Premier Lig'de Yaya Toure Denklemi

Barcelona'dan ayrılması hemen hemen kesinleşen Yaya Toure ile ilgili binbir türlü senaryo dönüyor ve bu senaryolar muhtemel başka transferleri de tetikleyecek cinsten. Toure yerine orta sahaya kaliteli bir oyuncu almak niyetinde olan Barça'nın ilk hedefi Cesc Fabregas. Toure ve Marquez'in de dahil olduğu takas yollu bir transfer beklentisi son günlere kadar ağırlıktaydı fakat Barça'nın kapıyı 30 milyon avrodan açmak istemesinin Arsenal'in beklentileri karşılamaktan fersah fersah uzak olduğu da açık. Bu denklemi bozan esas gelişme ise devreye iki takımın daha girmesi.

Premier Lig'de son haftaya kadar şampiyonluk mücadelesi veren Chelsea ve özellikle de Manchester United'ın Yaya Toure için epey ısrarcı olduğu haberleri ayyuka çıkmış durumda. Arsenal'in bu iki ekibin vereceği teklifleri karşılaması ilk bakışta zor gözüküyor. Bu iki takımdan birisinin Yaya'yı kadrosuna katması halinde ise Barcelona başka orta sahaya yönelebilir ve bu noktada en göz önündeki aday geçen sene de ısrarla istedikleri Liverpool'un Arjantinlisi Javier Mascherano.

Liverpool'un Şampiyonlar Ligi dışında kalmasıyla Torres, Gerrard ve Mascherano'nun kulüpten ayrılma olasılıklarının tavan yaptığı bir sır değil ve Barça da bu fırsattan istifade Arjantinliyi koparma derdinde. Xavi ve Iniesta'nın arkasına gelecek olan Mascherano nasıl bir orta saha oluşturur, düşünmesi bile güzel. Yaya Toure'den başlayan ve Premier Lig'in dört büyüğünü kapsayan bu denklemin cevabı Avrupa transfer piyasasını fazlasıyla etkileyecek...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Denizlispor'a giden gençler kiralıkmış, endişenlenmeyelim.

Protanopia dedi ki...

Alında Xavi-Iniesta-Mascherano orta sahası için çok olumlu düşünmeye gerek yok bence. Çünkü Xavi-Iniesta-Toure üçlüsü daha iyi. Toure'nin tekniği daha iyi Mascherano'dan.

pclion dedi ki...

Toure çok yararlı oyuncu, stoperde falan da oynayabiliyor gerektiğinde ama toplamda bakarsak Mascherano'yu Toure'nin önüne yazarım ben. Tartışılabilir tabii, bakış açısı...

serhat emrah dedi ki...

david villa, fabregas, mascherano kağıt üstünde güzel ama takımın boy ortalamasını 1,75 e düşürmeleri nasıl bi sonuç verir bekleyip görmek lazım.

sunshine dedi ki...

Mascherano'yu oldum olası beğenmem o yüzden Yaya Toure bir gömlek üstündür benim gözümde.Son hafta Messi'ye attırdığı golü Mascherano kesinlikle hazırlayamaz ve tekniği zayıf olduğu içinde Barcelona'nın ilgilendiğini düşünemiyorum.

Suat dedi ki...

Toure çok güçlü bir oyuncu, hatta üst düzey takımlardaki orta sahaları düşününce en güçlü oyuncu diyesim geliyor. Ayrıca, birçok pozisyonu da oynayabiliyor: Sadece savunma orta saha değil ayrıca orta saha ve ileriye dönük de oynayabiliyor..stoperde oynadığını zaten biliyoruz. Mascherano ise Chelsea maçında gösterdi ki ayrıca oynayabileceği söylenen sağ bek pozisyonunda epey etkisizdi (Keza o bölgedeki hemen hemen her oyuncu Mascherano'yu rahatça geçip tehlike yarattı).

Açıkçası, Barcelona'nın Orta Sahası'nın traktörü ve güç sembolü olan oyuncusunu neden elden çıkarmak istediğini anlayabilmiş değilim. Eğer karar yine de buysa, Fabregas Toure'nin boşluğunu dolduracak tipte bir oyuncudan ziyade, Xavi ve Iniesta'ya alternatif yaratacak biri.

Özetle; Toure'nin elden çıkarılmaya çalışılması zayıf bir yönetim, bu boşluğu Fabregas ile doldurmaya çalışmak yanlış hamle, Mascherano ise bu pozisyon için eksik.

Related Posts with Thumbnails