Galatasaray - Steaua Bükreş || Steaua Bükreş İncelemesi

Galatasaray bu seneki ilk resmi maçına Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Steaua Bükreş karşısında çıkacak. Sistemini henüz oturtamamış olan Galatasaray en büyük yıldızını kaybetmiş olan Steaua Bükreş karşısında galip gelmeye çalışacak. İlk önce hep beraber Steaua'nın sistemine bir göz atalım.



Zapata
Golanski - Radoi - Ghionea - P.Marin
Ov.Petre - T.Gomes
Szekely - D.Moreno - Nicolita
Arthuro

Sizin de hemen gözünüze çaptığı gibi takımın oyun kurucusu Dica takımdan ayrıldı, seneye Catania forması giyecek. Steaua'nın son dönemdeki başarılarında çok büyük bir paya sahipti Dica, Steaua için büyük kayıp. Ayrıca sadece 2 milyon € karşılığında bu transferin gerçekleşmesi de "biz mi alsaydık?" sorusunu getirmiyor değil hani aklımıza.

Bir diğer tanıdık isim ise Ov.Petre. Galatasaray'dan olaylı bir şekilde ayrılan ve Galatasaray taraftarı olarak bir davranışımızdan ilk defa utandıran andır o Kocaelispor maçı. Belki de bu sebeple her zaman bir sempati beslemişimdir Petre'ye karşı. Dünya çapında bir potansiyeli olmasa da işini hakkıyla yapmaya çalışan, zaman zaman boyuna rağmen sahip olduğu tekniğiyle güzel işler çıkarabildiğini de görmüştü bu gözler, Malatyaspor'a attığı golü de hiçbir Galatasaraylı unutmamıştır tahminim. Neyse bu kadar nostalji yeter.

Kalede bir Kolombiyalı var. Zapata transferinin Galatasaraylıları gülümsetecek bir yanı da var çünkü Hagi döneminde Mondragon'un tavsiyesiyle gelmiş Steaua'ya. Aralarında geçen diyalog'u merak etmemek mümkün değil açıkçası.

Kişisel olarak en son değinmek istediğim isim defansın bel kemiği Mitel Radoi. Çok iyi bir defans oyuncusu olduğu gibi bildiğim kadarıyla kendisi bir FM efsanesidir, o yüzden Radoi'yi izlememiş olan FM fanatikleri bile Radoi hakkında iyi bir izlenimleri vardır. 2-3 senedir çıktığı ilk haftalar hariç FM serisinden uzak kalmıama rağmen zamanında kendimi bu oyuna adamış bir adam olarak bende de bu "iyi niyet" kokan bakış açısı yok desem yalan söylemiş olurum. Ancak Euro 2008'de gördük ki kendisi bir "Maxim Tsigalko" değil, gerçekten iyi bir defans oyuncusu. Zaten Mutu ve Chivu'nun İtalya'daki büyük başarısının da etkisiyle kendisine İtalya kapısı açılmış bildiğim kadarıyla, Inter ısrarla istiyormuş 25 yaşındaki stoperi. Eğer oynarsa Steaua'nın en büyük kozu olacağını söylemek kahinlik olmaz herhalde.

İlk önce herkes şunu bilmeli ki Steaua harika bir savunma takımı. Son dönemde avrupada iyi yerlere gelmelerinin en temel sebebi bu. Hücumda işleri Dica'nın yaratıcılığına ve kanat oyuncularının etkinliğine bırakırken konsantrasyonlarının büyük bölümünü savunmaya ayırıyorlar. 4lü defansları ve önünde oynattıkları 2 defansif ortasaha iyi bir uyuma sahip. Galatasaray'a teşkil edecek en büyük sorun da birbirine uyum sağlamış 6 defansif oyuncuya karşı mücadele etmek olacak zaten. Kalede Zapata ise bu sıra oldukça formsuz, bebeğini kaybetmesi ona büyük bir darbe vurdu. Oldukça üzücü bir durum, geçmiş olsun demekten başka yapacak birşeyimiz yok.

Hücumda ise Dica'nın yerini Moreno ile doldurmaya çalışacaklar. Bildiğim kadarıyla TD Lacatus ile Becali arasında bu oyuncuyla ilgili bir anlaşmazlık var. Becali ise takım kadrolarına karışmasıyla ilgili büyük ünü olan bir başkan. Moreno oynayacaktır ancak takımı yönetme konusunda Dica kadar etkili olabilir mi, hiç sanmıyorum. Nicolita'yı ise Real Madrid maçı 0-0 giderken kendi kalesine attığı golle hatırlayacağım hep. Euro 2008'de formda oyunculardan biriydi, inşallah formunu kaybetmiştir demekten alamıyorum kendimi. Szekely için ise bu maç oynayamayacak söylentileri dolaşıyor. Yerine kim oynar, ne yapar, bir fikrim yok açıkçası. Forvetleri Arthuro ise iyi bir oyuncu ama daha fazlası değil. Meira-Servet-Emreler arasında çok etkili olacağına ihtimal vermiyorum.

Galatasaray incelemesi ise yolda...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails