Euro 2016 Değerlendirme Raporu'na Giriş

Değerlendirme raporunun açıklandığı saatte gazetedeydim, raporu bir an önce haberleştirmek için raporu hızlıca okuduk haliyle. Raporda 19 başlık var ve her başlıktaki ana fikir az çok belli. Özellikle stadyumlarla ilgiler fazlasıyla ilgimi çekti fakat raporun detaylarına girmeden başlıklarda öne çıkan konuları madde madde paylaşmak isterim. Maddeleri Love Game Tennis yazarı Onur Akmeriç'le beraber hazırladığımızı belirteyim. Raporun tamamını ise şuradan okuyabilirsiniz.

  • Türkiye’nin ülke futbolunu geliştirme ve Avrupalı taraftarlara yeni bir deneyim sunma vizyonu UEFA’nın uzun dönemli stratejisiyle birebir uyuşuyor.
  • *Stadyumların ülkenin batısında ve merkezinde olması ulaşım, kapasitelerin çeşitli olması esneklik açısından olumlu.
  • Seyirci katılımını arttırma vizyonu doğru bir motivasyon olsa da mevcut seyirci sayısı kısa vadeli çözümlerin de ortaya konmasını gerekli kılıyor.
  • Sosyal sorumluluk alanına ağırlık verilse de UEFA’nın mevcut projeleriyle nasıl entegre edileceği soru işareti. Özellikle sağlık ve çevre alanındaki projeler yetersiz.
  • Mevcut tüm partiler resmi olarak projeyi destekliyor ve herhangi bir hükümet değişikliği projeyi etkilemeyecektir.
  • Yasal açıdan TFF’nin mevcut statüsündeki eksikler dışında güvenlik vb. Konularda herhangi bir problem yok.
  • Teklifin stadyum bölümü çok kaliteli ve iyi organize edilmiş. Turnuva gereksinimlerini karşılayacak nitelikte.
  • Karayolu taşımacılığının yetersiz olması nedeniyle havayolu kapasitesinin ev sahipliği yapacak şehirlerin stadyum kapastilerinin yüzde 40'ı ya da daha fazlasının kaldıracak şekilde belirlenmesi UEFA'nın kriterlerini karşılayacaktır. 
  • İstanbul Atatürk, Sabiha Gökçen ve Antalya Havaalanları şu andaki halleriyle yeterli. Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havaalanları'nın ise 2016'ya kadar gerekli düzenlemeler ile bu kapasiteye ulaşabilir.
  • Turistik bir ülke olduğundan İstanbul, Antalya, Ankara, İzmir ve Bursa şehirlerinde konaklama kesinlikle sorun olmayacak.
  • Teknolojik altyapıda dosyada çoğu zaman belirsizlikler var ve iyileştirmelerin gerekli .
  • Taraftar alanları konsepti Türk yetkililer tarafanıdan çok iyi anlaşılmış.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

7 yorum:

Gala's dedi ki...

Teşekkürler.
Peki diğer ülkelerin raporları hakkında bilgi var mı?
Adamlar bizi çok iyi analiz etmişler.

Emre Bozkurt dedi ki...

Diğer ülkelerinde rapolarında hemen hemen aynı şeyler yazıyor..

pclion dedi ki...

Diğer ülkelerin özellikle stadyum raporları daha kötü Emre. Finansman ve projelendirme açısından açık ara öndeyiz diyebilirim ama kriterlerin bunlar olacağı kesin değil oylamada...

Adsız dedi ki...

İtalya ve fransanın raporlarını okuduğumda o kadar da iyi durumda değiliz gibi
Özellikle ırkçılık söyleminin sadece türkiye raporunda geçmesi de ayrı bir konu.
Konaklama teknolojik alt yapı ulaşımda fransa ve italyanın beklenenden cok daha iyi ve olağan üstü olarak nitelendirilmiş.

Çok iyimser bakıyoruz ama pek umud verici de değil .Fransada stadların sorunlu olduğunu italyadaki stadların yapımı ve düzenlemesinin %86lık bölümünü devlet karşılayacağını belirtmişler
Irkçılık,ramazan ayı v.s seylerden rakipler kuyuyu güzel kazmış.İtalya biraz daha ağır basıyor gibi platinin ağırlığıda türkiyeyi fransa ile denkleştiriyor.

mondo trasho dedi ki...

fransa alır bu turnuvayı.
biz de aş erdiğimizle kalırız.

Spooky dedi ki...

benim rapora göz gezdirdiğim ve google translate'den italya basınına bakabildiğim kadarıyla italyanların beklediğinden daha iyi bir değerlendirme var italya ile ilgili.

bizim finansman avantajımız ukrayna'daki sorunlardan bıkan uefa'yı etkileyebilir.

crazy dedi ki...

içimden bir ses bizim kazanacagımızı söylüyor.insallah biz kazanırız.

Related Posts with Thumbnails