TSL'de FM Devrimi #2: Azar Karadaş & Labinot Harbuzi

Transfer döneminin bitmesine iki gün kala Brann'ın resmi sitesine düşen haberle öğrenmiştik Kasımpaşa'nın Azar Karadaş ilgisini. Bunu duyar duymaz aklıma elbette ki FM günleri geldi. Bu oyuna el atmış hemen herkesin bir kere takımında bulundurduğu isimlerden biridir Azar Karadaş. Uzun süre gerçekten Türk vatandaşlığı olup olmadığı konuşuldu, ben de Azerbaycan kökenli olduğunu biliyordum açıkçası ama Kasımpaşa'ya geldiğine göre yabancı kontenjanı doldurmuyor olsa gerek. Gerçi Azerbaycan vatandaşlığı da bizim ülkemizde yabancı statüsünde sayılmıyor. Az önce yabancı kontenjanı için bir açık buldum sanki, Azerbaycan'da vatandaş olabilme şartları burdan daha gevşek midir acaba?

Hem stoper, hem santrafor oynayabilen oyuncuların dayanılmaz çekiciliği de ayrı bir tarafıydı Azar'ın, bir de bu transfer sezonunda yeniden Konyaspor'a dönen Tayfun Türkmen vardır bu şekilde. Benim gibi her oyuncuyu birden fazla mevkiide oynatma derdi olan kişiler için harika bir alternatifti Azar aynı zamanda.

Oyunu bir kenara bırakırsak gerçekte izlemişliğim yok benim Azar'ı, o yüzden bir fikir belirtecek durumda değilim. Bir ara Benfica'ya kadar yükselmişti ama başarılı olamamıştı oralarda, daha sonra piyasası Norveç'e kadar gerilemiş. Beşiktaş'ın da talip olduğunu hatırlıyorum sanki ama Beşiktaş bu konularda pek ısrarcı bir ekip değil, yıllarca Kennedy Bakırcıoğlu'na talip olduklarını biliyoruz. Kasımpaşa öyle ya da böyle ligimize değişik bir renk kazandırdı, 20'li yaşlardaki birçok lig takipçisinin dikkatini çekmeyi başardı. Eminim ki Kasımpaşa maçlarında gözler Azar'ı şöyle bir arayacaktır.
Bir başka efsane de daha eskiden, CM döneminden, Labinot Harbuzi. CM serisinin en efsanevi oyunu 01/02'nin yıldızlarından biriydi Harbuzi, yukarda da görülebileceği üzere. Gençlerbirliği'nin lig maçlarının TV'de yayınlanmasını fırsat bilip onu izleme şansı elde ettik. CM'deki aşmış performansını beklemek olmazdı elbette ama takıma henüz uyum sağlayamamış göründü ama az çok yeteneklerini belli etti yine.

Böyle oyuncuların başarılı olmasını isterim bu topraklarda. FM kökenli oyuncu olarak değil elbette, yeni ve alternatif bir transfer yolu olduğu için. Gençlerbirliği bonservis bedeli ödeyerek iyi bir oyuncuyu getirdi Türkiye'ye, bu ülkede sadece dört takım bonservis ödeyerek transfer yaptığı biraz da bu haldeyiz zaten. Kayserispor 9 milyon euro'ya Mehmet Topuz'u satıyor, yerini takasta yine Fenerbahçe'den aldığı oyuncuyla kapatmaya çalışıyor. Yurt içinde bir bonservis kültürü oluşturamadıkça tek yönlü bir transfer borsası izlemeye, öbür yandan 'üç büyük saltanatı' nidalarını dinlemeye devam edeceğiz...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

16 yorum:

Emre Bozkurt dedi ki...

bu yazıyı okuyunca akılıma belki bazı klüplerimiz cm&fm den oyuncu seçiolardır klüplerine diye düşündüm çünkü bazen öyle transferler yapıolarki türkiyede arasan 5 misli oyucu bulursun o yetenekde..

Sade dedi ki...

*Çok sevinmiş gördüm seni, Sevgili,Ugur:D
*Emre, sorunun cevabı; Everton.

Jordi Metal dedi ki...

Ayrıca Diyarbakır'ın Mendoza ve yine paşanın Boukhari transferleride CM kokan transferlerdir TSL'de.

Ayrıca CM4 fanı biri olarak Azar'ı Galatasray'ın defansına hep almışımdır.

HHKahraman dedi ki...

Bir FMci olarak FM'nin hemen her futbolsever tarafından sevilmesini çok hoş buluyorum..

Cemil Günel dedi ki...

dimitri khoklov(arkadşalar ismini net hatırlayamadım beşiktaş eski sol beklerinden) için böyle bir yorum çıkmışta yönetimden birinin oğlu cm oynuyyormuşta o önermiş.Acaba oldu mu bu olay bilmiyorum ama harbuzi bayağı bir cm kokusu var gibi.
saygılar

Pierce-34 dedi ki...

@trakedi

khoklov değil o khlestov :D khoklov sanırsam Real Sociedad'da oynamıştı

Adsız dedi ki...

uğur artık fm oynamıyor musun, ayrıca kayserisporun da cm fm den transfer yaptığını düşünüyorum

pclion dedi ki...

Uzun süredir oynamıyordum, geçenlerde tekrar kurdum ama eski havayı alamadım. FM 2010 çıkınca belki tekrar bir bakarım.

Kayserispor'un baktığı kesin zaten, başka hiçbir şey bana kimse Muslu Nalbantoğlu transferini tam olarak açıklayamaz zira. :)

HHKahraman dedi ki...

Uğur ben yazıyorum ama senin kadar geniş bir kitleye hitap etmediğim için(en azından şimdilik (: ) o kadar etkileyici olmuyor. FM 2010 çıkınca bu oyun hakkında şöyle okkalı bir yazı yazman güzel olur. Hem oynayanları turksportalın sitesine yönlendirmiş oluruz hem de böyle bir yazının ardından gelen yorumlar çok hoş olacaktır.

ugur senel dedi ki...

azar karadas azeri değildir ,bu yanlış olmus ,babası hataylıdır...

pclion dedi ki...

Uğur, ben Azeri'dir demedim zaten, öyle biliyordum dedim. Daha sonra Azeri vatandaşlığının arka kapı olabileceği konusuna girince öyle bir izlenim bıraktı sanırım...

Uğur dedi ki...

herşey bi yana cm serisi ve türk statüsü söz konusu olduğunda kennedy bakırcıoğlu derim başka bişey demem :)neyse ki kimse bulaşmadı arkadaşa... cm'nin bug'ıdır herhalde...

Emre Bozkurt dedi ki...

Cm için her türlü yama linki bulunur bi istemenize bakar..

tolga dedi ki...

YENİ YILDIZ ADAYI

İsveç’te yaşayan Türk ailenin çocuğu olan genç futbolcu, Championship Manager 01-02 versiyonunu oynayan herkesin ‘Kim Kallström`ün takımı’ olarak bileceği BK Hacken`dan 2007 yılında İskoçya ekibi Glasgow Rangers`a transfer olmuş. Daha önce İnter ve Villarreal’in altyapı takımlarında da antrenmanlara çıkan İsa Bağcı güçlü fiziği ve süratli futboluyla dikkat çekerken, geleceğin yıldız adayları arasında gösteriliyor. İsa dün kendisini 3 yıllığına Bursasporlu yapan sözleşmeyi imzaladı.
Bknz. Bursaspor.org

Bi de böyle bir durum var. Resmi site de oyunun söz edilmesi de ayrıca ilginç geliyor insana:)

Adsız dedi ki...

ender tolga yanlış bir bilgilendirme yapıyorsun olay gazetesinin haberini site basından bölümünde yayınlamış yani bursasporun verdiği bir bilgi değil

Cemil Günel dedi ki...

@Pierce-34 khlestov tamam şimdi bende hatırladım.Sağolasın.

Artık heyecanla maxim tsigalko transferini bekliyorum artık gençler mi olur kayseri mi olur diyarbakır mı olur.Adamın yüzünü görmüş oluruz böylelikle.

Related Posts with Thumbnails