Arsenal-Bordeaux Hattı: Chamakh & Gourcuff

Geçen sezonun en iyi çıkış yapan oyuncularından birisi tartışmasız Yoann Gourcuff'tü. O dönem Milan'dan kiralık olan Bordeaux'nun oyun kurucusu sezon sonu İtalyan devine dönmeyi reddetmişti. Bunun nedeninin şampiyonluğa taşıdığı takımıyla Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmek kadar piyasasını İtalya'da ziyan etmek yerine bir sene bekleyip Ada'ya açılma olduğu belliydi. Pasaportta Fransa yazınca da bu kalibrede bir oyuncunun adresi Arsenal oluyor.

Geçen hafta benim çok beğendiğim bir oyuncu olan Maruone Chamakh'ı bosmandan kadrosuna kattıkları yetmiyormuş gibi şimdi de Gourcuff'a talipler. Büyük oyuncu Cesc Fabregas'ın yüklü bir bonservis karşılığında Barcelona'ya gitme ihtimaline karşı Bordeaux'yla suyu ısıtmaya başladılar, açılış fiyatı 25 milyon avro gibi gözüküyor. Şampiyonlar Ligi'nde muhteşem bir sezon geçirmelerine rağmen yerel bir eşleşmeye takılan Bordeaux, bu sezon Avrupa kupalarında yok. Bu durumda piyasası tavan yapmış bir Yoann Gourcuff'ü Dünya Kupası sonrası takımda tutmaları pek mümkün değil.

Ön alanı Chamakh, orta olanı Gourcuff'le takviye eden Arsenal, Fabregas'ın gidişinden takasla gelebilecek Yaya Toure'yle para dahi harcamadan geçen senenin üstüne koymuş bir kadroyla yola devam edebilir. Ligin en özel iki-üç oyuncusundan biri olan Cesc'in insanüstü performanslarına rağmen tüm sezonu fit geçirebilen bir oyuncu olmadığını biliyoruz. Üç üst düzey oyuncuyla kadrosunu takviye eden bir Arsenal fikri bana çekici geliyor açıkçası. Fabregas'tan gelecek para hariç Arsene Wenger'in emrine verilmiş bir 45 milyon avro olduğunu da es geçmemek gerek. Seneye Arsenal'i daha büyük bir keyifle izleyebiliriz...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

Arda dedi ki...

Gourcuff'ü talip olduklarına şimdi sizden öğrendim,doğrusu iyi de yapmışlar.Chamakh'ın gideceği belliydi,saç-baş yolduran Bendtner'in yerine alınmış olmalı.Fabregas'ın satılmasından ziyade,Gourcuff'la yan yana oynama olasılığı bana daha ilgi çekici geliyor.Seneye daha iyi bir Arsenal olacağı kesinleşti.

sannti dedi ki...

Ben halen Fabregas haberlerinin basının körüklediği bir safsata olduğunu düşünüyorum. Ne Cesc cephesinden, ne de bizim takımdan resmi bir açıklama yok ortada Cesc'in gitmek istediğine veya onu satacağımıza dair ancak Barca kaynaklı gazeteler Marca kıvamında her gün ayrı başlık atıyorlar Fabregas hakkında. Fabregas'ın Xavi futbolu bırakmadan Barcelona'ya gitmesi kendi adına çok saçma bir hamle olur en başta, Arsenal'i bir kenara koyarsak. Gourcuff eğer Fabregas takımda tutularak getirilirse o zaman ileriye doğru en büyük hamleyi atmış olur bence Wenger. Fabregas gittiğinde oluşacak hayal kırıklığının sebep olacağı yarayı Gourcuff ne kadar harika bir oyuncu olsa da kapayabileceğini sanmıyorum. Bir kere benzer tipte bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum zaten Cesc ile.İkisi yan yana arkalarında sağlam bir ön libero (tercihen Yaya Toure ama Song'la da gidilebilir) ile hücumda Xavi-Iniesta'dan daha iyi bir uyum bile yakalayabilirler.

Arsenal ile ilgili asıl çekinceme gelecek olursak, kesinlikle kale ve stoper. Bir stoper, bir üst düzey kaleci şart bu takıma. Bu sezon CL ve EPL totalinde 50'ye yakın belki de daha fazla Arsenal maçını canlı izledim, kaleci-stoper kaynaklı abes hatalar minimuma indirgenmiş olsa bu takım ligde en az 10-12 puan daha toplar, Barcelona'yı da Inter'den önce eleyen taraf olabilirdi. Almunia zaten vasatın altında bir kaleci, yedeği Fabianski ondan da kötü. Stoperde Vermaelen beklenenin çok üzerinde bir sezon çıkardı ancak Gallas artık bitirmiş profesyonel kariyerini kafasında. Zaten sözleşmesi de uzatılmayacak yüksek ihtimal, Silvestre ve Campbell'la beraber yolcu. Djourou ve Vermaelen'in yanına en az 2 stoper lazım yani uzun lafın kısası.

Yorumu sabırla buraya kadar okuyan olduysa teşekkür etmem gerek, yazıyla pek alakası yoktu Arsenal'in ama Cesc'ten girerek söylemek istedim bunları da. Wenger'i göreve çağırıyoruz burdan...

pclion dedi ki...

En azından ben iki yorumu da okudum, onu söyleyebilirim. :)

Related Posts with Thumbnails