Fenerbahçe 1-1 Kocaelispor

Maçı açtığımda dakika 4, skor 1-0'dı. (Bu sıra hangi maçı açsam illa gol olmuş oluyor, hayırlısı) Roberto Carlos'la buldukları gol sonrası kendi stillerine uygun bir hale dönüşmüştü maç aslında ama Galatasaray'daki skor stresinin aynısını Fenerbahçe'de gözlemledim bugün. Yaptıkları her pasta, her hamlede skorun 1-0 olduğu akıllarının bir köşesindeymişçesine oynuyordu Fenerbahçeliler.

Kocaelispor'un ikinci yarıdaki oyununa bakınca ilk 5lide olmasa da Ankaraspor, Kayserispor seviyesinde bir takım derdim. İnanılmaz iyi pas yapıyorlar, etkili ortalar çıkarıyorlar, üst düzey bir santraforları var ve hücumdan dönen bütün topları o bölgede topluyorlar. Baskılı oynayabilmenin bütün temel şartlarını sağlayan bir görüntüleri var. İlk yarıdaki rezaletin sorumluları daha az paralara bu takımı nasıl kurmuş, gerçekten hayret. Peki ilk yarıda çok daha fazla paraya o berbat ekibi nasıl kurmuşlardı diye mi sormalıyız acaba?

Fenerbahçe evinde eline gelen 3 puan fırsatını elinin tersiyle itti. Kayserispor'dan aldıkları ekstra puanları telafi etmek istediler herhalde! Yalnız Gökhan Gönül gerçekten ayakta alkışlanası bir adam, ligin açık ara en iyi hücum beki ve rahatlıkla İngiltere'de, İspanya'da oynabilir şu haliyle. Gökhan Emreciksin de keza, hafta içindeki alkollü araç kullanma haberlerine rağmen sahada Kazım'dan üç gömlek üstün duruyor bana göre. Defans oyuncusunu sırtına alıp geçişleri mükemmel, ben olsam sağ tarafta Gökhan Gönül'ün önünde onu kullanırım. Bir de Alex'in durumunu atlamamak lazım, son bölümü sakat sakat oynadığı gözden kaçmadı. Adam yürümeden bile pas verebiliyormuş, bugün de bunu gördük.

Bu skordan sonra Trabzonspor-Galatasaray maçının berabere bitme şansı artmıştır. İki takım da az hasarla atlatmak isteyecektir bu derbiyi, kontrollü başlayacaklardır. Gol olmayacak diye bir şey yok elbette, sadece son bölüme beraberlikle girilirse büyük bir baskı beklemiyorum iki takımdan. Yarın Beşiktaş ve Sivasspor'un maçları var, o maçların skoru da psikolojik olarak etkileyecektir derbiyi. Beşli zirve mücadelesi olunca rakiplerin maçlarını görmezden gelemezsiniz, doğal olan budur...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails