Seni Seçtim Rose!

NBA 2008 Draftının bir numarası Derrick Rose oldu ama bu yazımda daha çok draft'ın başarılı ekiplerimden bahsetmek istiyorum.

Draft'ta da en başarılı takımlardan biriydi bence Nets. Draft'ın en iyi pivotu Brook Lopez'i biraz şansın da yardımıyla 10. sıradan almayı başardılar. 21. sıradaki Ryan Anderson hakkında bir fikrim yok açıkçası ama 2.tura nasıl düştüğünü anlamakta güçlük çektiğim Chris Douglas Roberts (CDR)'ı da kadrosuna katarak bence gecenin en büyük "steal" larından birine imza attı Nets.

D.Harris - Marcus Williams
Vince Carter - CDR
B. Nachbar - R.Anderson
Yi Jianlian - S.Williams
B.Lopez - N. Krstic

Hiç te fena değil, doğunun içler acısı halini görünce play-off'a giremez diyebilmek için henüz erken, 76ers'ın bu sene yaptıklarını gördükten sonra hele.

Ama gecenin tartışmasız yıldızı Portland damga vurdu drafta. 13. sıradan B.Rush'ı seçip Indiana'ya karşı yem olarak kullandılar ve yanında 2 oyuncu verip J. Bayless gibi normal şartlarda ilk 5-6 sıradan birinde draft edilmesi beklenen bir oyun kurucuyu neredeyse sudan ucuza kapattılar. Bitti mi bitmedi! :) Esas bomba 27. sırada oldu ve ilk 15 gitmesine kesin gözüyle bakılan, NCAA şampiyonu takımın yıldız oyuncusu D. Arthur'u draft ettiler. O da yetmedi 2. turda NCAA finalisti Memphis'in "Ben Wallace"ı Joy Dorsey'i ve normal şartlarda 1.turda seçilmesi gereken ama Fenerbahçe'nin işgüzarlığı sebebiyle 2.tura kalan Ömer Aşık'ı seçip steal üstüne steal yaptılar.

Sadece bunla kalsalar yine iyi, kadrolarındaki inanılmaz uzun rotasyonunu göz önüne alıp D. Arthur'u üçlü bir takasta Memphis'e yollayıp normalde ilk 10da gitmesi beklenen ancak yanlış bir kalp teşhisi yüzünden neredeyse ilk turun sonuna düşen Nicolas Batum'u kadrolarına kattılar. Joey Dorsey de Houston yollarına düştü bu takasla. Bence bu takasta da karlı çıkan taraftılar, draft'ın en önemli dış oyuncularından birini aldılar ki bence NBA'de iyi işler çıkarabilecek bir oyuncu Batum.

Ayrıca bir de Ömer Aşık'ı Bulls'a gönderip karşılığında '09 ve '10 için 3 tane 2.tur draft hakkı alıp draftları da amorti'ye getirdiler. Şapka çıkarılacak bir draft stratejisi. 2 tane ilk 10da draft hakkı varmış gibi oyuncular seçti Portland, hepsi de kadrosuna oturan oyuncular.

27 Haziran 2008

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails