Sinan Bolat

Yurtdışından takip ettiğim kalecilerden biriydi Sinan Bolat ancak bloga yazma fırsatı bulamamıştım henüz. Sinan bizden önce davranıp transfer olmuş bile çoktan, iki gün önce Belçika'nın üst düzey ekiplerinden Standard Liege'le 4.5 yıllık sözleşme imzalamış. Standard Liege bildiğiniz gibi oyuncu parlatıp iyi fiyatlara pazarlama konusunda master yapmış ekiplerden biri, Felliani transferinin yankıları hala dinmiş değil Belçika'da. 20 yaşındaki Sinan'ın da önümüzdeki senelerde iyi bir konuma geleceğine şüphe yok.

Transfer haberini görünce Sinan'la ilgili bir kaç ilginç detaya rastladım, onları da sizle paylaşayım yeri gelmişken. Profosyonel futbol hayatına Belçika'nın Genk takımında başlamış olmasına rağmen Türkiye'de doğmuş Sinan, Kayseri'liymiş bu arkadaşımız. Ayrıca Avrupa'da yetişen diğer Türk oyuncuların aksine Türkiye ligi'nde forma giyebileceği konusunda açıklamaları da olmuş daha önce. Daha önceden Galatasaray, son dönemde ise Fenerbahçe ağırlıklı dedikodulara da rastlamadık değil hani, bizim takımların ilgisi sadece takip etmek düzeyinde kalmış olacakki Standard Liege takımıyla anlaşmazlığa düşmesi fırsat bilip 150 bin euro gibi ucuz sayılabilecek bir bedelle kadrosuna katmış Sinan'ı.

Beynimin bir lobunu Galatasaray'a ayırmış adamlardan biri olduğumdan bu tip oyuncuların transferlerine bir Galatasaraylı gözüyle de bakarım aynı zamanda. Buna rağmen Sinan'ın Liege'le anlaşmasına üzüldüğümü söyleyemem çünkü Galatasaray'da kendini uluslararası seviyede ispatlamadan 1. kaleci olmak oldukça zordur, yerli bir kaleci iseniz bu çok daha zordur. Üst düzey bir kaleci olmak için gerekli olan temel yeteneklere sahip olan Aykut Erçetin'in yeterli sayıda profosyonel maça çıkamamasının eksikliği çektiğini görebiliyoruz. Bundan sonra da büyük bir mucize olmazsa Galatasaray'ın 1. kalecisi olması çok zor gözüküyor Aykut'un.

Fenerbahçe açısından bakarsak Volkan Demirel'in arkasının Serdar'ın gidişinden sonra boş kaldığını görüyoruz. Teknik açıdan ikinci bir kalecinin gelmesi gerektiği açık ama Fenerbahçe'yi zorlayan esas sorun ilk 18'de bulundurulması gereken altyapı kökenli oyuncu. Fenerbahçe bu yüzden kulübede Volkan Babacan'ı oturtmak zorunda, diğer bir deyişle yeni alınacak kaleci aslında 3. kaleci olmayı kabul etmek durumunda. Bu da Fenerbahçe'nin kaleci transferi gerçekleştirmesini zorlaştıran en büyük etken.

Sinan henüz 20 yaşında, üst düzey performansına erişmesi için önünde daha uzun yıllar var. Yolunun Türkiye'den geçeceğini kestirmek zor değil. Tek söyleyebileceğim yakın gelecekte gerçekleşmemesini umduğum. Kaleci yetiştirmede sıkıntı çeken bir ülke olarak bir başka yeteneğin gelişimini engellemek milli takım için akıllıca bir hamle olmaz...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

aksilaz dedi ki...

tipini merak etmısımdır hep... hayalimde daha yumusak bı ıfade vardı.fm dede iyi bi yedek zaten

jose dedi ki...

mıllı takım ıcın kesınlıkle oynamalı.

Fatih dedi ki...

mucizeler yaratiyor, helal olsun. franco gitsin sinan gelsin diyecegim ama bu saatten sonra coook zor. efsan oldu eleman orada.

en azindan milli takim icin kalecimiz olacak ileride hatta simdiden gelsin volkan;dan kurtarsin bizi.

Related Posts with Thumbnails