Türkiye U 21 - Ermenistan U 21 || Maç Öncesi

Herkes Türkiye-Şili maçına konsantre olmuş durumda ama bu akşam bir de ümit milli takımın maçı var. Maçımızın Ermenistan'la olması sebebiyle ilk bakışta biraz sorunlu gözükebilir ama işin siyasi yönünün çok ön plana çıkacağını sanmıyorum seyirci sayısı az olacağından.

Ümit Davala'nın Galatasaray'a geçmesinden sonra ümit milli takımın başına getirilen Hami Mandıralı'nın ilk sınavı olacak bu maç. Hami Mandıralı'nın kadro seçimi ise şöyle;


Kaleciler: Volkan Babacan (Fenerbahçe), Ufuk Ceylan (Manisaspor), Onur Recep Kıvrak (Trabzonspor)

Savunma: Bayram Durmuş, Eren Güngör (Kayserispor), Orhan Şam (Hacettepe), Emre Balak (Gençlerbirliği), Aykut Muhammet Demir (Excelsior), Alparslan Erdem (Galatasaray), Ferhat Öztorun (Manisaspor)

Orta Saha: Barış Memiş (Trabzonspor), Zafer Yelen (Hansa Rostock), Abdullah Durak (Kayserispor), Jem Paul Karacan (Reading), Murat Duruer (Ankaragücü), Volkan Şen (Bursaspor)

Forvet: Mehmet Batdal (Bucaspor), İlhan Parlak (Fenerbahçe), Tunay Torun (Hamburg)

Hami'nin TD mantalitesini bilmediğimden hangi dizilişte oynatacağı hakkında bir fikrim yok ancak klasik 4-4-2 oynatırsa şöyle bir kadro tahmininde bulunabilirim. (Hoş, şimdiye kadar yaptığım hiçbir kadro tahmini tutmuş değil, yine de denemesi bedava)

Tahmini 11'im

---------------Ufuk--------------

-Durmuş-Güngör--Şam--Erdem-

---Barış------Karacan------Şen--

-------------Yelen---------------

--------Parlak----Batdal--------

Aslına bakarsanız kadro seçimini pek doğru bulduğumu söyleyemem. Defansif olarak ortayı doldurabilecek tarzda bir oyuncu çağırmaması büyük handikap. Galatasaray'dan Aydın Yılmaz* ve Mehmet Güven, Beşiktaş'tan Aydın Karabulut'un kadroya çağrılmaması bence yanlış tercihler. Yine de rakip çok kaliteli bir ekip olmadığından sonuca gidebileceğimizi düşünüyorum.

Bu maçta özellikle dikkat edeceğim oyuncular arasında Galatasaray'dan Alparslan Erdem, Rostock'tan Zafer Yelen ve Reading'ten Jem Paul Karacan olacak. Orhan Şam ise Galatasaray için gözüme kestirdiğim bir oyuncu ama bu sene başka bir kulübe transfer olmayacak sanırım.

Maç Saat 19.10'da Kanal 1'den yayınlanacak.

* Aydın Yılmaz'ın hafif bir sakatlığı olabilir, belki de o yüzden çağrılmamıştır. Durumunu bir araştırmak lazım...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Aydın'ın sakatlığı vardı düzeldi mi bilmiyorum ama, mehmet güven 2.kez ameliyat oldu uzunca bir süre oynamayacak. Onun dışında forvette oynayan Tunay Torun'a dikkat etmek lazım, müthiş bi oyuncu olduğunu söylüyorlar...

scapula dedi ki...

Ben de şu Mehmet Batdal'ı merak ediyorum. Türk futbolunun yeni Hakan Şükür'ü olacak denirken, çok ciddi bir sakatlık geçirdi ve gelişimi yavaşladı. Bakalım toparlayabilmiş mi.

Diğer yandan, Aydın Karabulut'un çağrılmamış olmasında başka bir neden aramak gerek sanırım. Zira, şu kadrodaki oyuncuların tamamını katlayacak derecede iyi bir oyuncu Aydın. Kendi yaş grubunun da Arda Turan'dan sonraki en iyisi diyebiliriz Türkiye'de. A Milli Takım'a çağrılsa şaşırmayacağım adamı, Ümitler'in kadrosunda dahi görememek hayli şaşırttı beni. Yokluğuna anlam veremediğim bir diğer isim Özer Hurmacı. Yaşı mı geçti diye düşünüyorum, hayır. Sakatlığı vardır herhalde. Ya Nuri Şahin? Ne zaman yararlanmaya başlayacağız acaba bu çocuktan?

Aynı şekilde Mehmet Güven, bu kadroda rahatlıkla yer bulması gereken bir diğer isim. Sercan Yıldırım da öyle. Özgürcan da Toulon Turnuvası'nda cezalı duruma düştüğünden çağrılmamış olsa gerek.

Son olarak, sadece 2-3 maç izleme fırsatı bulmuş olsam da, Emre Balak'ın ilk 11'de olması gerektiğini düşünüyorum.

pclion dedi ki...

Mehmet Güven'in sakatlığı sen söyleyince dank etti Uğur, nedense çok dikkatimi çekmemiş okuyunca.

Yalnız ne olursa olsun defansif orta sahamızın olmaması çok garip, bakalım orta sahada fizik olarak başa çıkabilecek miyiz Ermenistan'la?

Related Posts with Thumbnails