Dániel Tőzsér

Galatasaray altyapısı hakkında sıkça yazı yazıyoruz, biraz da nostalji yapsak fena olmayacak gibi. Galatasaray altyapısında oynayan yabancı oyunculara göz atabiliriz ara ara. Bunların ilk aklına geleni o dönem Beckham benzetmeleri yapılan Dániel Tőzsér şüphesiz.

Daniel Galatasaray altyapısına ülkesi Macaristan'ın tanınan ekiplerinden Debrecen'den gelmişti. İkinci Fatih Terim döneminde yeniden yapılanan Galatasaray altyapısının yabancı ayağını oluşturuyordu ve Fatih Terim transferinden sonra kendiyle övgüyle söz etmişti. Solak bir Beckham kazanabiliriz sözleri Daniel'in tipinin de Beckham'la örtüşmesiyle unutulmazlar arasına kazındı ama bu sözler hiçbir zaman gerçeğe dönüşmedi. İki sene kaldığı Galatasaray'da 26 PAF maçında 5 gol atsa da -ki izlemişliğim vardır- hiçbir zaman A takıma yükselemedi Daniel.

Galatasaray sonrası Ferencvaros'a transfer olan Daniel Tozser, burda ilk profosyonel maçlarına çıkmış. Burdaki başarılı performansıyla dikkat çekmiş ve hocası ona "Macar Lampard" diye çağırmaya başlamış. Daniel'in kaderi de bu olsa gerek, büyük oyuncuların isimleriyle anılmak. Ordan AEK'ya geçtiğindeyse bizim ülke basınına da düşmüştü haber, hatta Galatasaray bu adamı niye bıraktı diye tek tük ses çıktığı da olmuştu. AEK'yla Şampiyonlar Ligi maçlarına çıktığını farketmiştim o dönem, Yunan Liginde üç de gol atmış ayrıca. Bu yaz başında ise Belçika'nın Genk takımına 1.5 milyon euro bonservis bedeliyle transfer olmuş Daniel Tozser.

Uzun bir kariyer gibi gözükse de Daniel'in Mayıs 85 doğumlu olduğunu unutmamak gerek, oyununun olgunluk dönemine ulaşmış sayılmaz henüz. Belki bir gün tekrar görürüz kendisini Türkiye'de, ne dersiniz?

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails