Ülke Puanımız #13

İlk yarı sonunda tablo bu. Aslına bakarsanız hiç fena değil ilk bakışta, bu sezon çok büyük ihtimalle son 5 yıldaki en iyi 2. performansımız olacak. Ancak resmi biraz daha büyüttüğümüzde kazın ayağının pek de öyle olmadığını görüyoruz.

Biz kendi standartlarımızda iyi bir sezon geçiriyor olabiliriz ama bu tip durumlarda standardı sizin değil rakiplerinizin performansı belirler. Ukrayna 3 takımla UEFA'dan devam edecek yoluna, bu da farkı arttıracakları anlamına geliyor. Gelecek seneler için rakip gördüğümüz Portekiz ve Hollanda'nın da üçer takımı var. Aşağı tarafa bakarsak 12. sırada bulunan Yunanistan'ın iki takımla yoluna devam ettiğini görüyoruz. Bu da ikinci yarının bizim için pek hayırlı geçmeyeceği anlamına geliyor. Galatasaray'ın tek başına bu puanları karşılaması gerek hatalarımızı telafi edebilmemiz için. Ekstra puan şansımızı da Metalist'in 80+ daki gollerine kurban verdik. Ahmet Çakar'ın deyimiyle geri dönülmez bir yola girdik diyebiliriz.

Dönüp dolaşıp aynı yere gelmekten sıkıldım ama söylemek gerek. Metalist Kharkiv hem Beşiktaş'ın alacağı muhtemel puanları bloke ederek, hem de Galatasaray'ı ikinciliğe iterek sırtımıza hançeri sapladı. UEFA Kupası 1.tur kuraları çekilirken Beşiktaş'a Metalist'in gelmesini, böylece Ukrayna'nın daha Ekim ayında iki takımla kalmasını istediğimi söylemiştim. Malesef olabilecek en berbat senaryo gerçekleşti. Şu anda 33 küsür puanda olan biz, 30lu puanlarda olan Ukrayna olacaktı normal şartlarda ama Metalist ezberimizi bozdu.

Takım puanlarını detaylıca değerlendirmiştim, bu konuda herhangi bir değişiklik yok. Eğer merak ediyorsanız bu konuda daha önce yazdığım yazılara bir göz atarsanız gerekli bilgilere erişebilirsiniz. Merak ettiğiniz başka detaylar varsa konuya bir yorum bırakmanız yeterli...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails