Bir Yapılanma Hamlesi Olarak Serdar Özkan

Serdar Özkan da tıpkı Mehmet gibi bonservisi elinde olan, genç ve belli bir düzeyin üstünde olan bir oyuncu lakin onun transferini ayıran önemli detaylar var, klişe tabire de gönderme yaparsak "Serdar Özkan sadece Serdar Özkan değildir" diyebiliriz yani. Serdar'ın Galatasaray'a yararlı olup olmayacağı, Beşiktaş taraftarıyla olan ilişkisinin oyuna etkisi ve benzeri konular elbette önemlidir ama Serdar transferi açıkça işaret ediyor ki Galatasaray ciddi bir yeniden yapılanmanın içine giriyor. Bu yapılanmanın transfer şovuna dayalı olmayacağı, ekonomik anlamda bir düzeltme hareketi içerdiği kesin.

Safkan bir kanat oyuncusu olan Serdar Özkan'ın bölgesi Galatasaray adına rotasyonun hem nicelik hem nitelik olarak en kuvvetli olduğu bölge. Keita, Arda, Gio, Kewell, Caner gerektiğinde Elano... Böyle bir yapının içine Serdar Özkan'ın geliyor olması bence onun alacağı rolün küçüklüğünün değil, bu rotasyonun dağıtılıp tekrar yapılandırılacağının göstergesi. Benim takımda kalmasının faydalı olacağını düşündüğüm Giovani dos Santos'la ilgili yönetimin ısrarcı olmaması ve Tottenham'a tekrar kiralama teklifinin yinelenmesi boşuna değil. Hocası Pim Verbeek'in Dünya Kupası'na yetişeceği yönünde açıklama yaptığı Harry Kewell ile ilgili Haldun Üstünel'in açıklamalarını da bunun yanına yazdığımızda bu açıkça görülüyor zaten. Galatasaray yabancılarını gönderip muhtemelen Arda Turan ve Serdar Özkan'ın ve geride kalan bir yabancıyla beraber kanat rotasyonunu kotarmaya çalışacak. Giden iki oyuncudan birinin iyi bir teklif gelmesi halinde Keita da olabileceğini aklımızın bir köşesine yazalım...

Serdar'a dönelim tekrar. Yeteneği oyun zekasından önde giden her kanat oyuncusunun yaşadığı doğru zamanda pas, şut, dripling tercihi yapmakta zorlanır Serdar lakin aynı sınıfta yer alan diğer oyunculara göre bazı artıları vardır. Kendisinden sadece bir yaş küçük olan Aydın Yılmaz'a göre çok daha tecrübelidir, Şampiyonlar Ligi görmüşlüğü, Süper Lig'de 60 küsür maça çıkmışlığı vardır.* Hızını çok daha efektif kullanır, pozisyon yaratma ve rakibin dengesini bozmak için kullanılabilecek bir silahtır. Eksikleri var ama bu faydalanılamayan bir oyuncu olmadığı anlamına gelmiyor.

Beşiktaş taraftarıyla olan bozuk ilişkisine ayrıca değinmeli. Galatasaray'da bir dönem Cihan Haspolatlı'nın, bir dönem Sabri Sarıoğlu'nun gördüğü tepkinin kat be kat şiddetlisini iki yıldır yaşayan bir oyuncu Serdar Özkan. Islıklanır, top ayağına geldiğinde homurdanmalar olur. Tamam, son vuruşlarda vasatın altında bir adam olabilir Serdar lakin Galatasaray'ın ilk yarıda 3-0 kazandığı maçı Galatasaray'ın elinden alabilecek konuma getiren adam da ta kendisidir. "Güvenildiğinde, üç maç üst üste forma giydiğinde....." diye başlayan bir nutuk atmayacağım, yine birçok hatalı tercihte bulunacak, beceriksizlik yapacaktır ama kafasını rahat hissettiğinde daha iyi bir Serdar izleyeceğimiz aşikâr.
Frank Rijkaard, Denizli'nin onu Beşiktaş 4-3-3'ünün sağında kullandığında defolarının daha çok ortaya çıktığını hesap eder ve ekonomik kullanmaya çalışırsa bence başarılı bir transfer olmaya adaydır Serdar. Gökhan Zan'da olduğu gibi "Tutarsa çok iyi, tutmazsa canımız sağolsun" tarzı bir transfer olarak görmemek lazım.

Musa Çağıran, Mehmet Batdal, Serdar Özkan... 1 milyon TL bonservis bedeli ödenerek yapılmış bu üç transfer Galatasaray'ın erimekte olan yerli rotasyonuna yapılmış yararlı eklerdir. Bu yaş kategorisine yakın birkaç oyuncunun daha geleceğini tahmin ediyorum, o zaman genel resmi daha geniş konuşuruz tekrardan. Serdar transferi özelinde bakarsak başarılı ve doğru bir hamle olduğunu söylemek isterim son olarak...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

51 yorum:

sannti dedi ki...

Bir Yapılanma Hamlesi Olarak Serdar Özkan=Bir Yapılanma Hamlesi Olarak Deniz Kumu. Serdar herhangi bir Avrupa takımına gitse başarılı olabilirdi de bu Türkiye ortamında olacağı varsa da olamaz. Katılamıyorum maalesef.

Adsız dedi ki...

olsa olsa yanlış bir yapılandırma olur anca.

pclion dedi ki...

Arkadaşlar, bu kadar kısa sürede yazıyı okumuş olamazsınız. :) En azından ikinci paragrafa bir göz gezdirin. Serdar Özkan hamlenin kendisi değil, bir parçası...

Elve dedi ki...

Musa Çağıran, Mehmet Batdal, Serdar Özkan... 1 milyon TL bonservis bedeli ödenerek yapılmış bu üç transfer... ee bide Ali Turan var tabi... şimdiden 4 transfer ve yaklaşık 500 bin euro bonservis parası. m.topaldan gelecek 5.5m euro da hesaba katılırsa sanırım bu sene 2 tane oyuncuya 16m euro para baymayacagız. kalan 5m euro ile yasin pehlivan ve veli kavlak alınacak haberleri varki ne kadar kesin bilmiyorum ama bu iki orta saha oyuncusu m.topal ve gidecegini düşündügüm barış ın yerlerini yeterince dolduracagi kanaatindeyim.

Elve dedi ki...

yanlız bu arada eski yazınızda serdar özkan hakkında hiç te iç açıcı açıklamalarda bulunmamışsınız. ve o yazıdan bu yana serdar özkan dahada geriye diyebiliriz. tabiki yabancı sınırlamasanın oldugu bir sistemde kötü transfer olarak görülemez ama o kadar kötü şeyler yazıpta olumlu bir hamle olarak bulmak biraz garip. sonuçta beşiktaşta bile yeniden dogmayı başaramamış.

pclion dedi ki...

Elve, öbür yazıdaki eleştirim aslında bir Aydın Yılmaz bıkkınlığı portresi. Şu futbol evreninde sinirlerimi tepeme çıkarabilen bir oyuncu varsa o da Aydın Yılmaz'dır, o dönem de bana onu çağrıştırdığından topa biraz sert girmişim, olabilir. Listede yer bulması bile hem Beşiktaş'a, hem de Serdar'a bir övgüdür aslında. Şu ligde o sayıda maça çıkmış üç beş genç adamdan birisi Serdar Özkan. Çöpe atılmamalı...

Mehmet Çelik dedi ki...

Uzun uzun güzelce yazmıssınız. Ellerinize saglık. Ama bu kadar dusmemeliydik diyorum. Serdar Özkankimdir allahaskına. Bırakın bedavayı, ustune para verilse alınmayacak adamdır. Yazık. Galatasaray küme düsse ancak bu kadar sogurdum takımımdan. Seneye bu zamanlar bu seneyi bile arayacagız bu gidisle. Nobre ve Delgado'yu da alalım da tam kurtaralım adamları...

Adsız dedi ki...

Beşiktaştayken hiç birimizin beğenmediği bir oyuncuydu açıkçası şimdi bize geliyor diye yetenekli bir oyuncu veya faydalanılacak bir oyuncudur dememiz doğru değil gibi geliyor bana. Serdar iyi bir transfer veya hamle değil he bu demek değil ki kesinlikle kötü olacak tabi ki Serdar'ın patlama imkanı da var ama bu çok düşük gibi geliyor bana. Serdar'a yaptığı tüm hatalara rağmen 5. veya 6. şansı vereceğimize kendi altyapımızdan bir oyuncunun üstüne durmamız daha mantıklı olurdu. Üstelik pclion sizin de dediğiniz gibi kanat bölgesi belki de bizim en son oyuncuya ihtiyaç olduğu bölgemiz. Bence kesinlikle buraya fazladan bir oyuncu daha almış olduk ben yeni yapılanma olacağını sanmıyorum. Örneğin Arda veya Dos Santos gittiği takdirde burayı zaten Serdar doldurmayacak mutlaka bir yabancı alınacaktır. Serdar anca Aydın'a alternatif bir oyuncu olabilir.

Dejan dedi ki...

Yararlı olacaktır kesinlikle. Adam eksiltme özelliği yüksek, kanatlar için önemli bir artı. Mental olarak gelişmesi de mümkün, başında Rijkaard gibi sağlam bir mentor olacak.

esgo dedi ki...

Beşiktaş’ın Panathinaikos’tan Seric ile ilgilendiğini duyduğum vakit Pana forumlarına girip bu oyuncu hakkında detaylı bilgi alma derdine düşmüştüm. Açtığım topic henüz 1.sayfasındayken Forza’ya link atıp, ‘’buradan takip edebilirsiniz’’ diye de eklemiştim, gelgelelim Türk olmamdan ötürü forum üyelerinin çoğu beni ve –daha çok- Seric’i makaraya almaya başladı, lâkin ben linki Forza’da paylaşmış ve artık iş işten geçmişti, ki çok geçmeden de o link ve mesajlar sözlüğe, oradan da farklı haber platformlarına sıçradı, ertesi gün de gazete sayfalarına.

Sonrası malum, Seric daha saha idmana çıkmadan mimlenmiş, taraftar nezdinde önyargılara kurban edilmişti. Nitekim, Üzülmez’in o dönemki tüm verimsizliğine rağmen Seric ismi akıllara dahi gelmiyordu, zira 1 ay önce Pana forumlarından ‘’havaalanına iner inmez vurun!’’ talimatı gelmişti. Zaten 3 maç oynatıp yol verdik, haliyle et mi, balık mı hiçbirimiz anlayamadık.

Bunları şunun için söylüyorum, şu an Beşiktaşlıların gözündeki Serdar ile Yunanlıların gözündeki Seriç arasında hiçbir fark yok. Hoş, siz yine şanslısınız en azından inkar edilemeyecek yeteneklerinin farkındasınız ve 90 dakika içinde 3 kere yüreğinizi ağzınıza getirmiş bir adamdan söz ediyoruz(ki leo franco'nun ceza alanı dışında elle müdahale edip kırmızı kart görmediği pozisyonun kahramanı da Serdar'dır -4-) dolayısıyla sağdan soldan gelen olumsuz yorumlara itimat etmek ve etmemek sizin elinizde.

Serdar’ın şu an en fazla ihtiyacı olan şeylerin başında moral ve özgüven geliyor. O’na gerçekten güvenip, inandığınızı hissettirir, özlediği ortamı yaratabilirseniz ve alışma sürecindeki olası hatalarını görmezden gelip –deneyip de yapamadıklarını- tekrar tekrar denemesi adına teşvik eder ve destek olursanız – Serdar’ın gayretiyle- bu işten kârlı çıkarsınız, ama yok daha yolun başındayken 2.bir Zan vakası gözüyle bakıp, Eylül bitmeden ‘’yine fos çıktı’’ fikrine kapılır ve bu düşünce tribüne hakim olursa kazanan Beşiktaş olur.

Bu kaçan golleri de salt son vuruş eksikliği ile değerlendirmemek lazım, her ne kadar bu konuda yeterli düzeyde olmasa da ‘’ya kaçırırsam’’ korkusu çoğu zaman ayağına istediği gibi hükmedememesine yol açtı. Gelecek sezon benzer pozisyonları bulması halinde (ki bulacaktır) aynı koşu ve pozisyonların, aynı vuruş stilleri ile bu sefer tabelaya olumlu yönde yansıyacağına tanıklık edeceğiz.

Bu saatten sonra Serdar için dileyebileceğim tek şey, yıllar sonra ‘’Beşiktaş alt yapısından yetişmişti’’ dedirtip, bu teselliyi ve gururu her ne kadar zerre kadar hak etmesek de bize yaşatmasıdır.

Kıymetini bilin..

90 + 3 dedi ki...

Galatasaray'ın yapılandığına katılamıyorum ben. 2000'den beri yap-boz oynanıyor sadece. Esiyor 11 Metin oluyor, esiyor yıldız yabancılar geliyor, esiyor genç yerliler moda oluyor. O olmadı, bu tutmadı, bundan verelimden fazlası değil yapılanlar malesef.

Umarım dediğin gibidir üstad, bu hamlelerin arkasını dolduracak uzun vadeli bir plan program vardır da, biz göremiyoruzdur.

"Yeteneği, oyun zekasından önde giden kanat oyuncusu"dur Serdar Özkan'ın karşılığı. Bundan daha güzel de ifade edilemez gerçekten.
Faydalı olur mu, peşin peşin olmaz denemez. Ancak, 2 sezondur bu bahsedilen rotasyondan (Lincoln ve Elano'yu da katarak) istikrarlı şekilde verim almanıza engel olan saha içi ve saha dışı faktörler var olduğu sürece, Serdar'ın da yapacağı ya da katacağı çok şey yoktur. Zaten o sorunları hallederseniz, Serdar'ı almanıza da gerek yoktur.
http://doksanartiuc.blogspot.com/

Erdal Güngör dedi ki...

Çok doğru tespitler Uğur,eline sağlık güzel yazmışsın noktasına vürgülüne kadar hepsine katılıyorum.

Çok geç kalınmış yeni yapılanma,lakin Avrupa kulüpleri uzun zamandır bu konsepte döndü.Malum,futbol kulüplerinin fazla gideri oyuncu ücretleri,yaklaşık %80 bütçeyi götüryor bu ücretler.

Yıllardır Türkiye'de israf olarak nitelendirelecek şekilde çarpık futbol pazarlama konsepti oluştu.Bunda en büyük etken Aziz Yıldırımın Fenerbahçe'yi yönetme zihniyeti yatıyor.Bu sezon Bursasporun Şampiyon olması Türk Futbolun çarpık yapısını düzelteceğini umuyorum.

Unknown dedi ki...

@Uğur

Avustralya televizyonunda yayınlanan 13 dakikalık bir Kewell özel bölümü var. Galatasaray Sözlük'te bulunabilir. Duyumlar gerçek. Galatasaray Sağlık ekibinin hatalı tedavisi yüzünden Kewell 4 haftada dönecekken bu süre uzuyor. Kewell yine efendiliğini bozmayıp "Olur böyle şeyler." diyor.

Durum böyleyken yani sakatlığın uzaması kulübün sorumluluğundayken yeniden yapılanma adı altında Kewell'ın devre dışı bırakılması inanılır gibi değil. Yazdığın "Kewell'a vefa" temalı yazın şimdi daha da anlamlı.

raul dedi ki...

galatasaray kanat organizasyonunu elindeki yabancılarıda gönderip arda- serdar ikilisine emanet edicekse bu geçen seneyi mumla arayacak bir galatasaray izlememize neden olur.biraz fazla iyimser bir yazı geldi bana.

pclion dedi ki...

Yabancıların hepsi gitmez muhtemelen ama saydığım dört yabancıdan ikisi olmaz diye tahmin ediyorum. Yapılanma konusunda yazıda net bir tavır koymadım doğru ya da yanlış diye. Zaten henüz rol oyuncuları alınıyor ve bu hamleler bence hiç de fena değil. Sadece Kobe'yle şampiyonluğa yürünmüyor, yeri geliyor şampiyonluğu Robert Horry alıyor mesela...

Sacit Tekin dedi ki...

serdar özkan trasnferine bir yapılanma çabası içerisinde bakmak fazlasıyla iyimserlik bence uğur.

Dünden bugüne ne değiştiki Galatasaray'da böyle bir yapılanmanın içerisine girdi? Rijkaard'ın bilgsinin, onayının ne olduğu bile bilinmiyor daha transferde.

Ben bedava bile olsa ya tutarsa hamlesi ile atılmış bu adamın geçmişinde hangi olmlu hamleleri yaptığı için gelecek kurgulanması amacına alet edildiğini merak ediyorum açıkçası.

Kişisel yorumum şu: Futbol'da aslolan akıldır. Bu sene Galatasaray en fazla futbol aklı azlığından çekti, şimdi bu tip oyunculara 1 tane daha ekleniyor.

Herkesin hayran olduğu Keita'da bile futbol aklı konusunda eksiklik dikkatimi çekerken, Serdar Özkan transferine ilk duyduğum günden beri olumlu bakamadım, umarım zaman beni yanıltır ama Elano mevzusunda olduğu gibi yanılacağımı zannetmiyorum. Detay analiz yapılmadan atılan hamleler bunlar...

pclion dedi ki...

Sacit,

Bir kez daha söyledim, yine söyleyeyim. Yapılanma Serdar'dan şekillenmiyor. Yapılanma gönderilecek kanatlardan ve gelirse yapılacak diğer transfer üstünden şekillenecek. Serdar Özkan transferi bence "kadroda bulunsun" mantığıyla yapılmadı, Serdar Galatasaray'da oynayacaktır.

Ayrıca iyimserlik olan ne, yapılanma şöyle iyi, böyle mükemmel yazmadım ki. Rol oyuncusu geliyor ve Musa Çağıran, Ali Turan, Serdar Özkan ve Mehmet Batdal iyi rol oyuncularıdır, sadeleştirilmiş ve sağlam bir iskeletle iyi iş çıkarabilirler diyorum. Aşırı iyimser olan tarafı ne bunun?

Ha bu arada, uA forumdaki yorumunu da okudum sonradan. Teşekkür ederim yine de. :)

Adsız dedi ki...

doğru transfer yanlış yapılanma hamlesi olarak görüyorum bu gidişatı.. ki en büyük endişem mehmet yıldız galatasaray'da yazısını resmi sitede görmek neredeyse..

bu seneki başarısızlığımızda kadronun yetersizliği esas gerekçe olarak kullanıldı. gerek rijkaard gerekse taraftarlar tarafından. gidenler gitmekte olanlar ve gitmesi olası olanlarla tüm yerli oyuncular şu anda alınanlardan daha kalitesiz değildi..

şöyle örnek vereyim.. mehmet güven,yaser,özgürcan ya da aydın beşiktaş'ta oynuyor olsaydı ve bugün resmi sitede yanlarında ..Galatasaray'da yazısını görseydik nice güzellemeler de onlar için dökülecekti.

Ekonomik gerekçeler bonservisi elinde olan oyunculara yönelmek bir transfer stratejisidir ve sözde muazzam ekonomik projelerine karşın nakit akışını düzenleyemeyen bir klüpseniz bu yol çaresiz tercih edeceğiniz bir yoldur..

bu transfer stratejisi doğru sayılsa bile tutarsızlıklar içerir. serdar özkan'ın yıllık 1 milyon dolar alacağı söyleniyor nitekim geçen sene yine aynı strateji ile alınan gökhan zan'a da en az 1.2 milyon dolar gitti. leo franco'nun 2 milyon civarı aldığı para da cabası.. ki zamanında mondiye 1.4 verilmemiş kendisine yol verilmişti.. her neyse..

kısacası eldeki yerlilerden daha niteliksiz yerlilerin transferi üzerine kurulan bir yapılanmadan yapılanma olarak söz etmek doğru değil bu en fazla sistemi ve takımı tanımayan bir oyuncular topluluğu oluşturulmasına yol açar ki sonucu tıpkı bu sezon olduğu gibi boşa gitmiş bir yıl olur..

pclion dedi ki...

Aslantepe,

Serdar Özkan'ın ilk sezon alacağı peşin para 950 bin TL, maç başına ise 12 bin TL alacak. Mehmet Batdal ise 800 bin TL peşin, 8 bin TL maç başına. Borsaya bildirilen rakamlar bunlar. Bu da ayrıca iyi bir haber, sanırım bundan sonraki transferlerimiz borsaya bildirilecek yeni şirket yapısı gereği.

O yüzden söylentilere çok kulak asmamak lazım...

Captain Tsubasa dedi ki...

Serdar Özkan mı? Altyapıdan bir oyuncu mu? derseniz. Altyapıdan bir oyuncuyu tercih ederim. Beşiktaş'taki her maçında girdiği pozisyonlardan, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda topu neredeyse taça atabilecek bir oyuncunun yetenekli olduğundan şüphe ederim. Geçen sene Gökhan Zan giderken davul zurna ile uğurlayan Beşiktaş taraftarı yine aynı uğurlamayı yapıyor. Göz göre göre 2. hatayı yapıyoruz. Bu adamla yapılanma falan olmaz. Bu adam as kadroda zaten oynayamaz. Tamam hadi diyelim yedek kulübesini zenginleştirecek. Sanıyormusunuz ki yedekten gelecek maçı çevirecek veya maçı alacak. Ben hiç sanmıyorum. Aydın Yılmaz bu adamdan bin kat daha iyidir. Sırf Arda'nın arkadaşı diye herkesi toplama eğilimini anlamıyorum. Umarım sezon sonunda ben yanılırım, ama takımda gördüğüm şey her sene yerli anlamında kadro daha da kötüleşiyor. inşallah sezon sonunda hakkımızda en hayırlısı olurda şampiyon oluruz.

TA dedi ki...

bu sistemle galatasaraydan bir cacık olmaz uğur.bu sistem oyuncu harcamak için çok elverişli bir sistem.demedi deme uğur. serdar özkanı ver fergusonun eline ondan bir nani bir valencia yaratabilir.ama rijkaardın sisteminde hiçbirşey olmaz.serdar iyi kanat oyuncusu ama bu sistemle verimi düşer.çünkü sistem gereği galatasaray hızlı çıkma düşüncesi çok az.daha çok rakip sahaya yerleşme ve paslaşma düşüncesi hakim.hal böyle olunca serdarın hızından dikine top sürmesinden faydalanmakta olmaz.fergusonun elinde olsa büyük aşama kaydeder doğru sistemden dolayı.ama rijkaardlı galatarasaydan bir cacık olmaz.

TA dedi ki...

yau birde her sene yapılanma olmazki uğur kardeş.bir yapılanma yaparsın ve o yapılanma seni 10 sene götürür.bu 10 sene içinde de 2-3 transfer yaparsın yoluna devam edersin.AMA galatasaray ne yapıyor.2 sene evvel yani son şampiyonluktan sonra 2 sene oldu bir yığın transfer yaptı hala yapılanma devam ediyor.bu üçüncü sene.bu senede birşey olmazsa (bana göre olmayacak) galatasaray tarihinin en kötü yönetimi sıfatını alacaktır adnan polat ve ekibi.ha bu arada 2 senede kimler geldi kimler geçti bir liste bekliyorum:) bu üçüncü sene.manu yada barca kadrolarına yada çelsi kadrolarına bakmak lazım 5 sene ve üzerinde kaç oyuncu var 25 kişilik kadroda.galatasaray bu yapılanma olayını abartıyor ve tarihinin en kötü yönetim anlayışına doğru ilerliyor.hem istikrardan bahsediyor(teknik adam konusunda)ama iş futbolcu istikrarına gelince yapılanma adı altında oyuncu istikrarı yok ediliyor.

sembolist dedi ki...

Bu yıl özellikle deplasmanlardaki krılgan ve teslimeyetçi oyun anlayşı şampiyonluğun gitmesnin baş nedeni.Mustafa Sarp gibi vasıfsız ve varolan pas oyununu da bozan bir adamı izlemektense Serdar'ı izlemeyi tercih ederim.Ertuğrul dönemindeki Serdar Özkan mükemmel ötesi idi(liverpol maçı vs)..
Ya Uğur,Mustafa Sarp'ı bu kadro yapılanması içerisinde nereye koyuyorsun merak ettim(konu sarp değil bliyorum)
Mustafa Sarp'ı sen beğeniyor msun futbolcu olarak?

pclion dedi ki...

TA, yalnız şöyle bir durum var, sürekli yapılandırıyoruz denilen oyuncular yabancıydı. Bu ligde yerli iskeletin çok önemli, o açıdan bugüne kadar alınan dört yerli oyuncu ve buna ayırılan bütçe bence çok yerindedir. Yerliler yapılanırsa seksen yabancı almadan, iki tane ihtiyaca yönelik transfer yapılır.

Ben bu açıdan başarılı buldum, yoksa bu oyuncuların Galatasaray'ın çehresini tek başına değiştirecek çapta adamlar olmadıklarını söylemek için kahin olmaya gerek yok. Benim söylediğim de kesinlikle böyle bir şey değil. Uzun metinlerde böyle anlaşmazlıklar oluyor ama ben kendimi ifade edebildiğimi düşünüyorum.

Sembolist, Mustafa Sarp 20-25 maç görev alabilecek bir oyuncu, onu 45 maç oynatmaya kalkarsan ligin sonunda olduğu gibi çaptan düşer. Bence son dönemdeki performansına aldanmamak lazım. İlk yarıyı iyi bir konumda kapatabildiysek onun da payı vardı...

Jesus dedi ki...

Sevgili uğur bey, mail atmıştım size aldınız mı?

pclion dedi ki...

İsa, dün okudum mailini. Geniş bir cevap yazacağım uygun olunca. ;)

Jesus dedi ki...

Peki teşekkür ederim. Yeni gelin gibi telaş yaptım ben de yahu, kusura bakmayın :)

turkusev dedi ki...

Serdarin transferininden ardaya kanka getirip takimi arda etrafinda toplamaya çalisma hamlesi olarak goruyorum ama benim gibi duşunmusseler yanliş yapiyorlar. serdar gece hayatina çok duşkun oldugu aşikar. sigarasida var. ardaya faydasi olmaz zarari olur.ben Aydin yilmazi her zaman serdara tercih ederim

Ibrahim Temel dedi ki...

Elimizde Baros, Neill, Keita ve (buyuk ihtimal) Elano'nun kalacagina gore ve bunun yaninda bir yabanci stoper ve bir yabanci defansif orta saha daha alinacagina gore zaten 6 kisilik oynayabilecek yabanci kontenjanini doldurmus oluyoruz.

Bu oyunculardan hic biri sakatlanip felan etmeyecekmiki yedek bir oyuncu almayalim.

Ben Serdar'in onumuzdeki sene Keita'nin yedegi olacagi kanaatindeyim.

Baros'un bir numarali forvet, Mehmet Batdal'in onun yedegi.

Mustafa ve Barisin Orta saha kontenjanini dolduracagini,

Arda Turan ve Serdar Eylik'in sol acikta oynayacagini

Elano ve Emre Colak'in ofansif orta saha

Neill ile yeni alinacak yabanci stoperin ilk 11 oyuncusu, Ali Turan ve Gökhan Zan'in onlarin yedekleri olacagi kanaatindeyim.

Sagbeklerimiz zaten belli.

Solbek'te Hakan'in yanina Denizli'den Caglar'in alinacagini zannediyorum.

Eksik tek mevkiimiz Defansif ortasaha oraya bir yabanci alinacagindan eminim, Mustafa Cagiran'da burayi yedekleyecektir.

Benim aklimdaki kadro bu sekilde (Simdi siz diyeceksinizki Galatasaray'in bu seneki ilk onbirinden hic bir fark yok, iki fark varki bu iki fark onumuzdeki sene Galatasaray'in acik ara sampiyon olmasini saglayabilecek farklardir. Stoper mevkii ve defansif orta saha mevkii, zaten bu seneki aciklarimiz bu mevkiilerdi.)ve Galatasaray'in bu kadronun yedek oyunculari olacak oyuncular icinde 3-4 milyon euro harcayacak durumda olmadigini biliyoruz.

O zaman son iki-uc transfer doneminin buyuk takimlar sayfalarini susleyen ve bu seneki performansi ile kumasinin kaliteli oldugunu ispatlayan bir oyuncu olan Mehmet Batdal'in,

Besiktas gibi buyuk bir takimin alt yapisinda yetismis, Lucescu, Ertugrul Saglam ve Mustafa Denizli gibi uc ustanin takimlarinda kendine yer bulmus, bir kac macta gol kacirmis diye futbol hayati bitirilmeye calisilan Serdar Özkan'in ve

Kayseri defansini toparlayan onlari sampiyonluk potasina sokan daha sonra kadro disi birakildiginda Kayseri'nin dususu sonrasinda Kayserinin temel taslarindan biri oldugu anlasilan Ali Turan'in bosman oyuncusu olarak bes kurus dahi verilmeden alinmasi, bence cok onemlidir ve buyuk bir basaridir

Benim tek merak ettigim Rijkaard'in bu transferlere bakis acisi nedir. Bu konuda bir bilgisi olan varsa lutfen bizleride bilgilendirirse sevinirim.

Sade dedi ki...

Serdar Özkan hakkında yazılan en güzel yazıyı EkşiBeşiktaş blogu yazmıştır. Okumanızı tavsiye ederim.

Biraz akıllı amntıklı düşünmek ve yeni transferlerimize en azından şans vermemiz gerekir.

Ayhan beşiktaştan resmen kovulurken, Galatasaraylı Ayhan olarak çok üstün performans ortaya koymuştur. Serdar'ın bunu yapamayacağını kim iddaa edebilir?

Bir bekleyin, Sabri'yi bile evrilten Rijkaard, sanırım S.Özkan'ı da evirir, çevirir,...

and1905 dedi ki...

Ben Serdar'ın Ümit milli maçlardaki performansına bakılınca bu şans için riske değer olduğunu düşünüyorum.

Belki yeri değil ama Altay-Karşıyaka maçını bir başka gözle izledim.Musa Çağıran için.Çok hoşuma gitti.Topla dripling,oyun kurma,gol kovalama ve şut.Kendine güveni oldukça fazla.En azından topu alınca ne yapacağını biliyor.Ayağına dolaştırmıyor.Fiziği de yerinde.Çok beğendim ben.

silent lucidity dedi ki...

@sade

aynı yazıya link verecektim ki yazının sahibi eser gokulu'nun yorumunu gordum yukarıda.

ben de cok olumsuz bakmıyorum transfere,ve özellikle elimizdeki yerli oyunculardan para kazanarak yerlerini bonservissiz yerlilerle doldurmak CL'ye gidemedigimiz icin oldukca mantıklı.arda'nın satılma ihtimali de bu transferle iyice azalmıstır,bu da dogru hareket.servet'ten gelecek 4-5m euro'luk bir para da var,bunlar bizim ekonomik kaybımızı kapatacak ve 2 ya da 3 yabancı transferiyle bu isi bitirecegiz diye umuyorum.kewell ve gio'nun ikisi de giderse bütün umutlarım tükenir,o ayrı.

onur dedi ki...

yeniden yapılanma:

Emre Aşık vs. Ali Turan: Ne geçen sene sattığımız Meira'dan, ne de Gökhan Zan (sağlam olduğunda) ve Servet'ten iyi oyuncu bence. Olsa olsa stopere yedek olur.Geriden oyun kurma işini çözmez.

Mehmet Topal vs. Musa Çağıran: Adam Valencia'ya giderken bile topa tutuyorduk "tekniği zayıf" diye. Şimdi yerine 2.ligden adam alıyoruz. Oralarda Avrupa çapında box-to-box vardı da bizler mi kaçırdık? Yoksa kendisi Mustafa Sarp'ın çakması mı?

Gio vs. Serdar: valla Gio'nun artısı var eksisi yok. Pardon olmaz mı: fiyatı! Paramız olmadığı için "yeniden yapılanma" ayağına ucuz topçu alıyoruz.

Jo vs. Mehmet Batdal: 24 yaşında 1.95 boyundaki top tekniği iyi "genç" forvet. İyi ki Arsenal'den, İnter'den önce farketmişiz! Piyasada 10-15 milyon €'dan ucuza bulamazsın! şakası bir yana yine de o Jo karaktersizinden iyidir ama ancak antreman topçusu olur. Zaten Baros'un yanına 2.forvet alacak isek neden altyapıya şans vermiyoruz? Ulan yoksa adam almayacağız bu herif 2.forvet mi olacak?

pclion dedi ki...

Onur vs. yazdığın oyuncular bence yanlış. Musa vs. Barış, Serdar vs. Aydın yazman lazım. Mehmet'in de karşısına konacak oyuncu yoktu geçen sene, bunun cezasını da geçen sene çektik. Ali Turan da stoper rotasyonuna girer. Rol oyuncularıyla büyük abileri karıştırıyoruz yine.

Bu akşam sırf bunun üstüne birkaç yazı yazmayı planlamıştım ama acil bir sağlık durumu nedeniyle şehir dışına gidiyorum birazdan. Döndüğümde bu ayrımı yazmaya çalışacağım...

Adsız dedi ki...

YASİN PEHLİVAN, MUSTAFA PEKTEMEK VE VELİ KAVLAK İLE 5'ER YILLIK SÖZLEŞME İMZALANMIŞTIR.

DN: KESİN BİR BİLGİDİR, KAYNAK GÖSTERMEDEN ALINTI YAPILAMAZ.

Koray Özdemir dedi ki...

Serdar Özkan, genç, Avrupa tecrübesine sahip, Beşiktaş gibi iyi bir altyapıdan yetişmiş, iyi bir rotasyon oyuncusudur. Kimse onun üzerine bütün takımın sorumluluğunu verecek değil. Bence Serdar'a gösterilen tepki yersiz.

Yeniden yapılanma meselesine katılıyorum. Galatasaray'daki yerlilerin en az yarısı gidecek. Mehmet Batdal, Musa Çağıran, Ali Turan ve Serdar Özkan'dan sonra Yasin Pehlivan, Mustafa Pektemek ile Veli Kavlak transferlerini de yapabiliriz.

Ancak bu transferlere sadece kadro kurma çabası olarak bakmamak gerek. Galatasaray bu isimlerden birkaçını, mutlaka 5-10 milyon Euro bedelle Avrupa'ya gönderecektir. Yani bir nevi Porto modeline doğru evriliyor bence takım. Takım gençleşiyor ve bu yapılırken de geleceğe yönelik maddi kaynaklar yaratılıyor. Transfer dönemi tamamlandığında bakmak gerek genel tabloya yine de. O zaman çok daha net konuşabiliriz. Ama ben transfer politakasından çok, zihniyetin ciddi anlamda değişmiş olabileceğini düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

Uğur bey Yasin, Veli ve Mustafa hakkında analiz yapmaya şimdiden başlayın çünkü yakında hepsi açıklanacak.

pclion dedi ki...

Arkadaşlar, Avusturyalılar konusu yeni değil, kimlerle ilgilenildiğini az çok herkes biliyor. Benim transferin yerli ayağında beklediğim hamlelerden biri bunlar ama her yazılana da çizilene de güvenmemek lazım. Havuzdaki yerli oyuncuları saymak için kahin olmaya gerek yok. Resmi site yazana kadar resmen diye bir şey yoktur. Herkesten önce bilme dürtüsü kuvvetlidir, farkındayım ama bu adamlar imzayı atmadan Galatasaray için oynayamayacaklar.

Ayrıca resmi siteye metni yazılan ancak transferi gerçekleşmeyen adamlar dahi oluyor. Resmi site onaylatmadan resmi diyemezken kim derse desin inanmayın. Yarın bu transferler gerçekleşse bile...

Değerlendirme transferler olunca detaylıca yapılır. İstiyorsanız blog arşivinde bu üç oyuncu ile ilgili anekdotlar mevcut, yan panelden aratmak yeterli...

Adsız dedi ki...

Tabii ki doğru söylüyorsun Uğur ancak, kaynak o kadar sağlam ki; düşünmeden kesin diyebilirsin. Bu saatten sonra sana sadece iyi analizler dileyebilirim.

unknown dedi ki...

serdar özkan başarılı olacaktır.. Bu adamın tek eksiği özgüven.. Beşiktaş taraftarı bu oyuncunun güvenini kırdığı için verim alamadı.. Tıpkı fenerbahçe'de guiza'nın özgüven eksikliğinden dolayı 3. sınıf bi forvet gibi oynaması ve gol kaçırması gibi.. Serdar için tribünler sabırlı olmak zorunda eğer serdarı kazanmak istitorsa.. Uygun ortamda serdar özkan takıma ciddi katkı yapacaktır..

excellence dedi ki...

Serdar Özkan kacirilmayacak bir firsattir, adamin kontrati bitmis ve bence turkiyenin acik ara en iyi yeteneklerinden biri ne olmus yani daha o büyük "patlamayi" yapamadiysa?
Bazilari, Serdari alacaksak neden Aydini gönderdik diyor. Serdar Özkan Aydindan 2 gömluk ustundur bence, bakiniz Liverpool maclari, bakiniz bize karsi yaptiklari maclar, Serdar takiminin en gayretli ve iyi oyuncusuydu bu maclarda. Sadece devamliliga ihtiyaci var ve bunuda artik bizim ona sunmamiz lazim. Lütfen Besiktasli taraftarlarin gazina gelmeyin.

Düsününki Serdar Özkan Galatasarayli olsaydi, ve bosman olarak Besiktasa gecmis olsaydi, ve orda Ardanin o hic beklenmedik anda gösterdigi sicramayi gösterseydi taraftar olarak ne dusunurduk? Ulan su adamin yetenegini görmemisiz diye dusunurduk galiba. Serdar Özkanin bize gecmesine "sevinen" BJK taraftarlari da bunun korkusunu yasiyorlar aslinda bu anda. Bütün bu Serdar-Özkandan-kurtulduk ayaklari aynen bu korkudan ibaret.

Serdar Galatasarayda önemli bir rol oyuncusu olacaktir, bekleyin ve görun.

mell dedi ki...

serdar özkan'ın gelmesiyle birlikte, bu sene gs yi desteklemeyi bırakmış bulunuyorm. serdar gelsin, cok faydalı olsun tükürdüğümü yalarım.

insanlar kör mü? yapılanma çabası mı? yapmayın allah aşkına.. bu adamın sporcu disiplini olsaydı zaten iyi futbolcu olurdu, besiktastan kim gitsin diye sorsalar , söylenecek iki futbolcuyu gs ye aldık. yazık..

gokhan zan iki olur. berbat bir transfer. git vedersonu al daha iyi.

bu nasıl bir vizyonsuzluk anlayamadım.

twi dedi ki...

Serdar Özkan, Beşiktaş, 59 Maç: En baştan söyleyeyim, Serdar Özkan benim beğendiğim bir oyuncu değil. Aydın Yılmaz'ı hangi konularda eleştiriyorsam onun iki katını Serdar Özkan için söylemek gerek. Hız ve beceri olarak üstün ancak mental olarak sınıfta kalan oyunculardan. Üstelik bu eksiklerini bu kadar maç süre almasına rağmen giderememesi ayrıca bir eleştiri konusu. Beşiktaş'ın Serdar Özkan'daki ısrarı takdire şayan ancak keşke aynı ısrarı daha potansiyelli ve gelişime açık oyuncularda gösterebilselerdi




Serdar'a dönelim tekrar. Yeteneği oyun zekasından önde giden her kanat oyuncusunun yaşadığı doğru zamanda pas, şut, dripling tercihi yapmakta zorlanır Serdar lakin aynı sınıfta yer alan diğer oyunculara göre bazı artıları vardır. Kendisinden sadece bir yaş küçük olan Aydın Yılmaz'a göre çok daha tecrübelidir, Şampiyonlar Ligi görmüşlüğü, Süper Lig'de 60 küsür maça çıkmışlığı vardır.* Hızını çok daha efektif kullanır, pozisyon yaratma ve rakibin dengesini bozmak için kullanılabilecek bir silahtır. Eksikleri var ama bu faydalanılamayan bir oyuncu olmadığı anlamına gelmiyor.


Bu iki paragrafda senden gelmiş Uğur. BeşiktaGalatasaray bonservissiz bir oyuncu alınca nedense hepsini Kewell zannediyor :)

Beşiktaş'ta iken tu kaka gs de iken iyi süper müthiş.

Olmadı

Adsız dedi ki...

Mustafa Pektemek konusunda bir sıkıntı yaşanıyor ancak çözülmeyek cinsten değil, gene de KESİN olarak 2010/2011 sezonunda GALATASARAY forması giyecektir kendisi.

Adsız dedi ki...

Herkes merakla transferlerin açıklanması bekliyordur. Yönetimde bunu istiyor ancak mali olarak sıkıntıda olan kulüp şu anlık(!) YERLİ futbolculara yöneliyor. Bonservisi elinde ve genç isimlerle kadro derinliği yaratmak istiyor. Bu doğrultuda Mustafa Pektemek, Veli Kavlak, Yasin Pehlivan, Çağlar Birinci gibi isimlerle pazarlıklar söz konusu. Önümüzdeki günlerde bu futbolculardan birkaçının açıklanacağını söyleyebilirim. Transfer için asıl önemli olan konu ise ELANO. Onun satılmasıyla elde edilecek 8-10 milyon Euro transferdeki engeli ortadan kaldıracaktır. Bu doğrultuda Dünya Kupası sonrası gelecek teklifler ciddi olarak değerlendirilecek. Aynı şekilde bu durum Servet için de geçerlidir. Onun için Rus kulüpleri 5 milyon euro vermeyi göze aldılar. Önümüzdeki günlerde her şey daha da netleşecektir.

Adsız dedi ki...

Herkes merakla transferlerin açıklanması bekliyordur. Yönetimde bunu istiyor ancak mali olarak sıkıntıda olan kulüp şu anlık(!) YERLİ futbolculara yöneliyor. Bonservisi elinde ve genç isimlerle kadro derinliği yaratmak istiyor. Bu doğrultuda Mustafa Pektemek, Veli Kavlak, Yasin Pehlivan, Çağlar Birinci gibi isimlerle pazarlıklar söz konusu. Önümüzdeki günlerde bu futbolculardan birkaçının açıklanacağını söyleyebilirim. Transfer için asıl önemli olan konu ise ELANO. Onun satılmasıyla elde edilecek 8-10 milyon Euro transferdeki engeli ortadan kaldıracaktır. Bu doğrultuda Dünya Kupası sonrası gelecek teklifler ciddi olarak değerlendirilecek. Aynı şekilde bu durum Servet için de geçerlidir. Onun için Rus kulüpleri 5 milyon euro vermeyi göze aldılar. Önümüzdeki günlerde her şey daha da netleşecektir.

Adsız dedi ki...

Türk futbolu için önemli bir futbolcu. Geleceğini düşünerek böyle bir transfer yapmıştır.
http://calciodipunizione.blogspot.com/2010/05/gecen-sezon-yeni-bir-bekleyis.html

Adsız dedi ki...

Umarım ''Ya Tutarsa'' transferi değildir. Rijkaard'ın oyun sistemine kendini monte ederse çok başarılı olur.
http://calciodipunizione.blogspot.com/2010/05/2010-2011-sezonu-transferleri-1.html

pclion dedi ki...

Twi, daha önce de dediğim gibi "bir Aydın Yılmaz zaten yetiyor" psikolojisiyle fazla giydirdiğimi düşünüyorum o dönem, yaptığım iki değerlendirmede de samimiyetsizlik yok yani. Şu yazıda anlatmak istediğimi biraz daha açmak istiyorum ama iki gündür Bandırma'dayım ve çok sevdiğim bir insanı kaybetmek üzereyim. Zaman müsait olunca Serdar transferini neden doğru gördüğümü biraz daha açacağım. Şu iki paragraf arasındaki fark "O zaman Aydın'dı, şimdi Messi" değil yani, Galatasaray'ın değişen ihtiyaçları...

Adsız dedi ki...

uğur çok geçmiş olsun

Adsız dedi ki...

Semih Şentürk Galatasaray'da ( ! )
http://calciodipunizione.blogspot.com/2010/05/semih-senturk-galatasarayda.html

Related Posts with Thumbnails