Mehmet Batdal Galatasaray'da

Resmi site iki bosman transferi açıkladı az önce: Mehmet Batdal ve Serdar Özkan. Öncelikle Mehmet Batdal üzerine bir şeyler söyleyelim çünkü hem söylenecek çok şey var, hem de Galatasaray'a gelmek için daha çok bekleyen oyuncu o. Galatasaray-Mehmet Batdal flörtü bundan beş yıl önceye kadar dayanır. Mehmet Topal'ı bugün Valencia'ya taşıyan transfer stratejisinin bir başka ayağıydı 'Batdal' Mehmet lakin Buca Dardanel kadar insaflı değildi ve profesyonelliğe yeni yeni adım atan Mehmet için o dönem daha da uçuk bir para olan 3 milyon avro fiyat çekmişlerdi. Olmadı tabii.

Mehmet Batdal'ın arada geçirdiği dönemin tamamını çok verimli kullanmış sayılmaz. Transfer taleplerini bir-iki sene öteleyen bir ayak sakatlığı geçirdi Mehmet, ondan döndüğünde Buca'da verimli olamadı. Ardından Bank Asya 1. Lig görmesi, biraz daha vitrine çıkması adına Altay'a kiralandı ama Altay da onun için doğru bir takım değildi. Şunu aklımızın bir köşesine yazalım, Mehmet Batdal pivot santrfor değildir. Uzun boyludur ama kafa vuruşları vasattır. Ağır olmasına rağmen tekniği daha ön plana çıkar Mehmet'in. Altay'da pek iş yapmadı ve Buca'ya geri döndü.

Çıkışını geçen sezonun ilk yarısında Ozan İpek'in soldan gelip forveti ikilediği döneme rastlar. (1) Ozan'ı sol forvet olarak parlatan bu ikili oyunlar Batdal'ı da biraz kendine getirdi ve Bank Asya'ya yükselen takımın santrforu Mehmet Batdal oldu. Bu sene ise profesyonel düzeydeki en iyi senesiydi açık ara. Arada kalmış golcülerin en önemli sorunu gol alışkanlığıdır, Mehmet bu sene bu duvarı aştı. (2) Ceza sahası dışından vurdu, bitirici vuruşlar yaptı. Penaltı kullanması eleştiriliyor lakin ben fazlasıyla olumlu buluyorum. Ligde 16 gol kaydetmiş bir oyuncu olarak geliyor Galatasaray'a.

Bu noktada Özgürcan Özcan'la paralellik kuranlar olabilir ki Mehmet kadar olmasa da Özgürcan'ın üçüncü forvet olarak takımda tutulmasını düşündüğümü sene başında yazmıştım, bulunması bile yeterdi. Gol alışkanlığı yakalamış genç bir forvetin üst düzey ekiplerin golcü rotasyonunda her daim yeri vardır. Mehmet Batdal'ın sırf bu yönüyle bile takıma enerji getireceğine inanıyorum.

Kısacası başarılı bir transfer. Eski gol krallarına kapının 4 milyon avrodan açıldığı bir dönemde çok iyi bile diyebilirim. "Parasından size ne, iyi oyuncuysa tamamdır" diye bir karşı tez sunanlar oluyor, saygı duyarım ama bu kadar dar bir oyuncu havuzunda bu işleri becerebilmek o kadar kolay değil. 19 yaşındaki daha ikinci ligde topa ayağını sürmemiş tazeye 3-4 milyon çekenler oldukça bu transferler her daim daha önemli olacaktır deyip Serdar için de ipucu vermiş olayım.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

12 yorum:

pi dedi ki...

Bonservis ödenerek alınmış olsa herhalde bir kaç milyon dolar giderdi...

Hayırlısı olsun...

Drama Queen dedi ki...

Batdal'ın gelişi güzel haber, ona şüphe yok.. Fakat Serdar Özkan neler yapabilir o konu çok da net değil.. Tabi bonservis ödenmediğinden o da denenmeye değer oyuncu statüsünde.
Ama Batdal gerçekten güzel iş:)

turkusev dedi ki...

ben bu iki transfere çok sevindigimi soyleyemeyecem.
aydin mi? serdar özkan mi ?
özgürcan mi ? Mehmet Batdal ?
bu iki soruya gözum kapali
aydin ve özgürcan derim . yapilan trasferlerin hic birinin bizim alt yapimizdan çikan oyunculardan fazlasi yokdur. fazlasi yoksa neden transfer ediliyor ben anlamis degillim. gokhan zan galatasaraya ne verdiyse bunlarda galatasaraya onu vereceklerdir.
galatasaraya geçmiŞ olsun kadro kabarikligina yardim etmek icin iki nefer daha katildi.

sembolist dedi ki...

Geçmiş yıllardaki Yaser ve Ferdi elmas hamlelerinden kat ve güzel bir hamle.Özgürcan ve Aydın'ın gamsız ve güçsüz görüntüleri her yaz başı 'antreman yıldızı' olup,ligde hiçbir etkinlik gösteremeyen altyapı tandanslı futbolculardan sıkıldık:)

Metonet dedi ki...

yerli torres diyebilir miyiz saçlar babında.

SirEvo dedi ki...

Galatasaray'ın yaptığı transferler 2 senedir üst düzey olmasına rağmen sportif başarı 0. Bence olay transferde değil. İstediği kadar adam alsın farketmiyor. Başka bir şeyler düzeltilmeli, yoksa 2 senedir alınan adamlarla bir şeyler yapılmalıydı, hele 2. sene başta Reykard varken..

onur dedi ki...

Antreman oyuncusu alacağımıza altyapıdan oyuncu koyalım daha iyi. En azından şampiyonluk filan gidince "biz hazır yemiyoruz türk futboluna hizmet ediyoruz" filan diyip geveleyebiliriz... Yoksa Mehmet Batdal'ın Jo'dan, Serdar Özkan'ın Gio'dan artısı yok eksisi var. E bahsettiğim yabancıları da göndereceğimize göre?

pclion dedi ki...

Metonet, Torres'ten ziyade İbrahimoviç'e bir hayranlığı var galiba Mehmet'in. Saçlar da oradan galiba. :)

Adsız dedi ki...

Hasan Kabze'nin verdiği katkıyı sağlarsa öpüp de başımıza koyalım. Özgürcan ve Cafercan gibi adamları kullanacağımıza bu tip adamları almak çok doğru değil ne yazık ki. Gittikçe altyapısıyla tanınan bu sistemi benimseyen bir kulüp olmaktan çıkıyoruz.

Gala's dedi ki...

Gol alışkanlığı yakalamış genç bir forvetin üst düzey ekiplerin golcü rotasyonunda her daim yeri vardır. Mehmet Batdal'ın sırf bu yönüyle bile takıma enerji getireceğine inanıyorum.

Geçtiğimiz sene tek eksiğimiz buydu.

Hayırlı Olsun !

Adsız dedi ki...

Çok yetenekli bir futbolcu. Gelecek için ümit veriyor.
http://calciodipunizione.blogspot.com/2010/05/2010-2011-sezonu-transferleri-1.html

Adsız dedi ki...

"Sadece bazen yazılarını ve sorulara cevaplarını okuyorum. Keşke senin gibi sağlam arkadaşım olsa diyorum. Adam gibi Adam derler ya sen onlardansın sanırım... Dünya Kupası işine senin adına sevindim Uğur abi, Allah yolunuzu açık etsin.

Çok teşekkür ederim, böyle yorumları duymak insanı sevindiriyor. Bana ulaşmak çok zor değil, internet üzerinden birçok güzel dost edindim. Sen de bana bir mesaj atarsan en azından sohbet ederiz. Bekliyorum..."

Uğur abi sana mail attım e-postamı fakat ulaşmadı sanırım adresim turgi@live.com bende sizinle sohbet etmek isterim..

Related Posts with Thumbnails