A2 Ligi: Galatasaray 1-1 Bursaspor

Geçtiğimiz hafta İnönü'de oynanan maçın fazlasıyla yanıltıcı olduğunu, 2-0'dan sonra alınan galibiyetin fazla büyütülmemesi gerektiğini söylemiştik ki geçtiğimiz hafta bahsettiğimiz arızaların tümü milli takıma giden oyuncularla beraber iyice ayyuka çıkmış vaziyette. Özellikle milli takımlarda bulunan oyunculardan Berkin Arslan'ın yokluğu hücumdaki alternatifleri iyice daraltmış. Bursaspor'dan da milli takıma giden oyuncular olduğu halde bizden çok daha organize ve dirilerdi. Fizik olarak bakıldığında bizden iyi olmalarına rağmen yaş olarak küçük izlenimi verdiler bana ki bence en temelli altyapıya sahip ekiptir Bursaspor son senelerde.

Malesef kadroları bulamadım bizim resmi sitemizden ya da başka yerden, henüz eklenmemiş hiçbir yere. Halbuki NTV Spor muhabiri Özgür Buzbaş'ı da görmüştük kenarda, belki o biliyordur diye sormuştuk ama o da aynı şeyden yakınıyordu. Maçın esame listesi anons edilse güzel olurdu gibi. Şu an dahi Galatasaray resmi sitesine girilmiş değil 11'ler, medyada da herhangi bir haberde bulunmuyor. Sadece Bursaspor.org yayınlamış kadroları, teşekkür ederim hassasiyetleri için kendi adıma.


Galatasaray:
Emirhan, Fatih Serkan Kurtuluş, Gencay (Dk:70 Ufuk), Murat, Sinan, Ahmet, Caner , Uğur (Dk:60 Emre) Anıl, Serdar, Rıdvan ( Dk:70 Bertan Caner)
Yedekler: Taylan, Cemre, Yusuf, Yusuf Anıl

Bursaspor: Ceyhun Demircan, Mesut Özgür, Mahir Aktı, İbrahim, Muhammet, İsmail Haktan Odabaşı (Dk:75 Ömer Gölgeci), İlhan Depe, Dursun Atan (Dk:82 Ersin)
Yedekler: Tugay, Semih, Caner, Gökhan

Sarı Kartlar: Gencay, Serdar (Galatasaray)

Galatasaray yukarda da gördüğünüz üzere milli takıma giden oyunculardan yoksun ancak A takımdan iki takviyeyle çıktı maça. Sağ bekte görev alan Serkan Kurtuluş geçen hafta İnönü'deki maçta oldukça sırıtan Yusuf Onur Arıkan'ın yerini almıştı, Serdar Eylik ise kırmızı kart cezalısı Emre Çolak'ın rolünü dolduruyordu. Berkin Arslan'ın yokluğunda Caner Öztel'le sürekli kanat değiştiren oyuncu rolü ise Rıdvan'ındı. Aslında geçen sene bu işi yapan Serdar Eylik kadrodaydı ama o da Arda Turan'ın A takımda gerçekleştirdiği değişime benzer bir değişim gerçekleştiriyor sanırım, kanattan ortaya doğru evrilen. Özellikle maçın ilk bölümünde takım içinde kalitesini, farkını belli etse de performans olarak çok etkileyici bir maç çıkarmadı, Caner'le alışkın oldukları rolde denense daha iyi olur muydu diye düşünmüyorum değilim. Sanırım o bölgede takımın oyun kurucusu eksik olduğundan kadrodaki en yetenekli oyuncuyla doldurulmak istenmiş bu açık. Ayrıca bazı oyuncuların Serdar'a abi dediklerini duyduk, Serdar'ın yaşı diğerlerinden büyük değil biliyorum ben. Sanırım yeni takıma çıkmış oyunculardan biriydi o, belki Uğur olabilir.

Hemen herkesin merak ettiği Serkan Kurtuluş'a gelelim. Galatasaray'a geçen transfer döneminin son gününde ciddi bir maliyetle transfer olan Serkan'dan birçoğumuz ümitliydi açıkçası. Yeteneklerinin yanı sıra abisi gibi istediğiniz bölge formasyonunu vererek farklı bir oyuncuya evrilebilme becerisi beni en çok etkileyen şeydi. Çok yönlü, hemen her mevkiide faydalanabileceğiniz tipte bir jokere dönüşebilirdi Serkan ancak kariyerinin zirvesinde Galatasaray'a gelmemesi, o dönem yaşadığı ciddi sakatlık ve bunun sonrasında yaşanan antreman krizi Serkan'dan hem fizik olarak hem de mental olarak çok şey alıp götürmüş. Bülent Korkmaz döneminde bulduğu ve bence fena değerlendirmediği 6-7 maçlık A takım tecrübesinden sonra Frank Rijkaard'ın gözüne girmeyi başarabilmeliydi Serkan, yapamadı.

Tüm bunlara rağmen A2 takıma gelmiş bir A takım oyuncusu olarak daha aktif, daha göze batan bir oyun beklerdim ben Serkan'dan ama A takımda yaptığı hataların aynısını buraya da taşımış gözüktü. Ayrıca defansla uyumsuz olması, önündeki ve yanındaki oyuncuyla bağlantılarda problem yaşaması hiç de hayra alamet değildi. Sıklıkla takım kaptanı Murat Akça tarafından motive edilmeye çalışılması da ilginç bir görüntü oluşturdu. Kıdem olarak yine de Serkan'ın üstün olması gerekmiyor mu şöyle bir baktığımda, sanırım Serkan daha büyük Murat'tan. Eray'la beraberdik maçı izlerken, o da aynı şeyi söyledi.

Murat Akça demişken stoper ikilisine değinmek gerek. Geçen hafta ciddi şekilde aksayan defans göbeği Sinan Osmanoğlu-Murat Akça ikilisinin uyumu sayesinde aşılmış gözüküyordu ve takımın en iyi işleyen bölgesiydi açıkçası tandem. Sinan Osmanoğlu uzun boyu ve boyuna göre yumuşak bilekleriyle bana Van Buyten'i çağrıştırdı defansta. A takımda sol stoper olarak oyunu Servet Çetin kuruyor, burda da aynı rol Sinan Osmanoğlu'na verilmiş durumda. Gerçi önünde bir Mustafa Sarp, bir Ayhan Akman olmayınca kanatlara sıkça uzun oynayan bir görüntü içerisindeydi ama bence A takım potansiyeli taşıyan ender oyunculardan biri olduğunu gösterdi açıkçası. Murat Akça'yı da beğendim ama fizik kapasite ve yeterlilik olarak A takım düzeyinde bir oyuncu olacak mı, bilemiyorum açıkçası. Daha takıma girmemiş bir Semih Kaya var üstelik. Bir Uğur Demirok'tan daha farklı bir oyuncu olduğunu göstermesi gerekiyor öncelikle, Sinan'ın üstün fizik avantajı onda yok zira.

Hücumdaki organizasyonsuzluk dedik. Bunda Berkin ve Emre Çolak'ın yokluğunun payı büyük olabilir elbette ama bu iki oyuncu varken de pek organize olduğumuzu söyleyemedim Beşiktaş maçında. Takımda eksik olan bir şeyler var. İkinci yarıda 60'tan sonra can havliyle bir toparlanmayla gelen iki-üç pozisyon vardı ancak bence bunda Bursaspor'un kendini geriye atmasının da payı vardı. Galatasaray baskıyla beraber bu pozisyonları bulurken Bursaspor da kontradan benzerlerini bulmaktaydı, golü atıp beraberliği yakalayan Galatasaray oldu. İki-üç sene önceki PAF takım maçlarını hatırlıyorum da bu takıma göre çok daha aktif, çok daha organize bir ekibimiz vardı. Onlar dahi üst düzeyde tutunamamışken bu jenerasyondan çok sayıda oyuncunun A takıma yükselmesini beklemek fazla iyimserlik olur. Ayrıca bu jenerasyon sonrasının milli takımlar bazında daha da yetersiz olduğunu unutmamak gerek, 18 yaş altı milli takımına giden tek Galatasaraylı Berkin Arslan. Galatasaray gibi bir takımda oynarken alt yaşlarda milli olmak pek büyük bir referans değildir ama seçilemiyorsanız bu referans olarak alınmalıdır. Göz önündesiniz çünkü.

U 18 milli takımı: Muhammet DEMİR (Bursaspor), Berkin Kamil ARSLAN (Galatasaray A.Ş.)
U 19 milli takımı: Cem SULTAN, Emrah YOLLU, Eray İŞCAN, Berk NEZİROĞLULARI (Galatasaray A.Ş.)


Biraz da rakipten söz etmek gerekiyor elbette çünkü Galatasaray'dan çok daha diri ve üst düzey futbola yatkın oyuncular barındırıyordu Bursaspor kadrosu. Özellikle ilk yarıda çok etkili olan 7 numaralı sağ açığı çok beğendim, futbolcu hal ve hareketlerini fazlasıyla erken kapmış olsa da yetenekli bir açık oyuncusu olduğu belli. Yanılmıyorsam adı Mahir Aktı'ydı. Milli maçlar sebebiyle onlar da en önemli oyuncusunu kaybetmişlerdi, bu maçta Berkin kadar izlemek istediğim bir diğer oyuncu da Muhammet Demir'di. Bursasporlu oyuncuların yaşlarını tam bilmiyorum ama muhtemelen 90 doğumlu oyuncusu sayısı bizim takımdan azdır ancak fizik olarak bizimkilere ezilmemeleri önemli bir anektodtu benim için. Muhammet'le beraber A takıma yükselebilecek birkaç oyuncu mevcut takımda, Serdar Aziz, Sercan Yıldırım, Volkan Şen gibi oyuncuların arkası geliyor yani. Zaten Eren Albayrak, Muhammet Demir gibi yaşı küçük olmasına rağmen A takımda forma bulan oyunculara sahip Bursaspor, bu açıdan şu jenerasyonuyla bence Türkiye'nin en verimli altyapısı konumundalar.

Bir altyapı maçında şunları söylemek istemem ama geçen hafta İnönü'deki felaket yönetimi aratmayan, hatta onun ötesine geçen bir hakem yönetimi vardı sahada. Sanırım eve gidince bu hakemin adı kimdi diye baktırtmak istemiş kendisine Mustafa Dinçer. Vermediği bariz faul sayısı çift haneli rakamları bulmuştur rahatlıkla, gerçekten ipin ucunu kaçırdığını söyleyebiliriz. Eğer bu bir derbi maçı olsaydı muhtemelen ikişer oyuncu atılırdı tırmanan gerginlikle. A kategorisi hakemleri ne ki A2 düzeyinde maç yöneten hakemler ne olsun diyebiliyorum sadece çünkü gerçekten hakemliğin temel niteliklerine sahip olmayan iki hakem izlediğim şu ana kadar ki bu iki maç da haftanın en önemli maçı konumundaydı.Son olarak işin magazin kısmına biraz bakalım. Maçta birçok tanıdık simayı görme şansı bulduk, bunlardan belki de en dikkat çekicisi yeni transferimiz Caner Erkin'in bizden bir 10 metre ötede maçı seyretmeye gelmiş olmasıydı. Aslında konuşmak, birkaç soru sormak lazımdı ama bir dahaki sefere artık. Ayrıca Beşiktaş-Galatasaray A2 maçında da gördüğüm Ogan Tarhan yine aynı arkadaş grubuyla gelmişti maça, anladığım kadarıyla Galatasaray'da takip ettiği oyuncular var. İyi yere olta atmış sanki. Zaten geçenlerde rüyamda gördüm Ogan Tarhan'ı, bunla alakalı olsa gerek. Biz maç içinde farketmesek de kale arkasında Neeskens ve ekibi Adnan Sezgin'le beraber izliyormuş maçı. Son 10 dakikada stüdyoya doğru geçerken kim bunlar diye bakmıştık aslında, meğerse adam Johan Neeskens'miş! Bu da ilginç oldu. Eğer düzen böyle devam ederse Florya'daki maçları düzenli olarak izleyeceğiz gibi, A2 takımı hakkında sık sık geçeriz bu haberleri. Yazıyı yine fazlasıyla uzattığımı düşünüyorum, halbuki söylenecek daha çok şey var. Ayrı bir yazı yazmalı, özellikle maçların neden stadlarda oynanmadığıyla ilgili. 2-3 saatlik bir gecikmeyle de olsa yazıyı bitirmiş olalım şimdilik...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

25 yorum:

painkiller dedi ki...

giderken ve gelirken takımla aynı vapurdaydım. Gelirken çok mutlu değillerdi, galibiyeti kaçırdılar sonuçta. (nasıl oynadıklarını bilmiyorum ama sonuçta 82 de yemişler golü)

Taylan Özgür Topçuoğlu dedi ki...

Maçlar kaçta oynanıyor abi? Eğer hafta içi 4ten sonrasıysa bende gidip izleyebilirim. :) Zaten geçen sene hafta bazı b genç maçlarını izliyordum. Cemin bi maçta 6 gol atmışlıgımı ne vardı bende izliodm o maçı :D Ama gerçekten haklısın altyapımızda ki yeni jenerasyondan pek umutlu değilim ben şahsen.

Bakalım artık..

Can dedi ki...

Benzer bir yorumu Not Defteri'nde Fatih Terim yaptı; "altyapılardan en çok oyuncu gelen dönem paf maçlarının a takım maçlarından önce stadyumlarda oynandığı dönem, bunu sağlamaya çalışıyoruz" dedi. Bence temel sorun altyapı eğitiminde; amatör-profesyonel farketmez, altyapılarda top oynayıp, sonrasında üniversiteyi tercih eden her futbol gönüllüsü söyleyecektir aynı şeyi. Ağaç yaşken eğilir hikayesi; oyun bilgileri yerlerde sürünen çocukları bükmeye çalışıyoruz 19-20 yaşında.Stadyumlarda oynamak bir ekstra olur; daha iyi motivasyon ve çalışma adına.Temel bilgiler yine yetersiz kalır.

ercan dedi ki...

Uğur; Serkan Kurtuluş geçen haftaki 2 numaralı oyuncunun yerine mi oynadı?

pclion dedi ki...

Taylan, maç bugün 4'teydi.

Ercan abi, evet. Ne biçim bir mevkiiymiş arkadaş, Uğur Uçar'ı koysak sırıtacak herhalde...

Protanopia dedi ki...

galatasaray'ın resmi sitesinde bile paf takım olarak hala geçen yılın kadrosu var. Niye yenilemiyorlar ki?

Unknown dedi ki...

sonuçta iki takımda da önemli isimler yokmuş sahada, ..muhammed demir olsaydı maçın tekarını bursasportv'den izleyecektim ama o da milli takımlardaydı..çok farklı yetenekli bir oyuncu..

Marseille roulette dedi ki...

Ben de çok organize görmedim takımı. Serkan Kurtuluş A takım tecrübesine yakışmayacak bir oyun sergiledi. Çalışılmış bir atak da görmedim ama ikinci yarı neredeyse tek kale oynadık maçı, Serdar Eylik biraz daha az bencil olsa, Anıl Dilaver de son vuruşlarda biraz etkili olsa 2-3 gol daha bulurduk. Bir de Berkin Aslan'la Cem Sultan niye girmiyor demiştim meğer milli takımdalarmış.

A2 maçlarını lig maçlarından önce yapma fikri çok güzel olurdu ama artık bölgesel lig olduğu için olmaz sanırım. Paf ligi olsa büyükler kimle oynuyorsa paflar da o takımla oynuyordu, o zaman olabilirdi.

Adsız dedi ki...

semih kaya ne zaman dönüyor bir bilgin var mı acaba..??

mre dedi ki...

Sinan'ı ben de beğendim hatta en çok o dikkatimi çekti diyebilirim. Eyilik'in daha aktif olmasını beklerdim. A takıma çıkıp A2'ye dönmek pek yaramıyor gençlere. Serdar'da da hiç gelişme yok. Oysa gerek fizik gerek mental anlamda kendinden çok daha zayıf rakiplere karşı aktif olması lazımdı. Bir de Anıl kaçırdığı gol var ki anlat anlat bitmez.
Bu arada Ogan Tarhan'ı rüyasını yorumlayabildin mi? Twitter da okuyup gülmüştüm de.

Pads dedi ki...

Uğur, bildiğim kadarıya Ogan Tarhan'ın bütün kulüplere verdiği izleme-menajerlik hizmeti bir yana Galatasaray ile organik bir bağı var. Danışmanlık olabilir tam işin tanımını bilemiyorum. Bir soruşturursan iyi olur, Florya'nın içindesin artık ne de osla:)

Adsız dedi ki...

Ugur, bizdeki 8 numarali oyuncu, Ugur Ayhan sanirim, tam olarak hangi mevkide oynadi?

HHKahraman dedi ki...

Anıl Dilaver'den daha etkili bir futbol bekliyordum Cem ve Berkin'in yokluğunda. Ama hem yalnız kaldı hem de top aldığı zaman hiç bir olumlu harekette bulunamadı.

Spooky dedi ki...

Ben bu organizasyonsuzluk halinin geçen seneden de geldiğini ve aslında normal olduğunu düşünüyorum. Herkes kendini göstermek adına birşeyler yapıyor ve dolayısıyla belli bir futbol sistemi, disiplini açıkcası pek kalmıyor.

painkiller dedi ki...

maçı izlemek isteyenler busaspor tv den izleyebilir
ve bundan dolayı kulübümü tebrik ediyorum

http://www.bursasportv.com/


http://www.bursasportv.com/index/video/vid/852/Galatasaray-Bursaspor_0-1_(Ilk_Yari)

http://www.bursasportv.com/index/video/vid/853/Galatasaray-Bursaspor_1-1_(Ikinci__Yari)

Emre Bozkurt dedi ki...

Maçdan önce boş boş beklemekden sıkılıyoruz artık koysunlar artık a2 maçlarını a takımın maçından önce..

Emre Bozkurt dedi ki...

Glatasarayın 11. olduğu dünya sıralaması hakkında yazı yazmıcakmısınız..

Selim Ugur dedi ki...

Elinize saglik mac yazisi icin..

A2 liginin kurulmasi iyi oldu, en azindan elimizdeki oyunculari diri tutabilecegiz, oyuncular icin de PAF liginin cok otesinde bir tecrube ve kendilerini gosterme sansi olacak..

Ben firsat buldukca zaten antremanlara gidiyorum, A2 maclarini da seyrederim bundan sonra..

apaç dedi ki...

galatasaray futbol takımının son yılllarda yediği en büyük kazıktır serkan kurtuluş.

bülent akın, gene iyi-kötü alan daraltıyordu.

bu balon, onu dahi yapamıyor.

bence bir de televizyonu denemeli.

kavak yelleri olabilir.

çok temiz bir yüzü var.

Adsız dedi ki...

Herkesin yorumlarını okuum maçın yorumunu yapan arkdaş sen de tam içindekileri söylemiyorsun eger sen daha önce gençleri takip etseydin bu 91 çocuklar hakında yazmazdın fakat bu çocuklar recep hoc zamanında birçok başarıya imza attılar ama neden se bir 90 lı sevdası var bir arkaaşımın deigi gibi bu 90lı gurup iyiydi neden geçensene öndeyken geriye üştü bunu sorgula gelelim serdar eylige bence bu adam şovmen hep ben demenin bir fayası yok bu bir takım oyunu olugunu hatırlatmak lazım iki caner öztel miir nedir bu adam nerxe inlenecegin çok iyi biliyor inlenip bir iki hareket işi götürüyor serdar kurtuuşa gelelim o hala a takıma göre degil hatta a2 görede bence geçen haftaki senin sırtı dedigin 2 numara bence ondan on gömlak iyi nedenmi hem yaş hemde fizik olarak bence bu takımın bu hale gelmesi teknik heyetin suçu bunu neden dile getirmiyorsun maem yorum yapıyorsun açık yüreklikle bunlarıda yaz senin üslubunu sevdim ama öyle bir iki çocuga takılma bence bu işi 91 92 li çocuklar götürür hocanın başarıylan ilgisi yok hiç olmazsa gelecek seneni takımı yapmış olur saygılar.......

Adsız dedi ki...

Bence galatasaray taraftarı olarak şunu söylemek isterim bizim takım kötü degildi.BURSA ÇOK İYİYDİ ÇOK GÜZELDİ. çok güzel organize olmuşları bize şovmenler oldugundan bu takımdan birşey olmaz once takım olmasını ögrensinler gerisi gelir..

hikmet dedi ki...

abisini en iyi sanılan zamanında bile beğenmezdim ben. ki şimdi nerelerde, ne hallerde olduğunu görüyoruz. sercan transferi için takasta geçiyordu adı. olursa devre arasında gider herhalde.

Sacit Tekin dedi ki...

Serkan için seninle anlaşmazlığa çok sık düştüğümüzü hatırlıyorum. Israrla gelecek olmadığını ve beklentilerin yersiz olduğunu yazmıştım.

Bugün sanırım aynı noktaya gelindiğini görüyorum. Yalnız şunu da belirtmek isterim, Serkan'ın şu andaki görüntüsü sakatlık, kendine olan güven eksikliği gibi unsurlarla bağlantılı olan bir şey değil. Serkan Kurtuluş bu zaten, daha fazlasını veremedi ki hiç bir zaman.

En beğenilen maçlarda bile mücadelesi övüldü. Hanginiz onu çizgiye inip orta yaptığı, yada müthiş bir driplingi vesilesi ile övdünüz ki? O gün yaptığı topu en yakınındaki oyuncuya verme, adam geçmeme gibi özellikleri bugün de sahnede.

Özetle, daha önce de yazdığım gibi yanılmayı çok isterdim ama tıpkı Yaser, Ferdi ve Volkan Yaman örneklerinde olduğu gibi aynı noktaya geldik. Keşke çıkış yapıp hem Galatasaray hem de Milli takım için iyi bir oyuncu olabilseydi...

Bu arada Serkan-Volkan-Yaser-Ferdi gibi oyuncuları Galatasaray'a kazandıran Adnan Sezgin'i de canı yürekten kutluyorum!!! Bu kadar çok yanlışı nasıl aynı sezona toplayabildi, bravo doğrusu.

Galatasaray'ın bugün Elano, Caner, Ufuk, Keita gibi doğru transferlere imza atmasında Sezgin'in geri plana çekilip Haldun Üstünel'in daha çok sorumluluk almasının payı çok fazla. Yoksa Keita, Rijkaard, Elano, Neskeens gibi isimleri ancak playstation da Ali Samiye ortamında buluşturabilirdiniz.

Adsız dedi ki...

sacit kardeşimi kutlarım bu taraftar dedign böyle olmalı kıral çıplak misali anan sezgi hengi gittigi kulübe faydası olmuşki galatasaraya olsu o kendi kesesine bakıyor senin kazandırdı dedigin adamlardan garanti bir menfati vardır esas böyle yneticiler giip halun üstünel gibi canı yürekten çalışan adamlar gelmeli o gitsin adamı lincolnü pazarlasın oda onun gibi birşeye yaramaz alt yapıada onun parmagı var herhale takımıu o kuruyor bence.....

Adsız dedi ki...

Bu a2 ligi hiçbirşeye yaramaz nedemi yukarda ne kadar boş elde patlamış adam varsa bunları aşagı alıp formayı hak eden çokukların önünü kesmek bence buna hem fikirizdir herhale sarkan olsun serdar ollsun murat olsu sinan olsun bunlar gibi çocuklar var zaten ellerinde anıl ne iş yapar bunuda anlamış egilim geçen sene ne yapmişlar bu saydıklarımda bu sene onlara baglanılar bana biri açıklasın evet aha önceki bir arkaaşımın yazdıgı gibi 91 92 gurubu 90 lılaran aha iyi hiç olmazsa takım oyunu var hocalar bunu görmüyormu belkie görüyor ama yukarıdan talimat vardır ......

Related Posts with Thumbnails