Mehmet Topal Valencia'da

Resmi site de haberi doğruladı. Uzun yıllar sonra ilk kez bir Türk futbolcusu ciddi bir bonservis bedeliyle üst düzey bir lige transfer gerçekleştiriyor. Bu düzeyde gerçekleşen son futbolcu ihracımız ne zamandı, hatırlamıyorum bile. Konuşulan bonservis bedeli 5 milyon avro. Piyasası zamanında değerlendirilse 8 milyonun üstünü görecek bir oyuncu olabilirdi Topal, o piyasa günlük hesaplarla kaçırıldı fakat bugün dahi ucuza gitmediği kesin.

Her iki taraf için de hayırlı oldu denir ya, gerçekten öyle. Mehmet Topal'a Valencia kariyerinde başarılar dilerim kendi adıma. Her daim takipçisi olacağız çünkü sadece kendisini değil yeni nesil Türk futbolcuları da temsil edecek orada Mehmet Topal. Çok değil, 20 gün önce bu olası transferi değerlendirmiştim. Merak edenleri şöyle alalım. O gün için sakındığımız ve söyleyemediğimiz her şey için daha geniş bir yazı gelecek...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

6 yorum:

akdoğan51 dedi ki...

futbolcumuz için hayırlısı olsun.inş pişman olmaz daha güzel bir kariyer yapar.bütün galatasaray futbolcuları en güzeline layık...

ugur senel dedi ki...

denilenlere göre yeni müzmin sakat oyuncumuz avusturalyalı grellada bize hayırlı olsun...

Ibrahim Temel dedi ki...

Ugur abi bir onceki yazindada fikrimi belirtmistim, sadece Galatasaray ve Topal icin degil tum Turk futbolu icin hatta Valencia icin bile cok mukemmel bir transfer, hayirli ugurlu olsun. Rabbim sakatliklardan korusun.

Cartalete dedi ki...

Güzel bir gelişme. Yetenekli Türk futbolcuların "yüzü eskimeden" ilk fırsatta Avrupa'ya gitmesi gerekiyor bence... Yoksa yeni bir kız arkadaş, yeni bir araba, yeni bir kontrat onlara "şımardı" damgasını beraberinde getiriyor buralarda...

Artık milli takım toparlanırken de, isimlerin yanında parantez içinde Milan yazsın, Valencia yazsın, Tottenham hatta Mallorca falan yazsın... Barcelona, Real Madrid demiyorum, bir Avrupa kulübü yazsın da ne yazarza yazsın.
Artık 3 büyüklerden bir oyuncu milli takıma girdiğinde bunu başarı sayalım, ne güzel olur...

Dchetin dedi ki...

Hayırlı olsun. Bundan önceki büyük transfer Nihat'tı sanıyorum. Sonrasında gelen neredeyse 10 yıllık bir boşluk.

anfieldyolu dedi ki...

Ne Barça ne Real Valencia'dır benim için İspanya yıllardır. Senelerce Valencia forması kovaladık seyyarlarda, edinemedik bir türlü. Mehmet Topal yazar o çok sevdiğimiz Valencia formasının arkasında inşallah seneye.

Dilekler bir yana, Mehmet Topal kimi zaman çok kötü performanslar sergilese de, iyi bir orta sahanın yanında görev tanımı fazlasıyla yerine getiren bir futbolcu. Senin de daha önceki yazılarında bahsettiğin gibi Uğur, Topal'ın transferi, açılmamış olan Türk transfer piyasasının açılması için vesile olur.

Beğenilmeyen Topal'ın gidişinin Galatasaray orta sahasında ne gibi sıkıntılar oluşturacağını da başka bir yazıda belirtmeni açıkçası merakla bekliyorum.

Related Posts with Thumbnails