Dnipro - AEK - Aris - Gent

İki hafta önceki maçlarda yaptığımız değerlendirmede sürpriz sonuçlara imza atan takımlardan bahsetmiştik, bu sefer de elenmesi sürpriz olan takımlardan söz edelim. Aslında bu ekipleri seçmenin temel nedeni kendinden güçsüz ekiplere elenmeleri kadar ülke puanı klasmanında rakip olan ülkelerin takımları olmaları.

Bizim açımızdan gecenin en önemli sonucu Ukrayna'nın hatrı sayılır ekiplerinden Dnipro'nun zayıf İsviçreli ekibine 2-1 mağlup olup avrupaya veda etmesi oldu. ŞL ön elemelerinde aldıkları başarılı sonuçlardan sonra önemli bir darbe oldu bu Ukrayna'ya. Bizim için yararlı bir sonuç olduğunu söylemeye gerek yok.

Rumlar Yunanlıları doğduklarına pişman ettiler bu sene. Anorthosis'in ŞL gediklisi Olympiyakos'u gruplardan etmesinden daha büyük bir deprem yaşadı Yunanistan, bu gece itibariyle AEK avrupa kupalarında yok. Politik meseleleri transit geçersek (ki öyle olmalı) rumları takdir etmemek mümkün değil. Şampiyonlar Ligi'ne takım soktular ve AEK gibi bir devi geçip UEFA Kupası birinci turuna Omonia'yı yolladılar. UEFA sıralamasında ilk 20'de yer almayan bir ülke için muazzam bir olay. Diğer rum temsilcisi Apoel de Kızılyıldız'ı elemek üzereyken 90+ larda golü yedi, şu anda uzatmalar oynanıyor.

Diğer elenen yunan ekibi ise geçen sene gruplarda mücadele eden Aris. O da tanıdık bir ekibe, geçen sene ön elemede Galatasaray'a iki maçtada 2-1 yenilip elenen Slaven Koprivnica'ya 1-0'lık avantajla konuk olmalarına rağmen 2-0 yenilip saf dışı kaldılar. Yunanistan için tehlike çanları çalıyor ülke puanı adına.

Son bahsedeceğim takım ise Gent. Aslında Belçika geçen sene rakibimiz olmaktan hayli uzaklaşmıştı, bu sene en önemli ekipleri Anderlecht'in daha ŞL 2. ön elemesinde avrupadan kopmasının ardından Gent'i de UEFA ön elemesinde kaybettiler, Kalmar adında bir İsveç takımından 4 yedi Gent. Belçika'nın bundan sonra ilk 15'te tutunması zor, büyük bir düşüş bekliyorum onlardan.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails