Yükselme Ligi: Konyaspor 3-1 Adanaspor


Play-off sisteminden lig usulüne geçilince eğer son dörtlünün arasında Kartalspor olmazsa organizasyonun İstanbul'a verileceği az çok belliydi. İstanbullu futbolseverler için büyük keyif, benim için de elbette. Ali Sami Yen'de son birkaç aydır üzgün günler geçirsek de böyle bir organizasyonu taraf olmadan, sadece oyun için izlemek bile yeterliydi benim için.

Biraz karaborsacıların işgüzarlığı, biraz da ağırdan almamız sebebiyle arkadaşlarla Yeni Açık Üst'teydik bu maç. İki takımın da birbirini biraz da fazla kollayarak başladığı maçın ilk yarısında futbol namına bir şey yoktu. Adanaspor'un bir adım önde olduğu devrede Mbilla'nın kontrol ettiği toplarla karşı yarı sahaya yerleşmek, Ferdi'nin seri tekniğiyle iş görme çabasındaydılar. Birkaç kere yarı sahaya yerleşip iyi de top çevirdiler ama pozisyon üretmekten uzak çabalardı bunlar. Konyaspor'un ise karşı kalaye gidecek mecali yok gibiydi. Bank Asya 1.Lig'i bu sene belli başlı oyuncuların takibi dışında yeterli ilgili gösterememiş biri olarak bir Rıdvan Dilmen tandası yakalayıp "63 numara da iyiymiş, di' mi Güntekin?!" benzeri diyaloglar eşliğinde ilk yarıyı tamamladım.

İkinci yarı ise ilk yarıdaki temposuz maçı sanki başka takımlar oynamış gibi bir hava vardı. Amatör ligden Premier Lig'e geçiş yapılan bu ani sıçramanın sebebi 52'de Konyaspor'un kornerden gelen golüydü. Ön direğe koşu ve net bir kafa vuruşu. Galatasaray altyapısı geçmişi olan ve Rizespor'da beğenerek izlediğim Ahmet Görkem Görk, takımını öne geçirdiği gibi maça da ruh getirdi. Paslar serileşti, dikine top taşımalar başladı. Önce Adanaspor çok net bir fırsattan üst direk sebebiyle yararlanamazken bir dakika sonra önümüzdeki kaleye Eser Yağmur'un yaptığı aşırtma vuruşun sol direk dibinde patlaması enfes bir seriydi.

Adanaspor'un biraz daha çabaladığı, rakip yarı sahaya yerleştiği bu bölümü bitiren ise yine bir duran top organizasyonu oldu. Numaralı tarafından kaleye yaklaşık kırk metre mesafeden kale sahasına kesilen ortaya bomboş kafayı vuran Konyaspor'un bir başka defans oyuncusu Yusuf Bayraktar'dı. Maç Sami Yen'de oynanınca turuncuların içine Galatasaray ruhu kaçtı herhalde, çok aciz bir duran top savunmasıydı. İlk yarıdaki Mbilla-Ferdi ikilisinin etkinliğini de kaybeden Adanaspor'un ihtiyacı olan son şey iki farklı geriye düşmekti. Mbilla'yı ilk kez canlı izledim, yararlı bir oyuncu olduğu belli olsa da gereksiz sertlikleri ve tavırlarıyla arıza bir kişiliği varmış izlenimi verdi bana. Gol vuruşlarını pek göremedim, eğer Eski Açık tarafındaki kaleye maçın en net pozisyonlarından birini kaçıran oysa görmeyelim de zaten.

Konyaspor oyun içinde çok aktif bir görüntüye sahip değil, pasif oynuyorlar ve oyunun temposunu düşürmeyi amaçlıyorlar. Skor üstünlüğünü de alınca bu pasifliğe iyice yaslandılar fakat bu kez de Adanaspor'un golü geldi. Gol uzak kaleye olduğundan net de göremedim açıkçası ama kanat organizasyonu sonra gelen kafa vuruşu kaleciye çarptı ve girdi diyebiliriz kısacası.

Tüm bu maç hakkında yazdıklarımı bir kenara bırakıp bir bu kadar daha anlatabileceğim bir golle maça veda ettik. Eser Yağmur, topu aldı, döndü ve vurdu. Top 90'a gitmekle kalmadı, bir de ağların tozunu aldı. Buna benzer bir vuruşu öbür kalede Milan Baros'un ayağından izlemiştim ama bu iki gömlek daha üstte bir goldü. Verdiğimiz 2 TL'nin karşılığını aldık fazlasıyla.

Esas amaçlarımdan biri Adanaspor'un çok methedilen 17 yaşındaki oyuncusu Okan Salmaz'ı izlemekti ama ben anlayana kadar oyuna girmiş, 10 dakikada çıkmış. Diğer maçın skoru ise 0-0. Konyaspor adına önemli bir avantaj oldu bu. Perşembe günü Ali Sami Yen'de oynananacak Karşıyaka-Konyaspor maçı en çetin maçı olabilir ligin. Velhasıl güzel, keyifli, eğlenceli bir maçtı. Rekabet havasına da yavaş yavaş girilince ligin diğer iki maçı daha çekişşmeli geçeceğe benzer. Sami Yen'den bildirmeye devam...

KONYASPOR: 3 - 1 ADANASPOR
Stat: Ali Sami Yen Hakemler: Bülent Yıldırım, Cem Satman, Erdinç Sezertam  Konyaspor: Haluk, Ömer, Ahmet Görkem Görk, Volkan, Da Silva, Abdulvahit  (Dk. 56 Ufukhan), Zafer, Mehmet Ayaz, Uğur, Erdal  (Dk. 88 Ramazan), Eser  (Dk. 90 Serhat) Adanaspor: Tolgahan, İzzet, Ersan Adem Gülüm, Recep, Anıl, Fevzi, Metin, Onur Demirtaş, Kibong  (Dk. 67 Okan) (Dk. 78 Talha), İlyas  (Dk. 54 Emre), Mbilla  Goller: Dk. 49 Ahmet Görkem Görk, Dk. 67 Ufukhan, Dk. 89 Eser (Konyaspor), Dk. 82 Talha (Adanaspor) Sarı kartlar: Dk. 9 Onur Demirtaş, Dk. 58 İzzet, Dk. 63 Kibong (Adanaspor), Dk. 34 Eser, Dk. 76 Volkan (Konyaspor) 

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

6 yorum:

anfieldyolu dedi ki...

Verdiğimiz 2 TL'nin karşılığını aldık güzel bir ironi olmuş bence:)

daddycool dedi ki...

Abi o adam Eser Yağmur değil, Tayfun Türkmen'di. Her yerde Eser yazıyor, anlamadım gitti.

pclion dedi ki...

Biz Eser gözüyle izledik maçta, ondan öyle yazdım. Tayfun Türkmen o vuruşu yaptıysa cidden helal olsun. :)

daddycool dedi ki...

Yok yok, şimdi ben de araştırdım o adam Eser'miş biz yanlış anlamışız.

daddycool dedi ki...

Abi o aşırtma şutu atan 12 numaralı adamı büyük bir bilgiçlikle Tayfun Türkmen sanmıştık. Hatta maç boyu adam bu yaşta böyle mücadele ediyor helal olsun demiştik. O değil de iyi gol attı!

Anıl Kıral dedi ki...

Eğer bizim maçada geliceksen perşembe günü paslaşalım :) numaralıda konuk edeyim :)

Related Posts with Thumbnails