Derbiden Kalanlar: Milan Baros, Kader Keita & Sabri Sarıoğlu

Günahıyla sevabıyla bir derbi daha geride kalmışken Galatasaray'da zaiyat kayıp 3 puandan çok daha fazlası. Maçın henüz 1. dakikasında sakatlanarak oyun dışı kalan Milan Baros devreyi kapatmış durumda, son haftalarda Galatasaray hücumunu sırtlayan Kader Keita ise gördüğü kırmızı kart sonrası en az üç maç ceza alacak. Bir başka kayıp Kadıköy derbisinin üzüntüsünü bir an önce üstünden atıp klişe tabirle 'önüne bakmalı' Galatasaray, yoksa bu mağlubiyetin faturası 3 puanla sınırlı kalmayacak.

Milan Baros'un sakatlığı bir ilk 11 oyuncusunun sakatlığı değil, Galatasaray'ın hücum anlayışında belki de en kritik rolü üstlenen, daha doğrusu en alternatifsiz oyuncuyudu. Bunu sadece Fenerbahçe maçında bile görmek mümkündü dün gece. Yedek kulübesindeki tek alternatifi Shabani Nonda, Galatasaray hücumunun temel prensibi olan forvet arkası üçlüyü rahatlatan koşuları ve rakip defansı bozma görevini üstlenebilecek bir stile sahip değil. Galatasaray Shabani Nonda'yla yeni bir hücum anlayışına geçmek zorunda ilk devrenin sonuna kadar. Bu geçiş sürecini en az hasarla atlatabilmek için arkadaki üçlünün skorer performansı çok önemli ki Keita'nın dünkü kırmızı kartı performansını arttırması gereken bu üçlü için gelebilecek en kötü haberdi.

Keita'nın o pozisyon sonrası 'en az' üç maç ceza alacağı şimdiden kesin gibi. Roberto Carlos'un çalım sonrası sarılması pozisyon içinde bir sinir harbini de beraberinde getirdi. Bu elbette bir bahane olamaz o ‘pankreasvari’ yumruk için ancak üç maçtan fazlasını beklemiyorum pozisayon gelişimini göz önünde bulundurarak. Bu bile 14. haftaya kadar Keita’nın ligde yararlanamamak demek. Arda Turan'ın ve Elano'nun form durumu bu açıdan Galatasaray için hayati önem arz ediyor. Keita ve Baros yokken bu iki oyuncu da bir adım öne çıkmak zorunda, yoksa arkalarındaki oyuncunun Aydın Yılmaz olduğunu düşünürsek hücum rotasyonunda ciddi bir sıkıntı yaşanacağı aşikar. Maç öncesi olaylar da göz önünde bulundurulursa Fenerbahçe'den Baroni ve Bilica'yla beraber Arda'nın da ceza alması muhtemel. Belki bu süreçte A2 takımda oynayan Serdar Eylik geri çağrılabilir. Nonda'ya alternatif olaraksa Cem Sultan ve Anıl Dilaver ön plana çıkıyor. A2 Liginde oynanan Beşiktaş-Galatasaray maçında Anıl Dilaver fizik yetersizliği çok ön plana çıkıyordu ancak son dönemde ciddi bir form grafiği yakaladı ve A2 takımın teknik heyeti ona çok güveniyorlar. Bu yüzden Anıl ismi ön plana çıkabilir. Bakalım Rijkaard böyle bir istekte bulunacak mı?

Baros, Keita dedik, Sabri Sarıoğlu ne alaka diyebilirsiniz, korkulacak bir şey yok. Dünkü maçın tansiyonuyla maç yazısında değinmeyi unuttuğum bir konu da Sabri'nin maç sonu yaptığı olgun açıklamalarıydı. Saha içi ve dışı agresifliğiyle mimli bir oyuncudur Sabri ve Galatasaray taraftarı da dahil olmak üzere bugüne kadar hiç de iyi bir imaj oluşturmadığını söylemek mümkün. Ancak Sabri'de bu sene değişen birçok şey var ve buna saha içi disiplininin yanında törpülenen gereksiz agresifliği de dahil. Bunu sezon başından beri görüyoruz aslında ancak bu tip refleksler en gergin atmosferlerde belli olur, Sabri ise bu sınavı en başarıyla veren oyunculardan biriydi dün gece. Sadece oyununa konsantre olan bir Sabri Sarıoğlu Galatasaray'da her zaman yer bulur. Şaşırtmaya ve mutlu etmeye devam ediyor Sabri, inşallah kariyerinin geri kalanına bu olgunluk yansır...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

15 yorum:

djemba dedi ki...

Biraz once NTV'ye dusen haberden:

Sakatlığı nedeniyle Baros'un en az 2 ay sahalardan uzak kalması ve ilk yarının sonuna kadar takıma katılamayacak olması nedeniyle Rijkaard forvette Kewell'ı yeleştirmeyi planlıyor.

Neden olmasin?

aksilaz dedi ki...

Keita ligde iki maç kaçırır sadece. Türkiye kupası maçı var. o maçta bi maçı kotarır.

mistery dedi ki...

Derbiden cok beni barosu sakatligi uzuyor. Gercekten buyuk kayip. Derbide kaybedilen sadece 3 puan, ama baros kaybi bizi hem avrupada hem ligde baya bir zora sokacak. Insallah cabuk iyilesir.

Ardaya ve Gökhan Gönule ihtar, baroni ve bilicaya ise mac cezasi bekliyorum. Ama asla gerceklesmez, tersi olsaydi mactan önce vermisti bize kartlari!

Adsız dedi ki...

Arada bir de Buca maci oldugu icin Keita 13. haftaya yetisebilir 3 macla kurtarirsa

Adsız dedi ki...

öncelikle sabriyi kutluyorum bir insan böyle olgunluga erişmesi çok güzel darısı bütün futbolculara .maça gelince ben sabriden korktum ama avrupalı denen dünyanın en iyilerinden sayılan roberto karlos denen soytarı ancak fener bahçeye yakışan alex kazım bu tip adamlar hep fenerde hala utanmadan maçı arda sabote etti diyorlar evet onlar hiç birşey yapmadı çok temiz oynadılar ne hikmetse hakemler hem kördü hem sagır zaten onlarda olmasa ofsaytanda olsa galip gelirler ondan sonra şanpiyon olmuş gibi sevinirler bunlar mazeret degil bizimkilerde oynamadı oynayamadılar ne hikmetse sabri hariç ayhan evlere şenlik her pası rakibe gitti ha unutmadan ardayı tanıyanvarsa yakından böyle maçlar öncesi nargile kafelerde gece oniklere kadar takılmasın takılıp bu takımı yakmaya hakı yok aydın sen neiş yaparsın karedeşim o golü atsan herşey degişirdi şimdi bunları konuşmazdık nede bu kadar aşlanmazdık şimdilk bu kadar teşekürler sabrii....

Adsız dedi ki...

BAROŞA GEÇMİŞ OLSUN O OLSAYDI FARKLI OLURDU SABRİ SANADA TEŞEKÜRLER AYAGINA SAGLIK...

g_evliyaoğlu dedi ki...

Kewell bence de iyi bir tercih Baros'un yerine. Ceza bittikten sonra Keita'da olabilir.

POSTER BOY NYC dedi ki...

o kadar cok moralim bozuldu ki saat 3 e kadar uyudum yeni kalkik elim bilgisayara gitmedi.sadece seni okumak icin actim.Barosun bu fotosunu gorunce gozlerim doldu.Allahtan yurt disindayim da mallarin salak seviclerini gormuyorum.Medyanin cirkefligini goruyorum.ridvan serefsizinin sesini duymuyorum.Isallah bu takim avrupada yari final oynayarak herkesi ortadan catlaticak.

Kurt dedi ki...

yani aklı başında bir fenerliye sorsalar , derbi nasıl bitsin istersin deseler ne derdi : "işte yeneliim, keita ya da arda ceza alsın, baros ya da elano sakatlansın, takımın morali çöksüüün" hepsi oldu hepsi...

Adsız dedi ki...

bende yorumlara bakmadan önce kewell forvete konulabilir diyecektim. daha hareketli ve dönüşümlü bir hücum sistemine geçmesi demek galatasaray'ın bu. geçen seneki manchester united gibi kewell, rooney'nin rolü gibi bir rol üstlenebilir ama asıl problem bizim c.ronaldo'muz olması gereken keita'nın cezalı olacak olması. devre arasına kadar derbi maçımızında kalmamasının avantajıyla bir şekilde ligi götürmemiz gerekiyor devre arasında ise ilk iş forvete takviye olmalı. bu arada aydın'ı değerlendirme dışı bıraktım çünkü hiçbir şekilde bana güven vermiyor bu arkadaş. bizim serdar özkan'ımız olmanın ötesine geçmesi de çok zor bu saatten sonra.

Selim Ugur dedi ki...

Serdar Eylik her zaman A takimda top oynayabilecek kapasiteye sahip, Baros ilk yariyi kapatmis, Keita'da cezali iken takima donmesi lazim.

Anil su anda A takimda oynayabilir mi bilemiyorum? Cem Sultan'i kullanabiliriz bu pozisyonda..

A takimda kesin oynayabilecek bir isim var, o da Emre Colak. Su anda gelsin Elano kadar oynar en azindan.

Icinden oldugumuz zor durumda altyapidan gelen futbolcularimiz her zaman iyi performans gostermislerdir. Serdar ve Emre Colak'a ben kefilim bu konuda..

Adsız dedi ki...

içinde bulundugumuz durumdan bu saydıklarından birtek emre çolak olur diyorum oda arda gibi çabuk şımarcak bunu herkes bilsin çünkü buna müsayit serdar eylik derseniz ondan hiç birşey olmaz cem sultan o anıldan on gömlel iyi malesef oda sakatlıktan müzdalip şu anda orta sahada cumhur sag açık sabrinin önüne koşacak gençlerden onur arıkan berkin var o boşlugu kapatacak tabi bunlar oynattacak cesaret nerde .....

Adsız dedi ki...

Bu arada, müthiş hakem Bünyamin Gezer,

gözlemciden 8.3 puan almış.

Demek ki neymiş, isteyince oluyormuş.

Rom.Rov. dedi ki...

baros'un sakatlanması çok kötü oldu.keita'nın olmadıgı yerde nonda'danın da performans da beklememek gerek.en isabetlisi kewell olur bence de.

http://romantikrovesata.blogspot.com/
yeni açtım.beklerim.

Adsız dedi ki...

barosun bizim için ne kadar önemli olduğunu gördük bazıları onu önemsemese bile o galatasaray için çok önemli kendiside biliyordur bunu onu şimdiden çok özledim sahada görmek istiyorum onu emre belözoğlu geçmiş olsun bile demedi nasıl bi adamsın sen yha siz bizi yine yenseydiniz ama barosu nie sakatladın bak galatasaray hiçbir oyuncunuza bişiy yapmadı siz eksiksiz dewam ediyosunuz ama bizim moraller sıfır baros yok ve bu sezon oynamayacak fenerbahçe gerçekten oyun üzerine kurulu baros çabuk iyileş ve kadıköyü feners dar et aşkım

Related Posts with Thumbnails