünüldü..
batuhan'ı ilk defa canlı ızledım hıc begenmedım, sercan da ıkı hafta once gelmişti bu hafta da fener maçında izledim..sercan bence biraz balon olma yolunda.. bekleyelım gorelım..
bu arada aydın yılmaz vardı bır ara ne oldu ona? cevap: mart 2009 itibariyle yazık oldu,yalan oldu.

papaz dedi ki...

Bayern'li Deniz Yılmaz ve Basel'de A takımda 11 çıkmaya başlayan sağ bek Serkan Sahin de önemli oyuncular ümit milliler için.

Related Posts with Thumbnails