Tarih

Belki henüz tam olarak anlamlandıramayacağız ama Bursaspor bugün Türkiye Ligi tarihini değiştirmek için büyük bir fırsat yarattı. Türkiye'nin beşinci lig şampiyonluğu müthiş bir ünvan olabilir fakat bence en az onun kadar önemlisi Şampiyonlar Ligi'ne katılan dördüncü Türk takımı olmalarıdır aynı zamanda. Sürekli yazıp çizdik. Ertuğrul Sağlam'ın vurguladığı gibi 9 milyon avro bütçesi olan bir takım olan Bursaspor, Barcelona, Manchester United, Bayern, Inter gibi takımlarla aynı arenaya çıkacak. Bunu yaparken alacağı para 22 milyon avroyu buluyor ki Şampiyonlar Lig apoletli bir Bursaspor'un alacağı oyuncular, yapılacak atılım... Müthiş bir iş, müthiş! Üstüne çok konuşacağız...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Ugur bu konuyla pek alakasi olmayacakta, Berkinin sözlesmesi niye uzatilmadi daha haberin var mi??

outlaw dedi ki...

sonlari sivas'a benzemesin de...

Spooky dedi ki...

Tarihtir doğru ama devrim değil.

İstanbul kulüplerinin harcamalarını ve stratejilerini değiştireceklerini düşünenenler var. Bu hesap doğru olsa 2 senelik Sivasspor kıpırdanması değişimi başlatırdı.

Kabul etmemiz gereken iki önemli durum var bence.

Birincisi, esas puan havuzunu oluşturan takımlar (İstanbul kulüpleri ve Bursaspor dışında kalanlar) üç büyüklere karşı sahaya çıktıkları motivasyonu ve oyun anlayışını Bursaspor'a karşı göstermiyorlar. Demek istediğim yatıyorlar falan değil ama bu işin özünde piyasa maçı, kendini ispat maçı veya fark yemeden bitirelim anlayışları varsa Bursaspor'u bu kategoride görmediler.

İkincisi, Bursapsor benzeri futbolu oynadığı Lucescu döneminde Galatasaray taraftarı başarılara rağmen çok mutsuzdu işi protestoya kadar götürmüştü. Aynı şekilde kontrol oyunuyla başarılı olan Zico Şampiyonlar Ligi'nde tarih yazmasına rağmen Fenerbahçe'de "ısıran takım" özlemi doğurdu. Yani Bursaspor modeli Fenerhbahçe-Galatasaray düzeyinde uygulanabilir değil. İvan Ergiç'i Fenerbahçe transfer etseydi taraftar forma alır mıydı? Yoksa üç dört hafta sonra ıslıklar mıydı?

Ayrıca, Ertuğrul Sağlam'ın Avrupa karnesi de parlak değil. Metalist Kharkiv karşısına da aynı futbolla çıktı ama başarılı olamadı. Sebepler çeşitli olabilir. Doğru teşhis edip, tedaviyi bulacak mı? Merak ediyorum. Sivasspor'u ligin dibine gönderen değişim hamlesinin sebebi Bülent Uygun'un bunu fark etmesiydi bence. Türkiye'deki bu futbol tarzı, Avrupa'da her zaman uygulanabilir değil. O hamleyi beceremedi o ayrı.

Bursaspor yönetimi de ekonomisini Şampiyonlar Ligi'ne tek başına katılacaklarını kabul ederek yapabilir. Fenerbahçe'nin işi zor...

Bir de hoşuma giden bir haber var. Önümüzdeki sezon 9 maçı da naklen izleyebilecekmişiz. Umut vadeden veya transferde adı geçen oyuncuları 8-10 defadan fazla izlemek ve Türkiye'deki futbolu iyice anlamak için çok önemli bence bu.

karamazov dedi ki...

başı sivas'a benzemiyor ki sonu benzesin.

delgado dedi ki...

helal olsun...

@spooky

bu sene kaç bursaspor maçını izledin?

Adsız dedi ki...

mususi'ye selam olsun..

silent lucidity dedi ki...

Selam Uğur,senin bursanın şampiyonluk durumunda kazanacağı para ve o parayı nasıl kullanacağına dair yazın vardı,sanırım onu tekrar inceleme zamanıdır:)

Spooky dedi ki...

@Delgado

20'den fazla izledim. Sabaha kadar da Bursapsor'un futbolunu tartışırım. Takdir ediyorum tebrik ediyorum ama o ayrı bu ayrı.

Unknown dedi ki...

helal olsun bursaya :D

Related Posts with Thumbnails