Ozan İpek & PSV

Çok değil, bundan 16 ay önce 2. Lig B Kategorisi'nde top koşturan bir adam şu anda A milli takım forması giyiyor ve önemli roller aldığı takımı şampiyonluk mücadelesi veriyor. Türkiye futbol tarihinin en unutulmaz çıkışlarından birisidir gözümde. 2B, Süper Lig ve Milli Takım... Bunun arkasının geleceği ise şimdiden belli. Bursaspor'da kalıp Şampiyonlar Ligi kovalamak dahil her seçenek Ozan için bir adım daha atmak anlamına geliyor önümüzdeki sezon için. Bu seçeneklerden birinin de Avrupa olması pek şaşırtıcı değil.

Son yıllarda büyük düşüş yaşayan Şampiyonlar Ligi gediklilerinden PSV Eindhoven'ın bir süredir Ozan'ı izlediği konuşuluyordu, Ozan da bu konuyla ilgili DHA'ya kısa bir açıklama yapmış. Sözleşmesini uzattığından ve Bursaspor'da mutlu olduğundan bahsediyor kısaca, klasik 'sivrilen Türk futbolcu' açıklamasından öte değil belki ama PSV'nin Türkiye Ligi'nde daha ilk tam sezonunu geçiren bir oyuncuyla bu kadar yakın ilgilenmesi önemli haberdir.

Türkiye'den yurtdışına transfer yapmak pek kolay değil, özellikle İstanbul takımlarında oynamıyorsanız. (Hoş, orada da kolay değil ya) Ligin iç dinamikleri gereği yerli piyasası gerçekten yüksek ve o maliyetleri dışarıdan karşılayabilecek Avrupa kulüplerinin sayısı belli. Bu kulüpler de kolay kolay kendini Avrupa arenasında ispatlamamış, daha önceki deneyimlerden zaten tam uyum göstereceği garanti olmayan bir Türk futbolcuya büyük paralar yatırmak istemiyorlar. Kariyer gelişimi de istenilen ücretleri rekabet gereği ödemek durumunda olan İstanbul'a doğru oluyor. Bu işin tek istisnası parasal açıdan sıkıntısı olmayan, bizim ligin muadillerinden Rusya Ligi. Rusya'ya giderken kariyeri çıkışta olan tek genç isim ise Caner Erkin'di. O dönemki piyasa da bugünkünden daha sakindi üstelik. Bu açıdan Ozan'ın Avrupa'ya çıkışını bu yüzden zor görüyorum açıkçası.

Tüm bunlara rağmen Ozan'ın ne kadar kıymetli bir oyuncu olduğunu belirtmesi açısından önemli bir veridir, atlamamak gerekir. Sercan Yıldırım bu ligde en çok beğendiğim oyunculardan birisidir, oyun stilinin de Avrupa'ya uygun olduğunu düşünürüm ama şu an Bursaspor'un en komple oyuncusu bence Ozan İpek'tir. Toplu oyunda çok soğukkanlı, tempoyu yükseltip alçaltabiliyor, topsuz oyunda da kaybolmuyor. Ters kanattan gelen topları çok yüzdeli bir şekilde bitirebilmesi de kanat-forvet konusunda büyük sıkıntı yaşayan ve tek tip hücum oyuncusu yetiştiren bir ülkede onu farklı kılıyor. Ozan İpek'i takibe devam...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

Erdem Karakuş dedi ki...

5 milyondan fazla vereceğini sanmam ben PSV'nin. Bence iyi paradır ve Bursaspor bırakabilir de o fiyata. Yerli piyasası yüzünden Türk takımlarına yüksek fiyat çekiyorlar ama Avrupa'ya daha makul paralara satarlar oyuncularını belki. Biraz gayret etseler Türkiye'nin Porto'su olacak potansiyelleri var.

Gala's dedi ki...

Kendisine teklif gelen her türk futbolcusu yurt dışına gitmelidir. Bir yerlerden başlayıp yavaş yavaş tırmanmalıdır. Kulüplerimiz de bu konuda sıkıntı yaratmamalı önlerini açmalıdır.

Yurt dışında oyuncu sayımız arttıkça altlardan daha çok oyuncu çıkar ve yabancılar bu pazara daha sıcak bakar. Milli takım için de önemli olur. Ülke tanıtımı açısından da.

Ve en önemlisi oradaki futbola bakış sayesinde daha rahat olurlar. Banka hesaplarının kabarmasını katmıyorum bile.

Ama bizdekiler ben orada yapamam edasıyla sıcak bakmıyor. Ana kuzuluğunu bırakıp idealist olmak lazım. Dün Tümer de aynı şeyleri söyledi. Avrupa'nın en alt ülkelerinden Yunanistan'ı bile örnek gösterdi.

Unknown dedi ki...

Ozan İpek'ten ziyade Volkan Şen bırazcık daha bencıl oynamayıp kendını geliştirirse,Avrupa'daki kluplerin de gözdesı olabilir.Çok hızlı ve teknık bır oyuncu.

Related Posts with Thumbnails