Genç Oyuncu Raporları #14: Ankaragücü, Armand, Semih & İsmail...

Rapora geçen gün kaldığımız yerden devam edelim. Ankaraspor'un yabancı oyuncularının talibi olmamasına şaşırmıştım zira Ankaragücü'nün yabancı kontenjanı doluydu ve bu oyuncuların hepsini birden alması mümkün değil gibi gözüküyordu. Sadece bana öyle gözüküyormuş zira Ankaragücü dört yabancı oyuncusuyla sözleşmesini feshedip Theo Weeks, Roquy Meye, Stefan Senecky, Brabec ve Konate ile sözleşme imzalamış. Yerli olarak da Aydın Karabulut, İlhan Parlak ve Özgür Çek'in dahil olduğu 6 oyuncu Ankaragücü'ne geçti. Kağıt üstünde olmayan birleşme kadrolar özelinde oldu sonunda. Bunun sezon başında niye gerçekleşmediği ve bu kadar fırtına koparıldığını anlamakta güçlük çekiyorum. Belki federasyon uyanmaz da ikinci takımı da tutarız derdi miydi acaba?

Galatasaray cephesinde de bir transfer var altyapıya ama diğer transferlerden biraz değişikti bu. Johan Neeskens'in 92 doğumlu oğlu Armand Neeskens Galatasaray'dan lisansını çıkarmış ve Süper Genç takımla antrenmanlara başlamış. Birkaç blogda bu konuyla ilgili yazılar okudum, o yüzden fazla detaya inmeyeceğim ancak ilgi çekici bir transfer olduğu kesin. Armand'ın futbolculuk yetenekleri hakkında bir fikrim yok ancak bu transfer iki açıdan önemli. İlgi Galatasaray altyapısında Daniel Tözser sonrası benim aklıma gelen ilk yabancı olması ki bence altyapı düzenimizin en arızalı yönlerinden birisi bu. Yabancı oyuncu da yetiştirebilmeli kulüpler, bu yönde atılmış bir ilk adım olur mu diye aklımdan geçirmiyor, daha doğrusu hayal etmiyor değilim ama fazla anlam yüklenmemesi gereken bir transfer olduğunu da kabul etmek gerekir. İkincisi ise Neeskens'lerin Galatasaray'a gelip geçici bir dönem olarak bakmadığını, en az iki-üç sene burda kalma niyetinde olduklarını gösterir ki esas benim için referans olan konu bu. Armand da iyi çıkar da onu daha üst düzeyde seyretme şansı da buluruz Galatasaray forması altında.

Galatasaray altyapısı demişken unutulmaması gereken ancak bir türlü haber alınamayan bir oyuncu var, o da Semih Kaya. Bu çocuk nerde allah aşkına, bilen gören var mı son birkaç aydır? Mayıs ayında Yunanistan U17 milli takım maçında sakatlanan, ardından sakatlığının beklendiği kadar ciddi olmadığı söylenen Semih Kaya o günden beri kayıplarda, yine yeniden. Çok ciddi sakatlıklar yaşadı ve birbirinden bağımsız bu ciddi sakatlıklar sahalara dönmesini engelliyor. Gerçekten çok üzücü bir durum. Florya'da A2 maçlarını izleyebildiğim dönemde soracak birilerini aramıştım ama kimseyle görüşme fırsatı bulamadım. Semih hakkında güncel bir bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın.

Bir haber de fotoğraftaki İsmail Köybaşı'yla ilgili. UEFA.com İsmail'i Şampiyonlar Liginde forma dikkat çeken 10 genç oyuncu arasında göstermiş geçtiğimiz günlerde. 3 kez milli takımda görev yapmasını da özellikle vurgulamışlar. Bu haber sonrası Wolfsburg maçında İbrahim Üzülmez'in arkasında yedek soyunması ise ironik oldu. İsmail'in düzenli forma bulamaması pek aklımın aldığı bir husus değil, o yüzden ben pası UEFA'ya atıp yazıyı bitireyim.

İsmail Köybaşı, 20, Beşiktaş JK
Beşiktaş have endured a torrid start to the season, but they can take some comfort from the excellent form of left-back İsmail Köybaşı who is proving the €5.5m they paid Gaziantepspor for him during the summer was money well spent. Confident on the ball, the defender has caught the eye with his surging runs and accurate crosses and has been fast-tracked to the international side, winning three caps since making his debut in August.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

14 yorum:

ziggytheking dedi ki...

UEFA da İsmail'e ödenen paraya takılıp da böylesi bir yorum yapmış bence :)

akakiyeviç dedi ki...

Ankaragücü'nün yaptığı transferlere bakarsak,bu oyuncuların hepsi de çok iyi oyuncular.Brabec gerçekten de çok iyi bir savunma oyuncusu(Şöyle diyeyim 3 büyüklerde rahatlıkla oynar)Konate'yle Meye de çok iyi forvetler ama konu genç futbolcular olduğu için Theo Weeks'e gelmek istiyorum.

Theo Weeks orta sahada daha çok savunmaya dönük olarak görev yapıyor.Bunun sebebi de daha çok genç olması.Zamanla kendini geliştirip oyunu çift taraflı oynayacağından eminim.

Türkiye'de Aurellio'dan sonra izlediğim en iyi ön libero diyebilirim onun için(zamanla onu da geçeceğinden şüphem yok)

Geçtiğimiz sezon Avrupanın üst düzey kulüpleri 10 milyon€ ya yakın para teklif ettiklerine dair duyumlar aldım.Ama ne derece doğru bilemem.

Bir de en son Karabükspor'a kiralanacağı yönünde haberler duymuştum.Bu durum oyuncunun moralini bozmamıştır umarım.

Sonuç olarak,Theo Weeks'e dikkat edin,daha kendini çok geliştireceğinden hiç şüpheniz olmasın.
(Uğur abi bu konu hakkında iki çift laf etsen iyi olur hani:)

pclion dedi ki...

Arif, Theo Weeks hakkında iki-üç yazı olması lazım blog arşivinde, zamanında baya yazmıştım. Merak edersen arşivi bir kurcala...

akakiyeviç dedi ki...

Valla abi arşivi taramak hiç aklıma gelmedi öyle yorum yazdım kusura bakma :)

Adsız dedi ki...

semih duyduguma göre sakat ve tedavisi almanyada yapılıyormuş...

Adsız dedi ki...

pc lion kocaeli gs a2 yorumunu okuyamaık ne oldu maçlara gitmiyormusun ben gittim senin için yorumlarım....

Adsız dedi ki...

Bu galatasarayı hocaların oglumu kurtaracak bizim alt yapıakileri egerlenirsinler yeter a2 takımında oldugu gibi hocanın ogluda oynasada oynamasada kadroda olur olan bizim çocuklara olur...

pclion dedi ki...

Adsız, eskisi kadar sık gitme şansım yok maçlara çünkü maç sırasında benim ve diğer arkadaşların Sefaköy stüdyolarında olması gerekiyor. O yüzden 7-0'lık maçı kaçırmış oldum. :) Kocaelispor'un A takımında oynuyor zaten A2 takımının iyi oyuncuları, ciddi sıkıntıları var. O yüzden skor gayet normal...

halk dedi ki...

yaw rush, salifu, kingston denemelerimizde vardı, rush'tan çocuk aklımla ümitli olduğumu hatırlıyorum, kingston başarılı oldu salifu'nun sa sadece ismi aklımda.

Burak Beşinci dedi ki...

Neeskens'in oğlunun kendi ülkesinin genç milli takımlarda görev almışmı bunu öğrenmek gerekir.Barca alt yapısındaki rolü neydi tabi birde o var.

Semih Kaya var tabi birde :)sana görev verdik öğren bu işin aslını diye ama işte olmadı ne yapalım kontratını feshedip vedalaşmak gerekli seninle ama işte Linderoth gibisin arkadaş :)

Ama benimde duyduğum Almanya'da olduğu ve yakın zamanda Türkiye'ye gelip koşulara başlıyacağı yönünde(tabi resmi duyum değil bu)

celine dedi ki...

hikmet hoca sanki geride kalan savunmacılar ( koray çölgeçen - baki mercimek - muhammet hanifi) çok iyiymiş gibi risp ve padilha'yı yollamış , umarım korktuğum başıma gelmez ve sezon başındaki stoper kabusunu tekrar yaşamayız.

gerçi brabec alınmış ama canlı olarak hiç izlemedim bu herifi,umarım arif'in dedikleri doğrudur , ediz'in yanına sağlam bir adam lazım çünkü madem risp gitti.

son olarak , konate'nin yerine keşke neca alınsaymış , onun bölgesinde bilal ve ceyhun'dan başka alternatif yok çünkü.

Gökhan dedi ki...

konu dışı ama uefa'nın bu haberini copy-paste yaparken bile türk spor basını ismail'in 5.5 milyon €'luk bonservisini inatla 6.5 milyon € olarak yazmaya devam ediyor.

07GENÇLİK dedi ki...

bence ankaragücü hocayı da almalı.Hikmet de denizli spor u belesın 3 hafta sonra orada alır solugu.

Adsız dedi ki...

pc lion A2 maçının üzücü tarafı sag açık canerin maçın 6 tıncı dakikasında ayagı kırıldı ona çok üzüldük o gün 3 sakatlama oldu sahanın azizligi ama onların yerine giren çocuklar gerçekten onlardan çok çok iylerdi hele canerin yerine giren onur diye bir çocuk vardı kocaelinin solunu dagıttı o canerden on gömlek iyi serdarın yerine 92 li bir çocuk girdi oda güzeldi berkin yerine gireni tanımıyorum oda 92li heralde ama bir gerçek var inşallah yukardakiler görür sakatlıklardan sonraki takım çok daha iyi bu takım feneri beşiktaşı yener tahminimce..... serkan kurtuluş ve onur çok iyi anlaştı yusuf onakeza cumhurlan anlaştı yani takım olmay ögreniyorlar rahat olun saygıllar herkese...

Related Posts with Thumbnails