Kayseri Arena

Hep stadyumlardan, olası Euro 2016 adaylığından söz ediyoruz ancak çok daha yakında gerçekleşecek -en azından planlanan- bir turnuva var önümüzde; 2010 FIBA Erkekler Dünya Basketbol Şampiyonası. Bu yüzden ülkemizdeki basketbol salonları inşaatlarının sayısında bir artış olacak haliyle.Diğerlerinin aksine çoktan bitirilmiş bir inşaat var ve bu da stadyum muadili gibi Kayseri'de; 7.200 kişi kapasiteli Kayseri Arena. Ancak ülkemizdeki plansızlık tam olarak bu noktada ortaya çıkıyor. Dünya Basketbol Şampiyonası için aday gösterilen salonların hiçbiri hazır değilken hazır olanı da adaylık kriterlerine uygun olarak yapılmıyor. Kapasitenin 10.000'in üzerinde olması gerek şampiyona için ve Kayseri Arena bunu sağlamaktan epey uzak. Portatif tribünlerle 7.200 kişilik kapasiteye ulaşabiliyor zaten.
3 gün önce Panküp TED Kayseri Koleji-Galatasaray Bayan Basketbol maçı oynanmış salonda, Galatasaray TV'den canlı yayınlanmış. Ben kaçırdım, salonu bir de canlı görebilseydim keşke. Yeni salonun, yeni stadın her zaman farklı bir havası olur.

Salon inşaatlarından bahsedeceğiz arada bir, organizasyon Türkiye'den alınmazsa tabi...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

Noat Samisa dedi ki...

TED Kayseri - GS bayan basketbol maçında tribünler hemen hemen doluydu.Kapasite 7200 ise 5000 kişi varmıştır muhtemelen ki bu da çok çok iyi bir sayı.

Nilay Yiğit çift haneli asist sayılarına ulaşıp, son periyotta sapıtınca Galatasaray'ı sirkülase ettiler.Bir önceki hafta da Beşiktaş ile oynamışlardı bu salonda; adı ''Kadir Has Kültür Spor Salonu'' olarak da geçiyor.

Ögeday Karabulut dedi ki...

Basketbolla pek ilgim yoktur ama bu tip sorunlar yüzünden turnuvayı kaçırırsak bazı yerlere çok güzel dileklerimi ileteceğim.

Biraz daha büyük olsa çok daha güzel stad olabilirmiş aslında.

Bitola'lı dedi ki...

yalnız bence salonla ilgili değilde,kayseri yatak kapasitesi sorunu yüzünden turnuvaya evsahipliği yapma şansı yok diye biliyorum.. zaten turnuvada istanbul,ankara,izmir ve antalyada grup maçları, istanbulda yapılacak yeni salonda da final grubu maçları yapılacağı açıklnamıştı..

ayrıca salon kayseri için yeterince büyük yapılmış.. fotoraflardan da güzel görünüyor..

karıncaezmez dedi ki...

Dünya Şampiyonası için +7500 olması yeterli. +300 kapasiteyi artırmak bukadar da zor olmasa gerek.

Yatak kapasitesi sorun olmaz, 1saat mesafede Kapadokya var.

Related Posts with Thumbnails