Hertha'nın Macarları: Gabor Kiraly & Pal Dardai

CSKA Moskova-Beşiktaş maçını izlerken dışarda aklıma düştü bu oyuncular. Ne alaka diyebilirsiniz tabii ama çağrışım sınır tanımıyor işte. Çıkış noktamsa Rüştü'nün formanın altına giydiği uzun eşofmandı, eşofmanın bendeki karşılığı da UEFA yolculuğunda Hertha Berlin'le karşılaştığımızdan beri Macar kaleci Gabor Kiraly'dir. Kiraly'yi hatırlamışken Dardai'yi de işin içine katıp uzun süredir ara verdiğimiz 'Eski Dostlar' serisine yurtdışından bir dönüş yapalım istedim.

Kiraly ve Dardai diyorsak öncelikle Dardai'den bahsetmek gerek aslında. Mart 1976 doğumlu Pal Dardai 20 yaşında 250 bin euro* karşılığında adım attığı Hertha Berlin'de hala forma giyiyor ve takımın kaptanlarından biri, 13 seneyi devirmiş durumda anlayacağınız. Bu kadar uzun süre aynı kulüpte oynayan başka oyuncu var mıdır bilmiyorum, varsa da bir elin parmaklarını geçmez. Sadece bu yönüyle değil, oyunculuğuyla da çok beğendiğim bir adamdır Dardai. Hani bazı oyuncular vardır, kendinize yakın hisseder, bir gün kendi kulübünüzde oynayabileceğinizi düşünürsünüz. Benim için Pal Dardai böyle bir adamdır. Zaman zaman Galatasaray'la adı anıldıysa da bu saatten sonra Galatasaray'a gelmesi pek olası değil elbette, yine de Dardai her daim hatırlanacak bir oyuncudur benim için.

*O zaman euro yok elbette ama bulabildiğim tek değer bu internet üzerinde.

Pal Dardai'yle aynı jenerasyonun oyuncusu olan Gabor Kiraly ise Pal Dardai'den bir sene sonra kulübe adım atıyor ve 2004'e kadar Hertha Berlin'in kalesini koruyor. Bu 7 senenin içinde Hertha Berlin'in Galatasaray'la eşleştiği sene de var ve hemen her maç giydiği o eşofmanını Türk futbolseverlerin aklına kazıdığı maç da o döneme denk geliyor. 2004'te Hertha Berlin'den ayrıldıktan sonra üç sezon Crystal Palace'da forma giyiyor Kiraly, bu dönemde 2 haftalık West Ham, bir aylık da Aston Villa olmak üzere iki kısa süreli kiralanıyor üst ligden. Crystal Palace'dan serbest kalınca 2007'de Burnley'e geçiyor. Almanya'ya dönüşü ise Ocak 2009'da Leverkusen'in sakatlıklar sebebiyle onu yedek kaleci olarak almak istemesiyle gerçekleşiyor. Şu anda Bundesliga II'de 1860 Münih forması giyiyormuş kendisi.

İki oyuncunun da Türk takımlarına karşı mücadele ettiği tek karşılaşma Galatasaray'a karşı değil aslında. 2006 yılında deplasmanda Tuncay'ın ilginç gol vuruşuyla 1-0 kazandığımız maçta Macaristan'ın kalesinde Kiraly vardı, Dardai de maçta forma giyiyordu. O maçta da Kiraly eşofmanını giyiyor muydu, tam hatırlamıyorum ama o dönem Malatyaspor'da forma giyen Toth ile beraber Macaristan milli takımındaki en tanıdık yüzler Kiraly ve Dardai'nindi şüphesiz...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

8 yorum:

Temur dedi ki...

Evet hemde aynı eşofmanı giyiyordu

g_evliyaoğlu dedi ki...

Hatırladığım kadarıyla Simoviç de hep eşorfman ile çıkardı maçlara.

Erdal Güngör dedi ki...

Kiraly şu sıralar 1860 Münih'de forma giyiyor.Wolfgang Kleff ve Norbert Nigbur'da hep eşofmanla çıkarlardı maçlara.Özcan Arkoç almanyada oynadığında eşofmanla kalesini korurdu,Sepp Meier haşema şortlarının öncüsüdür çok komik duruyordu o yıllar :))

Sade dedi ki...

Nasıl bir bağlantı gücüdür bu şaştım kaldım. Nerelerden nerelere sürükledin bizi:) Rüştü'nün eşofmanından Toth'a:D

Seyyid Ali dedi ki...

Hayrettin Demirbaş ve unutulmaz yeşil kaleci kazağını da ekleyebiliriz sanırım :)

SozenE. dedi ki...

Uğur,

Moda artık Liverpool'un Macarları. Birkaç sene içerisinde kendilerinden çokça konuşturacaklardır.

U-20 Avrupa Şampiyonası'nı detaylı şekilde izleyemedim. Ama sanırım Macaristan'ın kadrosunda bulunuyor olmalılar. 2007'de Macaristan'dan alınmışlardı: Krisztián Németh, András Simon ve kaleci Péter Gulácsi.

Liverpool'un U-18 Takımı'nda bir de Krisztián Adorján adlı forvet oyuncusu bulunuyor. 1993 doğumlu.

Çok detaylı konular. Bir ara geçeriz artık üzerinden. :)

Eray.

pclion dedi ki...

Liverpool Doğu Avrupada çok etkin zaten, Bulgar kaleci Nikolay Mihaylov'u da almışlardı geçtiğimiz sezon...

tan dedi ki...

bu adamin esofman alti icin babam pazardan almis derdi.

Related Posts with Thumbnails