Steaua Bükreş - Galatasaray || Maç Öncesi

Galatasaray açısından sezonun en kritik maçı. Şampiyonlar Ligi'ne girmenin getirileri kadar doğru ve yerinde transferlerin yarattığı özgüvenin sürmesi açısından da önemli. 20.45'te Bükreş'te başlayacak maç bütün soruların cevabını verecek bizlere.

NTV Spor'un ve Lig TV'nin hemfikir olduğu ilk 11 ise şöyle;


---------------Aykut--------------

-Tobias--Servet---Meira--Hakan--

-----------Topal--Ayhan-----------

----Arda-----Lincoln----Kewell----

--------------Nonda----------------

Son iki maçtır benzer bir dizilişte oluşan bir 11 görüyoruz ama hepinizin farkettiği gibi değişik bir isim var ilk 11'de, Tobias Linderoth. Sağ bekte yararlanmak istiyor Skibbe ondan, başarılı olabilecek mi, göreceğiz. Ben ise bu hamleyi oldukça doğru bulanlardanım. Sabri Sarıoğlu'nun da sakatlanmasının ardından o bölgede emaneten bile oynayan bir oyuncu kalmadı. Ben Barış Özbek'i orda değerlendirebileceğini düşünüyordum ancak onun da kademe anlayışı bir kanat savunucusu için oldukça yetersiz. Oyun bilgisi, zekasıyla o bölgeyi kapatabilecek tek isimdi kadroda Tobias Linderoth ancak kafalarda soru işareti oluşturan kısmı son resmi maçına Bordeaux deplasmanında çıkması. Maç eksiği çok büyük bir problem yaratmazsa İsveçli o bölgenin hakkını verecektir.

İlk 11 aslında beklenildiği gibi. Harry Kewell sol kanatta başlıyor, Arda Turan sağ tarafa kaydırılmış ancak ben bu bölgede sabit oynayacağı kanısında değilim. Bu maçta hırslı olmasını beklediğim isimlerin başında geliyor Arda Turan, Euro 2008'de gösterdiği performanslardan birini daha gösterecektir bu maçta.

Shabani Nonda yine ileri uçta yer alacak isim, performansı maça direk etki edecek oyuncuların başına geliyor. Onu arkadan destekleyecek isim ise Lincoln. Denizlispor maçında geri dönüş için oldukça istekli olduğunu gösterdi. Son zamanlarda kendisine karşı oluşturulan ön yargıyı kırma fırsatını bu maçta kullanmak isteyecektir Lincoln, tam da zamanı zaten.

Orta saha ise Mehmet Topal, Ayhan Akman ikilisine emanet. Uzun süredir beraber oynayan tek ikili onlar Galatasaray'da, ortak oyun tecrübesi yüksek olan bu ikili Bükreş akınlarını durdurup topu ofansif orta sahalara aktarmakla görevli olacak.

Defansta ise Servet-Meira-Hakan üçlüsü olacak Tobias Linderoth'un yanında. Kontra ataklara karşı tetikte olmaları gerek, Bükreş'in ana stratejisinin bu olacağını bilmek için müneccim olmaya gerek yok.

Kaledeki Aykut'a ise güveniyorum dersem yalan olur, ortalama bir performans göstermesi bence yeterlidir Aykut'un. (Hoş, halı sahada Bükreş maçındaki hatasını yaptım dün, karmanın bu kadarı)

Beraberliğin Bükreş'e turu getirecek olması büyük handikap, o yüzden %60lık payı Bükreş'e vermek doğru olacak ancak Galatasaray bu maçı kazanabilecek güçte. Eğer öne geçmeyi de başarırsak turun geleceğini düşünüyorum. Skor tahminim ise 2-1 Galatasaray'ın lehine. Ankete göre blog okuyucuları da benle hemfikir gibi ancak Galatasaraylıların biraz subjektif davranmış olabileceğini de belirtmeden geçmeyelim. :)

Aslında Fenerbahçe maçını da detaylı olarak değerlendirmek istiyordum ancak iki maçın saati çakışıyor, yani maçı izleyemeyeceğim. Fenerbahçe büyük bir avantaja sahip tur için. Sürpriz faktörünü ise Partizan kendi sahasında ilk yarıda kullandı, bunda başarılı bile olsa istedikleri skoru alamadı. Fenerbahçe kötü oynasa bile bir şekilde yenilmez Partizan'a ve turu geçer. Skor tahminim ise 1-1.

İşin en zor kısmı ise beklemek. Başlasın şu maçlar artık...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails