Eski Dostlar #4: Markus Münch

İlgi gören bir seri oldu 'Eski Dostlar', bize de devam etmek düşüyor elbette. Bugün yad edeceğimiz futbolcu Beşiktaş'ın eski sol açığı Markus Münch.

Profosyonel kariyeri 1990'da Bayern Münih'te başlıyor Münch'ün, 1994 yılına kadar Bayern'de kalıyor. 94'te Leverkusen'e geçen Münch, 96'da tekrar bir Bayern macerası yaşayıp 98'in Ocak ayında Köln'e geçiyor. Bu transferden 6 ay sonra ilk kez Almanya dışına çıkan Münch İtalya'nın Genova takımıyla sözleşme imzalıyor.

Münch'ün Beşiktaş öncesi kariyeri böyle. Genova'da bir yıl oynadıktan sonra o dönem Beşiktaş'ı çalıştıran Karl Heinz Feldkamp'ın ısrarıyla Beşiktaş'a geçiyor Alman oyuncu. Bütün ilginin Galatasaray'a yoğunlaştığı 1999-2001 yılları arasında kendini zihinlerimize kazımayı başarıyor Marcus Münch. Türkiye'deki kanat oyuncularının en büyük eksiğidir sert ve falsolu orta yapmak. Münch'ün akıllara kazınmasında en büyük etken de Türk futbolseverinin hasret olduğu bu ortaların onun en önemli yeteneği olsa gerek. Ortalarının yanında oldukça hızlı bir oyuncuydu Münch, komple bir kanat oyuncusuydu yani. Neden gönderildiği o gün bugün merak edilir futbolseverler arasında.

İki sene gibi çok da uzun sayılmayacak bir süre görev yapmasına rağmen Türk futboluna damga vurmuş yabancı kanat oyuncularından biri olmayı başarmıştır kendisi. Harry Kewell'ı saymazsak Münch sonrası onun kadar iyi bir yabancı sol açık gelmedi diyebiliriz.

Beşiktaş sonrası memlekete dönüş yapmış Münch, fotoğraf da o günlerinden. Kariyerinin son günleri de geri kalanı gibi hareketli geçmeye devam etmiş, bir sene sonra Gladbach'tan ayrılıp bu kez Yunanistan macerasına atılmış Pana'yla. Pana'ya transfer olduğunu duyunca Türkiye'den bir kulüp neden talip olmadı diye hayıflanmıştım o zamanlar. Orda da kariyerinin son günlerini yaşayıp 2005 yılında futbolu bırakmış kendisi.

Kendisinin şu an ne yaptığıyla ilgili bir anektod bulamadım. Bilen ya da okuyan varsa bizimle paylaşabilir...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

selaminko dedi ki...

bende bulamadım. bende yazmıştım kendisini aklıma aniden gelenler serisinde.

Daima Fenerbahçe! dedi ki...

bir bizim Nielsen bir de Münch gördüklerim arasında en iyi yabancı sol beklerdi tabii bir de Dimaş var Portekizli. Fani Madidayı da unutmamak lazım.
bir anda 4 tane oluverdi bee...

quad dedi ki...

Bir de Miroslav Karhan vardı Beşiktaş'ta, ne adamdı...

Daima Fenerbahçe! dedi ki...

Scala zamaındaki Karhan'dı. oda iyi bir bekti ama yanılmıyorsam o sağ bekti.

Related Posts with Thumbnails