Ufuk Ceylan Transferi & Gidenler

Resmi siteden açıklama gelmiş sonunda, beklendiği gibi Ufuk Ceylan Galatasaray kalesini Leo Franco'yla beraber koruyacak olan kaleci oldu. Uzun yıllardır kalesini Aykut Erçetin ile yedekleyen Galatasaray, kalesini teslim edebilme potansiyeli taşıyan bir kaleciyi transfer etmiş oldu. Ufuk Ceylan iki senedir düzenli olarak forma bulan bir kaleci ve milli takıma seçiliyor. Eğer kalenizi sağlam bir yerli oyuncuyla yedeklemek istiyorsanız alabileceğiniz en iyi alternatif oydu. Şu isim gelse daha iyi olurdu diyebileceğim bir oyuncu yok benim, belki Cenk Gönen ama onun da Ufuk'dan bir artısı yok.

Verilen oyuncular biraz fazla gibi gözüküyor ancak onlara zaten gönderilecek oyuncu gözüyle bakmak lazım. Belki Orkun yerine Aykut olabilirdi diyebiliriz ancak Orkun'u da Manisaspor tercih etmiş bildiğim kadarıyla, haklılar da. Fırat Kocaoğlu Florya'da tek başına antreman yapıyordu geçenlerde, A2 takımının kalecisi Emirhan da varken Aykut'a gerek yok bence şu aşamada. İlerleyen saatlerde onun da bir transferini duyabiliriz. Yaser'in kiralık verileceğini düşünüyordum, Kasımpaşa ve Ankaragücü isimleri geçiyordu ama Manisaspor'a gönderilmiş takasta. Mehmet Güven de paketin içinde yer alıyor. Mehmet'le ilgili genel kanıdan farklı düşünüyorum ama bu saatten sonra takıma katkı yapabilecek durumda değildi Mehmet, umarım başarılı olur.

Ufuk Ceylan'a dönelim. Bir kere allah vergisi bir kaleci fiziği var, bu açıdan herhangi bir problemi yok. Boyu posu yerinde, refleksleri de fena değil. Henüz 23 yaşında olmasına rağmen maç tecrübesi de var yukarda dediğim gibi, bu bile ülke şartları içinde onu fazlasıyla öne çıkarıyor. Yeterli aşama kaydedip senelerdir yerli kaleci görmemiş Galatasaray kalesini teslim alabilir mi, onu bilemem ancak Galatasaray açısından doğru bir hamle olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Manisaspor kökenli oyuncular da kadroda artmaya başladı, bakalım Caner ve Ufuk da Hakan Balta'nın gösterdiği uyumu gösterebilecekler mi Galatasaray'a?

Yaser, Orkun ve Mehmet dışında Necati de takımdan ayrılan oyunculardan. Benim Ufuk Ceylan takasında beklediğim iki oyuncudan biriydi Aykut'la beraber ama o da yer almadı takasta ilginç bir şekilde. O da Antalyaspor'la anlaşmış. Çoğu yerde kiralık yazıyordu ancak az önce resmi sitede yer alan haberde sözleşmesinin feshedildiği yazılmış. Galatasaray'da çok başarılı bir dönem geçirmişti forvette ama özel hayatında yaşadığı sorunlar ve Galatasaray'ın bonservisli oyuncusuyken verdiği iğneleyici röportajlar onun Galatasaray kariyerinin sonunu hazırladı. Zaten şu Sociedad performansından sonra dönmesi teknik olarak da doğru bir karar olmazdı. İyi bir Süper Lig golcüsü olabilir yine de, görmek lazım...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

18 yorum:

Sade dedi ki...

Aykut'ta Galatsaray'a geldiğinde gelecek vaad ediyordu. Tabi hem Aykut'un performansı hemde yönetimin yabancı kaleci tercihleri Aykut'un hep ikinci planda kalmasında etkili oldu. Yerli bir kaleciye ihtiyacımız var ülke olarak, Umarım Ufuk'un kaderi Aykut'a benzemez... ve hem Mlli takım hemde Galatasaray iyi bir yerli kaleciye kavuşur.

Gidenler için söylenecek pek söz yok. Rijkaard'ı nasıl sevmez bir Galatasaray taraftarı adam 2 ayda kimin ne olduğunu anladı. Eziyete son verdi. Teşekkürler...

Sacit Tekin dedi ki...

Geçen sezondan beridir yazıyordum: Yaser, Ferdi, Volkan Yaman'ın Florya sınırları içerisinde olması futbol suçudur diye.

Rijkard 2 ayda gördü bunu ama bence operasyonun tamamlanması için tek bir isim kaldı: Serkan Kurtuluş. Hafiften makası yedi zaten, sezon sonunda onu da bir yerlere giderken görürüz.

Bu arada bu kadar düşük potansiyelli isimi Galatasaray'a kazandırma becerisi gösteren Adnan Sezgin'i de tebrik etmek gerekiyor. 3 maç izleyip de yeteneğini göreceğin insanlara bu kadar para verip Galatasaray forması giydirmek...

Rijkaard büyük adamsın vesselam, 2 ayda koydun teşhisi...

O s c a r dedi ki...

Kadromuzda yer alan kaleci sayısının forvet sayısından fazla olmasını nasıl değerlendirdiğini merak ediyorum açıkçası Uğur.

Yaser ve Necati bonservisleriyle verildi. Özgürcan kiralık gitti. Serkan Çalık'ın ise ne zaman kendine geleceği soru işareti.

Elde Baros ve Nonda kalıyor. Takımın dizilişi, taktik anlayışı ne olursa olsun üç kulvarda birden sonuna kadar mücadele edecek bir takımın iki forvetinin olması pek aklıselim gelmiyor bana. Ha Keita/Elano forvete filan geçer geçmesine de, bu mudur yani alternatif.

Baros cezalandı. Nonda ilk 11'de. Yedek forvet kim. Daha kötüsü, Biri sakat biri cezalı. Ne yapacağız?

Tüm bunları göz önüne aldığımızda Sercan Yıldırım'ın, o olmazsa süpriz bir forvetin bugün yarın imza atacağına olan inancım büyük.

Transfer komitesi bu kadar başarılı bir sezon çıkarmışken, eldeki 5 forvetten 3'ünün gönderildiği bir durumda forvet transferi yapmadan sezonu kapatmayacaktır gibi geliyor. Umarım yanılmam.

csyasoo dedi ki...

"Biz forvet diye aldık,adam güreşçi çıktı"

Sociedad Yöneticisi :D

Emre Bozkurt dedi ki...

Hadi takas edilen oyucular neysede birde para vermişiz ben bunu anlamadım manisanın bize vermesi grek bu oyunculardan sonra..Gelelim ufuk'a onun kaderide aykuta bencemes umarım başarılır olur..

father vic dedi ki...

sade ile emre ye katılıyorum bende uğur..ufuk için en zor takım türkiyede galatasaray..daha önce burda yorum da yazmıştım bununla ilgili blogumda da yazdım fikirlerimi

http://father-vic.blogspot.com/2009/09/ufuk-ceylan-galatasaraydahayr-m-ser-mi.html

Fethi dedi ki...

bildigim ve hatırladıgım kadarıyla ufuk,sezerle birlikte galatasaray'a gelicekti.bu transferin sadece ufukla sınırlı kalması ve sezer'in geçen hafta fener macında sahada olması bu transferin sezon sonunda olsa dahi yattıgı anlamını mı gosteriyor.cunku manısa yonetımı sezer sozleşmesını uzatana kadar takıma alınmıycak demişti.
bu konuda bir bilgin varsa,paylaşırsan sevinirim...

sunshine dedi ki...

Bu takımdan 10 senedir ne genç yetenek denilen kaleciler geldi geçti.Kerem,Fevzi,Aykut benim şimdilik aklıma gelenler.Leo franco gibi kazmalar varken bizden kaleci falan yetişmez.Adam 1.90 lık boyuyla yan toplara çıkmıyor ufuk olsaydı yerinde şimdiye kellesini istemiştik.
O yüzden leo gider başkası gelir ufukta 26 sına gelince süper lig takımlarından birine takas için yollanır.Keşke yanılsam.

apaç dedi ki...

galatasaray için iyi, ufuk için kötü bir transfer.

dünya barışına katkısı olacağını ise düşünmüyorum.

son sözüm de sarı saçlarını deli gönlüme bağladığım erçetin aykut'a;

can arat bile sıkılıp transfer oldu lan!

Adsız dedi ki...

Aykut'un değil de Orkun'un gitmesi bu tercihi Mesut Bakkal'ın yaptığını gösteriyor.. Bu transfer sezonu çok iyi geçti, devre arasında durumua göre transfer yapılabilir ama ben asıl olarak, seneye yaza oluşmuş olacak takım iskeletinin üstüne (Linderoth'un da gitmesiyle) 2 yabancı nokta transfer bekliyorum, şampiyonlar ligini de göz önüne alınca sansasyonel olabilir bu transferler..

Yine gelecek sene 1-2 tane daha Türk Futbolcu alıp sözleşmesi biten Aykut,Emre Aşık,Serkan Çalık'ın gönderileceğini düşünüyorum.. Daha sonra oturan iskeletin üstüne senede en fazla 1-2 transfer yapılarak temel korunur..

Gidenlere gelince Yaser ve Mehmet Güven külfetten başka bir şey değildi zaten, Orkun ise dediğim gibi banko oynayacak Manisa'da..

Necati'ye ise lafım yok.. Zaten gideli 2 sene oldu..

apaç dedi ki...

muasır sol bekimiz caner, kaç numarayı giyecek acaba?

kaç günden beri üzerimde onun heyecanını taşıyorum.

takdir edersiniz ki son haftalarda defans dahi yapamayan bir adam haline geldi hakan kadir balta.

neden böyle oldu ben de anlamadım :(

bursaspor'a 1.2 milyon avro bayılıp, alınan serkan kurtuluş da a2 takımına hayırlı olsun.

adaptasyon süreci yaşamazsa faydalı olacağını düşünüyorum.

adam gelecek vadediyor yea!

Adsız dedi ki...

Caner'in forma numarasının 88 olacağını okumuştum bir kaç yerden. Eğer yanlış bilgilendirme yok ise..

Adsız dedi ki...

Apaç senin kaç gündür heyecan yaşayacak halin var hemi?Sen de bakam bir Buygun vardı ne oldu ona?

Adsız dedi ki...

baros formsuz.nonda ne yapoar bilinmez.neyse ederi verip almalıydık sercan ı.adamlar götü boklu 29 luk tabata ya 8 milyon euro veriyor.

apaç dedi ki...

her teknik direktörün formsuz bir dönemi vardır adsız.

hocaların hocası da şu an bu dönemden geçiyor.

ilerleyen haftalarda tıpkı eski günlerdeki gibi, sayısız başarılarına, başarı katmaya devam edecektir.

içiniz rahat olsun.

papaz dedi ki...

Fırat Paşa'ya kiralandı 1 hafta önce.

frank dedi ki...

1. kaleci olursa milli takımda volkan demirel'den de alır formayı. çok sevindim, öyle böyle değil.

TA dedi ki...

ufuk çok iyi bir transfer ama aması var.oda leo franconun sezon başında alınması.özellikle kalecilerin paslanması hiç iyi bir durum değil.hatta kaleciler için en verimli çağ 30-38 arasıdır derler.çünkü kalecilikte tecrübe çok önemlidir.ve oynayarak kazanılır.leo franco ile 2 yıl yada 3 yıl devam edilecekse ufuk için iyi olmaz.ama seneye kaleyi ufuka teslim edeceklerse problem olmaz.bence leo yerine en baştan ufuk alınsaydı(alınabilseydi)daha doğru olurdu.ufuk un yedek kulübesinde paslanmaması lazım.

Related Posts with Thumbnails