Uğurcular vs. Sabriciler

Galatasaraylılar arasında baş gösteren garip bir kutuplaşmanın kahramanları oldular bir süredir Uğur Uçar ve Sabri Sarıoğlu, haklarında iki kelam etmek de birer tabu olma yolunda hızla ilerliyor. İnsanlar artık birer siyasi görüş gibi tanımlar oldular bu fikirleri, biri hakkında fikir belirtmek diğerini övmek ya da yermek olarak algılanmaya başlandı. Türk futbol tarihininde kariyerleri birbiriyle bu kadar ilişkilendirilen başka bir ikili var mıdır acaba, cidden merak ediyorum. En azından bu kadar sivri olanı.

Aslına bakarsanız bu kutuplaşma Sabri Sarıoğlu çevresinde şekillenmekte. 6 yılı aşkın Galatasaray kariyerine Fatih Terim'in dönüşünün de etkisiyle kulüp tarihinin en büyük beklentileriyle giriş yapılan bir dönemde başlaması ve ondan yeni bir Emre Belözoğlu olmasının bekleniliyor olması onun doğru kullanıldığında ve aklı futbol topuna konsantre kaldığında yararlı olabilecek bir opsiyondan fazlası olarak görülmesini sağladı, bu da Sabri Sarıoğlu'na karşı oluşan antipati ve ön yargının temel sebebidir. Ne kadar yüksekten düşerseniz o kadar büyük hasar alırsınız. Bunda kariyeri boyunca görev almış teknik direktörlerin ve yöneticilerin de payı var elbette, bir oyuncuyu olduğundan farklı bir şekilde sunarsanız insanlar oyuncuya sırtını döner bir süre sonra, her yapamadığı orta, her kaleyi bulmayan şutu batmaya başlar çünkü siz onu muz orta yapacak, bir Premier Lig futbolcusu gibi şut atacak bir oyuncu gibi piyasaya sürmüşsünüzdür. Zaman içinde oluşan bu antipati ve ön yargı artık Galatasaray maçlarının önüne geçer oldu ve oynasa da oynamasa da maçın kendisinden daha fazla konuşuluyorsa bunun detaylıca irdelenmesi gerek.

Fiziğin temel kanunlarından biri olan etki-tepki prensibi hayatın her alanında geçerli, Sabri antipatisinin karşısına çıkan birileri de mutlaka olacaktı. Sabri'nin yararlı bir oyuncu olduğunu düşünenler, toplum olarak her alanda olduğu gibi futbolda da tepkilerinin ölçüsüz ve çoğu zaman seviyesizce belirtme alışkanlığımıza karşı durmak adına Sabri'yi savunmaya soyunanlar ve futbol fikrini uçlarda tanımlamaktan hoşlananlar karşı bir cephe oluşturdular. Aynı bölgede oynaması ve Sabri'nin aksine taraftarın gözündeki imajı oldukça düzgün olması sebebiyle Uğur Uçar da Sabri'nin antitezi olarak ortaya kondu. Uğur burda bir sembolden fazlası değil bana göre ve olmamalıdır da ancak durum tespiti yapmak gerekirse bu şekilde bakılmakta artık.

Kendimi burda defalarca ifade etme fırsatı buldum, sonuçta benim oluşturduğum bir blog burası ama yeri gelmişken de toparlamak, soru işaretlerini gidermek isterim, özellikle Uğur Uçar konusunda. Ben futbol fikri olarak istikrarlı, her maç belli bir ortalamanın üzerine çıkan oyuncuları daha çok tutarım, imkanım olsa böyle oyuncularla oynamayı tercih ederdim. Bir bek oyuncusuna baktığımdaysa hücum performansından bağımsız olarak bölgesinin gereklerini de yerine getirebilmelidir, ordan oyuncu kaçırmamalıdır, ters kademelere dikkat etmelidir vs. Ben bu anlamda Uğur'u Sabri'nin önüne yazarım ama bu benim Uğur Uçar hakkındaki olumlu beklentilerimden dolayıdır ve Sabri'yle herhangi bir alakası yoktur. Bu genel fikrimdir benim ve beni ilgilendirir. Bugünkü şartlara bakarsak tercihin Sabri olması ise doğal. Sabri'nin Rijkaard'ın gelişinden bu yana olan süreçte ortaya koyduğu form grafiği ilk 11'i hak ediyor ve Rijkaard da doğal olarak onu tercih ediyor. Umarım bu performansını sürdürmeye devam eder.

Bunları bir kenara koyalım zira anlatmak istediğim nokta tam olarak burda başlıyor çünkü. Bir oyuncu hakkında temel bir fikre sahip olmak o ya da başka bir oyuncunun performansını değerlendirmek ya da üstüne yorum yapmak için bir engel oluşturuyormuş gibi algılanıyor artık. Uğur iyi ya da kötü demek Sabri'yle bağlantılıymış gibi. Problem bu algının ta kendisidir, iki oyuncunun ortaya koyduğu oyundan ziyade. Bu kısır çekişme sürdükçe Uğur'un da Sabri'nin de Galatasaray'a faydalı olmaya çalışan iki oyuncu olduğu gerçeği bir kenara konacak ve o iyi-bu kötü-şu berbat tartışmaları ortalığı kaplayacak, göründüğü kadarıyla kaplamış durumda zaten. Bu yüzden bu konu hakkında bir şeyler söylemek, bu ezberi bir nebze olsun bozabilmek gerekiyor, yoksa Galatasaraylılar bu kısır çekişme içinde debelenirken takımla ilgili birçok detayı ıskalamaya devam edecekler...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

31 yorum:

Selim Ugur dedi ki...

Ikisi de Galatasaray'in altyapisindan cikmis, cocukluktan beri Florya'nin tozunu topragini yutmus isin cirakligindan gelen isimler.

Ugur v.s. Sabri gibi dusunmemek lazim hic bir zaman, ki boyle bir sey olsa ikisinin de arasi daima acik olurdu, takim icinde ayni mevkiide olmalarina ragmen bunu hic bir sekilde sorun etmediler, birbirlerini rakip olarak degil, arkadas gibi gorurler..

Keske her takimin bir Ugur'u ile bir Sabri'si olsa..

(Sevgili PC Lion: Florya'daki GS-Bolu A2 macini seyretme imkanin oldu ise yorumunu yazabilirsen sevinirim. Resmi sitenin gazabina ugradigimiz icin Florya'ya gidemedik bu sefer)

pclion dedi ki...

Malesef ben de gidemedim maça. Salı günleri gitmem baya zor çünkü derslerim var akşamları, Çarşamba içerde olan maçları canlı seyredebiliyorum sadece...

Adsız dedi ki...

iki futbolcu da galatasarayda oynayabilecek kapasitede futbolcular değildir.serkan kurtuluş bunlardan daha iyi.

Selim Ugur dedi ki...

Ikisi de GS'de oynayabilecek kapasitede degil denmis, yahu hem Sabri hem de Ugur sayisiz kere milli olmus oyuncular. O zaman milli takimlarda ne isleri var?

Formsuz dersiniz anlarim, sisteme uymuyorlar derseniz onu da anlarim, ama GS kapasinde degil demek cok buyuk bir elestiri olmus..

Serkan Kurtulus'u A2 takiminda izliyorum, gunu kurtarmak icin oynuyor, A takima ciksa ilk 30 dakikayi zor cikarir bu hali ile..

Serkan icin burda da yazdim detaylica:
http://galatasarayantreman.blogspot.com/2009/10/serkan-kurtulus-alparslan-erdem.html

mbelge dedi ki...

"Uğur'u Sabri'nin önüne yazarım ama bu benim Uğur Uçar hakkındaki olumlu beklentilerimden dolayıdır ve Sabri'yle herhangi bir alakası yoktur."

Yukarıdaki cümle belki de yazının ana fikri ve ben bu cümleye kelimesi kelimesine katılıyorum. Bu tür sonunda -ci takısı olan gruplaşmalardan da nefret etmişimdir her zaman. Ne demek ki bu? Anlamı ne bu tür saçma gruplaşmaların? Uğur'u beğeniyorum ve oynaması gerektiğini düşünüyorum. Sabri'yi sorarsanız da, onu beğenmiyorum ve oynamasını doğru bulmuyorum derim. Ben neyim şimdi Uğur'cu mu?

Ayrıca alttaki cümleyi de tekrar tekrar okumakta fayda görüyorum...

"Galatasaraylılar bu kısır çekişme içinde debelenirken takımla ilgili birçok detayı ıskalamaya devam edecekler..."

Kaleminize sağlık...

Muharrem Belge.
http://muharrembelge.blogspot.com/

Anıl dedi ki...

Hepsi bir kenara fotoğraf çok manidar olmuş :)

Adsız dedi ki...

1-sabrinin türk milli takımında oynaması kaliteli futbolcu olduğunu göstermez olsa olsa o mevkiide yeteri kadar futbolcu olmadığını gösterir.fatih terimin milli takım tercihlerinin doğruluğu tartışmaya açıktır.(Yıldıray,fatih tekke,gökdeniz v.s.)
2-uğur a milli takımda kaç maç oynadı?
3-sabri,gökhan gönül sakat olursa milli takıma "çağrılıyor"

ayrıca bu iki futbolcu da formsuz değildir,sisteme de uymuyor değildir.ancak yetenekleri sınırlıdır.uğuru kayserideyken birçok defa seyrettim çoğu maça yedek çıkardı normal olarak.yani biz genç yetenek aman bizim çocuklar diyerek kabiliyetlerinin derecesini artıramayız.galatasaray büyük bir kulüptür en azından bu iddiadadır.bu iş uğurla sabriyle aydınla servetle gökhan zanla olacak şey değildir.malesef durum budur.amma da yaptın servet çok süper oyuncu,aydın mı manyakmısın yıldız olacak o ,gökhan zan milli takımda oynuyo gibilerinden bişeyler dediğinizi duyar gibiyim kendimizi kandırmayalım.

Can dedi ki...

Yahu bu iş iyiden iyiye kim daha uzağa işeyecek hikayesine dönmeye başladı. Hoş olmuyor.

Yukarıda bahsedilmiş; ikiside Galatasaray altyapısından çıkmış. Aynı amacın peşinde. Kimin daha iyi olduğuna okuduğunuz okuldan, çalıştığınız iş yerinden, arkadaşlarınızla oturduğunuz yerden karar vermek sağlam işkembe-i kübra gerektirir. Dünya çapında bir teknik ekip yatıp kalkıyor bu adamlarla; futbolculardan ne istediklerini herkes onlardan iyi biliyor. Ne garip.

Bir görüş olabilir belirtilen; asla ben bilirim olmamalı. "Neredensin hacot?" derler adama. Nitekim bu sene Uğur oynadığı maçlarda eski performansına yaklaşamamıştır henüz. 1yıl oynamamanın eksikliği var hala. Sabri ise Antep maçından bu yana ters kademe yapmayı öğrenmiştir. Ha futbol zekası bakkalda kalmamıştır maalesef; bizleri sinir eden davranışları olabilir. Ama takımın bu sezon bana göre döküldüğü maçlarda hırsına kurban olmuşuzdur. Canını dişine takar, elinden gelenin en iyisi de budur. Serkan müzik dinliyordu geçenlerde gördüm ben. Ha yeterli değilmiş demek ki. O zaman daha çok çalışması gerekir. A milli olmak önemli bir kriter kesinlikle değildir.

Ben 7 sene o pozisyonda oynadım oraya talibim. Kökten çözerim sorunu. Matematikte biliyorum hem. Rijkaard görsün bizleri de. Nedir hep Sabri hep Uğur...

Mithra dedi ki...

Öncelikle çok güzel bir yazı olmuş,bunu belirtmek gerekir.

Eğer illa ki böyle bir grup yapılacaksa sağ bekte Uğur'un tarafını tutarım.Kendisi stoper orjinli bir bek olsa dahi aslında fiziken stopere değil de beke uygun olduğunu görüyoruz.Sadece fiziken değil hatta mental olarak da artık tamamiyle bir bek oyuncusu olmuş gibi görünüyor.Üstelik,"Uğur ileri çıkmıyor ki"diyenlere de katılmıyorum.Kendisi "gerektiği" zaman ileri çıkan bir oyuncu.Bunun da bir kanıtı var.07-08 sezonunda tam formayı almışken yaşadığı o talihsiz sakatlıktan önce kendisinin 5 veya 6 tane asisti vardı.Sezonu tamamlasa belki de en azından 10 olacaktı.Bir bekin bu kadar asist yapması da oldukça iyi bir şey.Defansif yönlerine girmeyeceğim.Tartışmaya gerek yok.Belki de ligimizin defansif yönden en iyi bekidir.Oynadıkça da gücüne güç katan bir oyuncu.

Şimdi bir de Sabri'nin sağ bek performansına bakıyoruz.Tam bir felaket.Defansif olarak sadece hızını kullandığı takdirde bir şeyler yapabilen bir oyuncu.Oyunun sıkıştığı zamanlarda da sürekli ileride olduğu için mevkiisini unutan bir oyuncu.Takımlar kontraya kalkarken eğer sağ bekte Sabri varsa haliyle o kanattan ataklarını yapıyorlar.Sabri'nin diğer beklere göre en büyük avantajları hızını iyi kullanır,ruhuyla oynar,birebirde "Marcell Jansen gibi devler haricinde"kolay kolay ezilmez.

Sabri de Uğur da altyapıdan yetişen Galatasaraylı oldukları her halinden belli olan,formasını iyice terleten oyuncular.Bu konuda da tartışılmaz.Fakat Sabri Uğur gibi bek pozisyonuna adapte olamadı,olamayacak da.Bekte kesinlikle Uğur'u tercih ederim.Bir çalım yedi diye Uğur'un futbol hayatı bitecek değil ya.Kesinlikle bir an evvel takıma Kalli zamanındaki gibi adapte olması gerekli.

Sabri için en iyisi ya Keita'nın yedeği olmak ya da orta sahadaki direnç azaldığında orta sahadaki tempoyu arttırmak olabilir.Yani ilk 11 de oynamayı bana göre hak etmiyor.

bonaventure dedi ki...

sabri yıllardır o mevkide oynuyor. ona en iyi hitap eden hocayı bulmuşken de durumu en iyi şekilde değerlendiriyor. türkiye'de tek rakibi gökhan gönüldür. o da bambaşka bir sağ bektir ki kendisi hakkında yapılan bütün övgüleri hakediyor zannımca.
yok illa milli takım performansıyla değerlendireceksek. sabri her halükarda gökhandan daha iyidr. zira bosna maçında gökhanın halini de gördük, avrupa şampiyonasında sabrinin neler yaptığını da...

uğur; küçük kaptandır, geleceğin kaptanıdır. bu adam sakatlanmadan önce yanlış hatırlamıyordam 5-6 asist yapmıştı ki takımın en çok asist yapan oyuncusuydu o dönem. takıma dönmeye çalışırken zonalar çıkaracak derecede sıkıntıllar çekti(ki zonanın ne olduğunu çeken yada çekenin yakınında olan bilir). yürümesi bile zor olabilir denirken o futbola geri döndü. şimdilerde de sol bek performansına göre değerlendirme yapmaya çalışıyoruz(ki rijkaard kimi nerde oynatıyorsa bir bildiği vardır).

sonuç olarak;
eğer bu değerlendirmeler sonucunda sabri ve uğurdan bize sağ bek vs. olmaz sonucu çıkıyorsa ve devamında galatasaray taraftarları bu adamlara hiç bir şekilde güvenmiyorsa, yönetimi ve teknik heyeti de benzer değerlendirmelerde bulunuyorsa zaten bu takımdan bir puyol çıkmaz. boşuna çırpınmanın gereği yok.

ha puyol mu? o insan üstü bir yetenek. dünya futbol tarihi onun gibi yeteneklisini görmedi.
yersen...

Berke dedi ki...

Sabri-Uğur kardeştir, ayrım yapan kalleştir.

aksilaz dedi ki...

İkisini toplasak bi bek etmez. Sadece alt yapıdan geldikleri için bu takımdalar. Sabrinin yaptıklarını (saha içindeki terbiyesizliklerini) başka takımdan gelen bir isim yapmış olsa şimdiye coktan gönderilmişti. Galatasaray kendi öz evladı diye çok kişiye ekmek kapısı olmuştur artık. mehmet Güven bunun en güzel örneğiydi. Vasıfsız çocuk dünyaları kazandı bu takımdan. Şimdi ise sadece kendi evlatları değil başka vasıfsız, katkısız oyuncular için ekmek kapısıdır klüp. Örnek verirsek Linderoth, Serkan Çalık, Aydın, Aykut gibi oyuncular oynamadan güzel paralar kazanmaktalar. Blogumdada yazmıştım aylık 1 euro karşılığında bende bu takımda olmak istiyorum. En azından bu futbolculardan daha çok Galatasaraylıyım. Birde olayın bu boyutu var bunuda yöneticilerimizin halletmesi gerekli. Bıktık artık verimsiz oyunculardan.

Adsız dedi ki...

DEGERLİ KARDEŞLERİM lütfen bu gibi yazılarla bu çocuklara yüklenmeyin ve ikisinin arasına nifak sokmayın bu bir ikincisi unutmayın sabrinin meziyetlerini her ikisininde farklı kabiliyeti var bence bu takım kendini nasıl toparlar bunu tartışın gökan gönüle gelince bu çocugunda inişli çıkışlı günleri olur lütfen bizim öz cocukları bu kadar çabuk harcamayalım sahip çıkalım bir futbolcu babası olarak bunlar kolay yetişmiyorlar ha unutmadan onlarda bazı futbolcular gibi basının gazına gelip şımarıyorlar bunda haklısınız bunun için uyarın saygıllar herkese....

Adsız dedi ki...

Aksilaz sende o kabiliyet olsa oralarda olurdun ama malesef degilsin kazanılan paraya gelince hiç olmazsa türk evladı alıyor yabancıya gitmiyor ha unutmadan burada yazan insanlar senden daha galatasaraylı bunu unutma......

Adsız dedi ki...

PC LİON Ben senin için seyrettim bolu maçını her ne kadar senin gibi yorumlayasamda .Ben maçı hiç begenmegim benden başka bütün seyirciler aynı fikirdeyi. gelelim maça yukarda inan serdar sekan ve alparsalanın hiç bir katkısı yok bu takıma bu bir bunlar boşuboşuna inip altati onur arıkan berk neziroglu ve yusuf gibi birçok oyuncunun önü kesiliyor yazık çok yazık ben mili maçıa seyretim inan 91 92 gurubu 90 lılaran daha yürekli oynuyor tabi bunlar oynayınca murat ve anıl cumhur gibi 90 guruplu çocuklarda isteristemez oyuna uyuyorlar maçta dogru düzgün bir pozisyon yoktu defansta murat ve cemrenin olması çok büyük şans oldu onlar çok pozisyon durdurdu gelelim sag bek ve sola malum koridor oldular ama cemre ve muratın kademe anlayışları kurtardı sag açık caner sedar gene daha önceki yazılarımda söyledigim gibi şursuzca saga sola koştular bu görüş herkesin görüşü sırf benim degil fenererbahcede birini göndermişti yanıma not tutarken okudum cumhur çok iyi degildi oda bir hafta bir haftasını tutmuyor berkin takım içersinde kimseyle anlaşamıyor nedenir bilinmez nereye koşsa boş alan olarak çocuga kimse destek vermiyor takım içersinde neden bunlar oluyor bu teknik heyetin düşünecegi bir durum kaleci ben bu kaleciden çok korkuyorum pimi çelilmiş bomba gibi ne yapacagı beli degil mili maçta yedigi gollerle bunu tastikledi kısaca bu A2 bütün takımların oyununu bozdu yani hocaların yapacagı birşey yok herşey yukardan kumandalı takımda kim oynamış kim aksıyor bu önemli degil istedikleri oynasın pazar yapsın diye bakılıyor bu gerçek dikkat ediyorum a takıma çıkan aşagıya inen serdar serkan alparsalan caner emrah emre bunlar kenilerini kaf dagında zanediyorlar bunların bir an önce ayıklanması lazım altan gelen gerçekten formayı hak eden çocuklar girsin takıma bu sene şanpiyon olmayalım ama seneye bizi kimse tutamaz ............

aksilaz dedi ki...

Galatasaraylılık boş oyunculara tonlarca para vermekte değildir. Türk yada yabancı oyuncu almış ne farkeder. Giden şuan ciddi borçları olan Galatasaray'dan gidiyor.

Brain Damage dedi ki...

Sabri'nin avuklatı değilim üstelik sempati dahi duymam kendisine karşı, ama toplumda sabri düşmanlığı "farkındaysanız toplumda diyorum" keza taraftar boyutunu çoktan aştı artık, kendini defalarca kanıtlamış bi oyuncu için bu düşmanlığıda anlamış değilim, teknik olarak yapılan eleştirilerde kişiye göre değişir ama ben daha bütün ortaları gol olan oyuncu görmedim premier lig'de gerrard'ın defalarca dağlara taşlara giden şutlarınıda gördüm ki bundan bikaç yıl evvel oyuncluarımız şut çekilmiyor gibilerinden bi gündem maddesi bile hatırlarım o zamanlarda şut çekmiyoruz en büyük eksiğimiz yorumları hala kulaklarımda.

Hee bana çirkef adam bilmem ne derseniz haklısınız ama eric cantonayı burda ilah yapanlar sabriye laf atmasınlar bari herif en azından taraftara uçan tekme atmadı....

Gala's dedi ki...

İkiside bu takımın futbolcusudur. İkisine de laf ettirmem. Bi Uğur oynar bir Sabri. Buna teknik heyet karar verir. En yararlı kimse o oynar. Benim tercihim ise genelde Uğur Uçarın oynamasıdır. Sabri de oynayacaksa bek bölgesinde oynamamalıdır.

Adsız dedi ki...

Hiç tartışmasını bile yapmam Sabri

Sabri sağ açık olarak müthiş oyuncudur sağ bek olarak da sabri daha iyidir

Burak Beşinci dedi ki...

Uğur ile Sabri'nin benzer yönleri var elbette ikiside alt yapıdan en önemlisi.Mesala Sabri forvet mevkisinden, devşire devşire sağ bek pozisyonuna kadar gelmiştir.Uğur Uçar genç milli takımlarda ve alt yapıda topu oyuna sokabilen bir stoper iken boyunun kısalığı sebebiyle Hagi tarafında sağ bek pozisyonuna kaydırılmıştır(Aferim Hagi diyorum)

Benzer psikolejik tranvalar yaşamıştır iki oyuncuda. Sabri Galatasaray'în en kötü döneminde ortaya çıkması neticesinde saha içinde sürekli fırça yiyerek büyümüştür.Uğur Gerets'in saçmalamalarına maruz kalmıştır buna rağmen Kayseri'de kendisini toplarlayıp geri dönmüştür.Uğur en iyi döneminde dizi kırılıp uzunca bir süre sahalardan ayrı kalmıştır.

Bugüne gelecek olursak sağ kanatımızda oynayan Keita bekinle oyuna çıkan bir oyuncu değildir.Daha çok çizgiden gitmeyi tercih eder.Sabri'de çizgiyi kullarak çıkmak istediği için orada gereksiz bir kalabalık olur.

Uğur ise Sabri'Ye göre daha dengeleyici bir konumdadır sadece çizgi değil içeri doğruda oynamayı yapabilir.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

auta giden her ortanın ardından,
hep biz olduk küfür sallayan.
haykırdık duydunmu lan sesimizi?
hangi ortan isabetliydiki?
izliyoruz sessiz ve kederli,
rakip sol açıkları.
inliyoruz biz her sıçışında,
savunmanın sağında.
boşuna çekiliyor bunca çile.
sövüyoruz gündüz gece.
haykırdık ama duymadı hiçkimse,
küçük kaptan uğur nerde?
sabri,cihan,hep yalan dolan,
sonu hep acı,hüsran.
bize her sağ bekten geriye kalan,
sadece küçük kaptan...


3 maçlık formlara aldanmayacak kadar futbol biliyoruz çok şükür.Ve fakat yazıldığı gibi bu muhabbetten inceden sıyrılmaya başlasak fena olmayacak artık.

Adsız dedi ki...

hocam o bu değilde Ankarasporun oyuncularına transfer izni verilmiş.Teo WEEKS ve Aydın Karabulut'u alabilsek iyi olmaz mı??

pclion dedi ki...

Yarın yazacağım onunla ilgili. :)

metak dedi ki...

uğurun oyun zekası ve tekniği yüksek , sabride hırslı ve mücadeleci,ikisini de karşılaştırmaya devam edelim ama yeterki gokhan gonul demeyin lutfen, kazım kazım var onu verelim:)

Adsız dedi ki...

Bizim gökan gönülü istedigimiz yok bir sabri bir ugur eşitir beş gökan gönül eder kazım kazım ancak bulunugu yere yakışır bize gelmez o olugu yerde kalsın yeter artık bu çocuklara yükleniginiz sabrinin hiçmi güzel oyunu olmadı milli takım ve galatasarayda işte futbolun kaleşligi burada bir iki hatada insanı yerden yere vurmak var ya bırakın bunları siz olsanız ne yaparınız oturdugunuz yerden ahkam kesmek kolay yukardaki arkadaşımın yazdıgı gibi onlar hiç olmazsa uçan tekme atmıyorlar onlar ahlaklı çocuklar hatalarını yazınki onlarda kenilerini düzelsinler birbirine düşürmeyin takımı bölmeyin...........

Adsız dedi ki...

pc lion lütfen bu tip karşılaştırmalar yapma başkalarına malzeme veriyorsun...

Adsız dedi ki...

O borçları sen futbolculara verilen paranın hesabın yaparak olugunu zannetme o kulüpte futbolculara gelene kaar alıgı milyonlarca parayı hak etmeyen yöeticiler var ben birtane söleyeyim adnan sezgin daha bunun gibi neleri var bu aamın gitigi hangi takım başarılı olmuş ne istanbul ne şeker spor kısacası bu sene allah halun üstünel gibi bir insan nasip ettide takımın yüzü güldü allah ondan razı olsun tabi adnan polatıda unutmamak gerekir oda adam gibi adam adnan sezgin denen boş adam seveni varmı bilmem varsada saygı duyarım unutmada bu adam lincoln gibi fayasız adamın külüpte kalmasın isteyen ve bunu gibi gerek alt yapıa gerek a takıma bana göre çok adamı var bu adamlar temizlenmeli......

pclion dedi ki...

Neyin karşılaşması arkadaşlar, burda zaten karşılaştırma yapmanın saçmalığını yazmışım bilmemkaç paragraf, yazıyı okudunuz mu allah aşkına? Böyle mesajlar alınca boşuna yazıyormuşum hissine kapılıyorum. Başlık atıp bırakalım o zaman, altında yazılanları nasıl olsa kimse okumuyor...

hakan sencer dedi ki...

karşılaştırma doğru değil bencede ikisi de aynı çünkü.ikisininde galatasarayda oynamaması lazım.tıpkı cihan haspolatlı,orhan ak,ferhat öztorun,mehmet güven gibi.

Adsız dedi ki...

pc lion benim sözüm sana degeil burada bu olayı başka yönlere çekenlere pervassızca eleştiriye tabiki olacak yazacaksın yazılarını severek okuyyorum belkide yaş olarak senden büyüğüm benim sözüm lütfen seviyeli bu çocuklar kulübün malı gerçekten eleştirilmesi gereken boşa alınmış futbolcu varken kulübümüze çok fayası dokunmuş bu çocuklara sahip çıkalım bunlar cihan.orhan mehmet ferhat gibi harcamayalım bunları tartışalım ben gene yazıyorum.......

hüseyin dedi ki...

evet güzel bir yazı olmuş ben olsam uğur'u oynatırım ama bu seneki performansıyla sabriyi kesmek de her babayiğitin harcı değil.
hüseyin önen
http://herseycimbomicin.blogspot.com/

Related Posts with Thumbnails