İspanya Günlüğü: Türkiye'nin İlk 11'i...

Benim ilk 11 tahminlerimin tuttuğu pek görülmemiştir ama bu sefer baya bir yaklaşmışız. Semih-Nihat ikilisinin en efektif hücum hattı olacağı düşüncemi zaten söylemiştim, bu açıdan sevindirici bir haber. Semih'in oynamasıyla beraber Nihat'ın çok daha etkili bir oyun oynayacağını düşünüyorum. Eğer kondisyon problemi yaşarsa benzer stildeki Sercan Yıldırım'ı da görebiliriz ilerleyen dakikalarda. Kanatlar Arda-Tuncay ikilisine emanet, tahminim Arda'nın solda Tuncay'ın sağda başlayacağı yönünde. Sol bekte Hakan Balta'nın oynayacağını varsayarak Arda'nın sol tarafta olmasının kritik olacağını düşünüyordum ancak görünen o ki Tuncay ve Arda'nın değişmeli oynaması pek de bir şey farkettirmeyecek.

Tek sürpriz İbrahim Üzülmez'in sol bek başlayıp göbekte Hakan Balta'nın oynayacak olması. Aslında bu da çok uzak bir ihtimal değildi zira diğer stoper adayları içinde henüz 10 tane milli maça çıkmış oyuncu yok, hatta ilk kez aday kadroya çağrıldı iki tanesi. Bu durumdaki bir stoperi Santiago Bernabeu'ya çıkarmamak belki de doğru karardır, sonuçta Hakan'ın stoperde iyi işler çıkardığını gördük UEFA Kupasında.

Şu anda kafamızı kurcalayan tek konu orta sahada başabaş bir oyun ortaya koyup koyamayacağımız, bu da Tuncay-Arda ikilisinin yanı sıra Emre'nin ne sertlikte oynayacağına bağlı. Fatih Terim'in soyunma odası konuşması bir süre bizi diri tutacaktır ancak ilerleyen dakikalarda bu üçlünün hücum etkinliği düşer mi, ondan emin değilim. Erken atacağımız ya da yiyeceğimiz bir gol bu senaryoların hepsini çöpe de atabilirç Hangi verilerle konuşursanız konuşun maç öncesi söyledikleriniz büyük ölçüde havada kalıyor, o yüzden fazla uzatmamak lazım. Rakibi gözümüzde fazlaca büyütmemek lazım çünkü zaten yeterince büyükler. Biz kendi oyunumuzu oynayabilme fırsatı bulduğumuz zaman rakipten bağımsız olarak gol bulabilme yeteneğine sahibiz, biraz da şans yanımızda olursa iyi bir sonuçla ordan dönmememiz için hiçbir sebep yok...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails