Bucaspor Forvetleri: Mehmet Batdal & Ozan İpek

1.95 boyunda, dev bir forvet oyuncusu Mehmet Batdal. Böyle bir oyuncu başta üç büyükler olmak üzere Süper Lig takımlarının ilgisini çekiyor doğal olarak. Aslına bakarsanız 23 yaşına kadar henüz Süper Ligde forma giyememiş olması tam bir mucize. İstisnasız her transfer dönemi talipleri olmasına rağmen ya sakatlıklar ya da Bucaspor'un uçuk bonservis talepleri önünü tıkadı genç oyuncunun.

İlk olarak geçen sezonun ikinci devresinde Altay'a 6 aylığına kiraya verildi. Bu dönem onun açısından beklendiği gibi geçmedi pek. İlk maçlarda ilk 11'de oynama şansı bulsa da daha sonra oyunun son bölümlerinde ilerde top saklamak için kullanılan bir rol biçildi ona. Bir üst seviyeye atlayacak derken bu başarısız deneyim piyasasını ciddi şekilde etkiledi.

Kulüp kariyerinin aksine ümit milli takımda çok başarılı maçlar çıkarıyordu Mehmet. İzlediğim bütün maçlarda doğru bir hocayla çalıştığı takdirde en üst seviyede tutunabilecek kaliteye sahip bir oyuncu görüntüsündeydi. Oynadığımız son ümit milli maçı olan Belarus maçındaki kadroya baktığımızda Manisasporlu Ferhat Öztorun'la -ki onun da ana referansı Galatasaray altyapısıdır- beraber Türkiye'de oynayıp Süper Lig düzeyinde forma giymeyen tek oyuncuydu, bu da ona verilen değerin bir göstergesi.

Şubat 1986 doğumlu bir oyuncu olarak kariyerinde ciddi bir atılıma ihtiyaç duyuyor artık. Özellikle son iki senedir yerinde sayıyor. Bir futbolcunun gelişime en açık olduğu 19-23 yaş arası dönemi bu kadar verimsiz geçirmesi onun açısından pek iyi olmadı, bunun devamının gelmesi de pek hayra alamet olmaz onun adına. Türk futbolu için önemli potansiyellerden birini üç kuruş fazla bonservis kazanmak adına çürütmek de doğru bir yönetim biçimi değil, bunu da söylemek lazım.

Ağırlıklı olarak Mehmet Batdal'dan söz ettik, partneri Ozan İpek hakkında da birkaç cümle söylemek gerek. İnanılmaz formda girdi bu sezona Ozan, o da 86'lı bir oyuncu. 2.Lig B'nin en dikkat çeken oyuncusu desek yalan olmaz. Mehmet'in aksine onu pek izleme şansım olmadığından net bir yargıya varma şansım yok ama izleyenler Süper Lig seviyesinde bir oyuncu olduğunu söylüyor.

Ankaragücü ciddi şekilde ilgileniyormuş Ozan'la ama transferin kesinliği hakkında bir bilgi yok henüz. Boluspor'dan aldığı Gökhan Emreciksin'i Fenerbahçe'ye pazarlayan Ankaragücü alt liglerde parlayan oyunculara ilgi gösteriyor diyeceğim ama başlarındaki yönetimde bu kadar bile vizyon olduğundan şüpheliyim açıkçası, hele şu gelenek haline gelen berbat yabancı tercihlerini göz önüne alırsak. Bu transferle ilgili bir gelişme olursa değiniriz blogda...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

5 yorum:

papaz dedi ki...

Ozan'ı aldı Ankaragücü. Benim de izlemişliğim yok ama solak bir oyuncu diye duydum, forvet özellikli bir kanat oyuncusu diye duydum şu ana kadar.

apaç dedi ki...

3 büyükler ve sivas'ı ayrı tutar diğer tüm takımların forvetine gözüm kapalı yerleştiririm mehmet'i.

niye bu denli iplenmez? niye hala selahattin kınalı, veysel cihan, mehmet yılmaz, mustafa özkan'lara sebat edilir akıl-sır erdirmek güç.

Parma Maniac dedi ki...

Ozan forvet de değil, kanat da değil.. Ortanın ortasında oynuyor benim bildiğim kadarıyla, ben de izlemedim zira.. Ama 10 gol atması nedeniyle yanılsamalar olabiliyor tabii mevkiiyle ilgili, çok anormal değil.. Önemli iş yaptı çocuk Bucaspor'da..

papaz dedi ki...

Battal çok ağır, ben izlediğim 3-4 maçta hiç beğenmedim. TSL seviyesinde yetersiz olduğunu düşünüyorum, Altay'da da tutunamadı zaten.

musa dedi ki...

ya bırakın gerisini ozanı tek geçerim bu ligde bir kere formayı giysin gerisi gelir.1.lige dğil avrupa standartlarında bir futbolcu ardadan inanki eksiği yok fazlası var....

Related Posts with Thumbnails