Ömer Aşık

Uzun süredir futbol dışı yazmıyordum, hazır Avrupa kupasında Türk takımlarının maçı kalmamışken aradan çıkarmak lazım.

Blog tutmaya başlamamdan önceye denk geldi NBA Draftı, o yüzden pek dişe dokunur bir şeyler karalama fırsatı bulamamıştım. Türk oyuncuların maçları kadar ilglendiğim yegane unsurdur NBA'de çaylaklar. Benim gibi gelecek vaadeden oyuncularla kafayı bozmuş ruh hastaları için tasarlanmış bir sistem sanki. Bu iki ilgi alanımı birleştirense NBA Draft'ında seçilen Türk oyuncular elbette. Draft'ta potansiyelli bir Türk oyuncu seçileli uzun yıllar oldu, en son seçilen Ersan İlyasova Avrupa'ya dönüş yaptı bile. Ömer Aşık'ın durumundan bahsedeceğim biraz.

Bu seneki draftın Türkiye özelindeki anlamı Ömer Aşık ve Semih Erden'in draft edilmesiydi şüphesiz. Ömer sene başında 2. turun sonlarında draft edilecek diye düşünülürken geçen sene gösterdiği müthiş gelişim ve Euroleague'deki etkileyici performans NBA scoutlarının fikirlerini değiştirmeleri için yeterli olmuştu. Yine de beklendiği yerden gitmedi Ömer Aşık Fenerbahçe'yle olan kontrat problemi yüzünden. Rahatlıkla 1. turdan gidebileceği düşünülürken 36. sıradan seçilmesi hayal kırıklığı olarak algılanabilir ancak onu draft sonrası hemen bir takasla kadrosuna katan Chicago Bulls'un onun hakkında yaptığı açıklamalar bunun doğru olmadığını gösteriyor.
Turkish 7-footer Omer Asik will not be available to come to the Chicago Bulls for at least two more years because of his European contract situation, but when he does become available, the Bulls believe they got a steal, the Chicago Tribune is reporting.

Chicago gave up three second round picks for the rights to Asik, mainly because the Bulls' scouting department projected Asik to become a lottery pick by the time his current arrangement with Fenerbahce Istanbul expires.

"He's a first-round talent who is a futures player for us who we're really excited about," general manager John Paxson said. "We targeted two players in this draft and got them both."
Ömer'in aslında bir 'lottery pick' -ilk 14 sırada seçilen oyuncular- ancak Avrupadaki kontratı sebebiyle buralara kadar gerilediğini bildiklerini söylüyor Bulls yetkilisi. Fenerbahç'yle kontratı bitince Ömer'i kadrolarına katacaklarını, bu konuda oldukça heyecanlı olacaklarını söyleyerek bitirmiş açıklamasını.

Tüm bu iyi gelişmelerin ardından büyük bir talihsizlik yaşadı Ömer, milli takımla beraber Euro 2009 elemelerine hazırlanırken dizi döndü. Önce 2 ay sahalardan uzak olduğu açıklandı ancak kısa süre sonra sahalara dönmesinin 6 ayı bulacağı açıklaması geldi. Bir uzun oyuncu için en berbat sakatlıklardan biridir diz sakatlığı. Gelişim sürecini etkilememesini ummaktan başka yapacak bir şey yok.

Yakın zamanda bir de NBA'deki çaylakların performansları hakkında bir yazı yazmak istiyorum ancak futbolun yoğun gündemi uzak tutuyor biraz beni basketboldan. Fırsat bulduğumda yazacağım...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
Asik can not committe the same mistakes as other fiba´s player and he must go to the Nba when he has 100% chances to have minutes there.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

Related Posts with Thumbnails