Genç Oyuncu Raporları #13: Ankaraspor'un Gençleri...

Ankaraspor'un düşürülmesi süreci sonrası en çok merak edilen konulardan birisi de oyuncuların nasıl paylaşılacağıydı elbette. Transfer dönemi kapanmışken bu dönemi iyi değerlendirememiş kulüplerin bence oldukça kaliteli bir kadroya sahip olan Ankaraspor'u paylaşması gerekiyordu mantıken ancak normal piyasa koşullarına göre gelişmiyor sanırım bu transferler. Ankaragücü'nün pastanın en büyük dilimini alması normaldir belki ama geride kalan ve transfer yapmamış oyunculara bakınca bir gariplik olduğunu sezmemek mümkün değil. Yerlileri bir kenara koyarsak birçok kaliteli yabancı oyuncu da var ve bu oyuncular kendi milli takımlarında forma giyiyorlar; Theo Weeks ve Roguy Meye.

Hem yerli olması hem de Beşiktaş'tan ayrılması sonrası yakaladığı ciddi form grafiği Aydın Karabulut'u diğerlerinden farklı kılan unsur. Ankaraspor'la bu sezon nerdeyse her maçta 90 dakika forma giydi ve bu süreçte sol bekte şans buldu. Ofansif bir kanat oyuncusunun sol beke adaptasyonu belli bir süreci gerektirir. Bu formasyonu tamamlayabilse gerçekten kalburüstü ofansif bir bek alternatifi kazanabilirdi Türkiye, Ankaraspor'un sürüncemede kalan durumunun yan etkilerinden birisi de bu oldu. Umarım Jürgen Rober'in başlattığı bu gelişim süreci Ankaragücü'nde de devam eder.

Milli oyuncular dedik, Theo Weeks ve Roguy Meye için. Bu iki oyuncunun yanına Konate'yi de yazabiliriz rahatlıkla. Bu üç oyuncu hem yaşları hem de ortaya koydukları performans itibariyle TSL yabancı ortalamasının gayet üstünde yer alan adamlar, özellikle Theo Weeks'in istikrarlı olarak forma şansı bulduğu ilk dönemde ortaya koyduğu performansı hatırlayanlar olacaktır. Melih Gökçek'in iki ay önce 20 bin dolar bonservis bedeliyle aldığı oyuncunun bonservisini 5 milyon euro olarak açıklaması da bunu gösteriyordu rahatlıkla. Şu aşamada 5 milyon euro gibi bir talebin olması pek akla yatkın değil tabii, zaten yabancı kontenjanları fazlasıyla sıkışık olan İstanbul takımları yeni bir transferi düşünmeyeceklerdir şu aşamada. Diğer Süper Lig takımlarından talibi olmaması ilginç geldi yalnız, ya da Ankaraspor'un, daha doğrusu Ankaragücü yönetiminin bu oyuncuları bonservisleriyle elden çıkarmayıp Bank Asya'daki takımlara kiralama amacı olabilir, gelecek sezon yeniden bir planlama yapabilmek için. Ligimizde görev yapan yabancılara bakıyorum da, bu oyuncuların boşta kalıyor olması pek akıl kârı değil.

Meye ve Konate de Weeks kadar değerli oyuncular, son dönemde daha düzenli forma şansı bulmaları da cabası. Ligimizde bu tip kontra atağa yatkın forvetler ciddi katkı yapabiliyor takımlara, bu iki oyuncu da bu kategoride değerlendirilebilir TSL özelinde. Şu anda bu üç oyuncu da Ankaraspor'da gözüküyorlar TFF kayıtlarında. Bu oyuncuların kariyeri ne yönde şekil alacak, şimdiden merak ediyorum. Yerlilerden göz hapsinde tutulması gereken oyuncularsa İlhan Parlak, Uğur Demirkol ve Umut Sözen. Muhtemelen Bank Asya'dan talipleri çıkacaktır bu oyuncuların, eğer doğru takımı tercih ederlerse gelecek senelerde isimlerini tekrar gündeme taşıyabilirler...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

6 yorum:

Can dedi ki...

Özgür Çek'de eklenebilir bu isimlerin arasına.

pclion dedi ki...

Özgür Ankaragücü'ne gitti Can...

Can dedi ki...

Hımm benim hatam o zaman ama, hem federasyonda Ankaraspor A.Ş'de gözüküyor, hem de Ankaragücü resmi sitesinde kadroda gözükmüyor. İyi bir iş yapmışlar her durumda. Düzeltme için sağol.

pclion dedi ki...

TFF'deki durum benim de dikkatimi çekti ama transfer edilen oyuncularda Özgür'ün de adı var her haberde. Belki resmi sözleşme imzalanmamıştır henüz, belli de olmaz, burası Türkiye...

Redingot dedi ki...

Bu oyunculara ek süre verildi, fakat transfer yapmaları için sonuçta kulüplerinin de muvafakatını almak gerektiğinden, hepsi "ya Ankaragücü'nünsün ya toprağın" durumuna düştüler. Kafile halinde Ankaragücü'ne yollananların elbette hepsi Ankaragücü kadrosunda bulunmayacak ama bonservisinin pazar değeri olanları özellikle bağladılar ki para gelirse de Ankaragücü'ne gelsin. Öyle serbesti filan sağlanamadı yani.

jtr dedi ki...

murat tosun da bence yabana atılmaması gereken bir oyuncu özellikle özer'in bu kadar yüceltildiği günlerde bence biraz hakkı yeniyor

Related Posts with Thumbnails