Kiralık Oyuncular #1: Oğuz Sabankay & Anıl Karaer

Her iki ligde de ilk yarılar sona erdiğine göre yavaş yavaş değerlendirmelere başlasak iyi olacak. İlk olarak Eskişehirspor ve Ankaragücü'ne kiralanan Oğuz Sabankay ve Anıl Karaer'in durumlarını incelemek gerek.

Süper lig kulüplerine kiralanan Oğuz ve Anıl'ın durumu pek iç açıcı değil. İkisi de bırakın ilk 11'i, rotasyona dahi girebilmiş değiller. Anıl Karaer ligde forma şansı bulamadı, Türkiye Kupasında ise sadece Giresunspor'a karşı 55 dakika süre almış. Bu tercihin en başından yanlış olduğu belliydi aslında, Ankaragücü kiralık bir genç oyuncunun süre alabileceği türden bir takım değil. İngiltere'de idmana çıkmış, resmi teklif almış, Avrupa'da geleceğin yıldızları arasında gösterilen bonservisli oyuncusuna henüz 1 dakika süre vermemiş bir takımdan söz ediyoruz.

Benzer bir durum da Oğuz için geçerli. Rıza Çalımbay genç oyuncu kazanmak için çaba gösterecek türden bir hoca değil, günlük sonuçlar onu daha çok ilgilendirir. Eskişehir gibi lige yeni yükselmiş bir takımda Oğuz'a şans vereceğine inananlara kızmak gerekir esasında. Deplasmanda oynanan M.Gladbach hazırlık maçının yıldızıydı Oğuz, kısa boyuna rağmen ısıran futboluyla üst düzeyde tutunabileceğinin sinyallerini vermişti ama burası Türkiye, burda herkes Real Madrid. Uzun süredir maç yapamıyor Oğuz, gelişime en açık olduğu dönemi gerileyerek geçirmesi büyük talihsizlik.

Bu konuda ilginç bir haber'e rastladım internette. Rıza Çalımbay Oğuz'u kadroda düşünmüyormuş Eskişehirspor Oğuz'u kiralık vermeyi düşünüyormuş sözde. Ne desem bilemedim açıkçası; acaba Eskişehirspor yöneticileri mi kendinden geçti yoksa basın mı? Kiralık aldıkları bir oyuncuyu tekrar kiralamak gibi bir fikir kimin aklına geldiyse tebrik ediyorum, sözün bittiği yer.

Şaka bir yana, bu iki oyuncunun da acilen oynayacakları bir kulübe kiralanması gerekiyor. Oğuz Sabankay her şeye rağmen piyasası olan bir oyuncu. Abdullah Avcı gözetiminde 6 aylık bir İBB deneyimi Aydın Yılmaz'ın ayağa kalkmasını sağlamıştı, benzer bir formül Oğuz için de denenebilir. Süper Lig'in ikinci yarısının daha çetin geçeceğini düşünürsek Bank Asya'da daha fazla süre alma ihtimalini de göz önünde bulundurmak gerek. Beylerbeyi bile bir seçenek olarak düşünülebilir. Süper Lig'de yedek kalmaktansa gerekirse 2.lig'de oynamayı tercih etmeli bu oyuncular. futbolculuk kariyerlerini üst düzeyde sürdürmek istiyorlarsa oynamaları şart...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

7 yorum:

selaminko dedi ki...

oguz sabankay kesinlikle kiralanmalı acilen başka bir takıma. yazık oluyor cocuga. monchengladbach macında arda ile beraber sahanın yıldızı olmuslardı. insallah acilen toparlanır.

Temur dedi ki...

Oğuz bir kenara ha geldi ha gelecek derken İrfan harcanıyor. Şu an paf'ta oynayıp A takım ihtimali olan en öndeki oyuncu Semih Kaya gibi duruyor. Kalli'nin ona verdiği değere bakılırsa kupada ya da ligde illa ki forma bulacak gibi.

Adsız dedi ki...

güzel bi yazı olmuş eline sağlık oğuz hakkında bi şey söylemek isterim fenere gitmesine ramak kalmışken arda bize getirmiş bu çocuğu inşallah kaybetmeyiz oğuz irfan ve emre çolak çok müthiş yetenekler gerçekten

Özgür Umut Vurgun Blog dedi ki...

Allah aşkına Galatasaray'da şu altyapıya kim el atacaksa bir önce atsın bakın gençler kayboluyor.Oğuz ve Anıl'da harcamak üzereler. Özellikle Oğuz kim nederse desin çocuğun doğal bi yeteneği var.Harcamayın bu çocukları biri buna el atsın artık.
Göndereceğiniz takımları iyi seçin sonra sonları Cafercan,Erkan,Mülayim olmasın. Nerde bu çocuklar biri söylesin bana. Elimizdekini harcama tüketme konusunda aynen Fener'e benzemeye başladık.Biz geleneklerine sahip çıkarak buralara gelen bir takımız .Altyapıda bizim bir geleneğimiz bu çocuklara sahip çıkmalıyız.

papaz dedi ki...

lion seveceğin bir yazı dizisine başladım...

http://papazmetin.blogspot.com/search/label/TSL%20HT%20Reports

Jordi Metal dedi ki...

Bence Galatasarayımız pişmesini istediği oyuncularını Bank Asya liginedeki takımlara kiralamalı. Bu daha rasyonel olur( Misal Özgürcan)

HHKahraman dedi ki...

Yazı eski ama dikkatimi çekti. Sevgili Uğur, dileğin gerçekleşti ama Belediye'de de fazla oynayamadı Oğuz bakalım 2.yarıda ne olacak?

Related Posts with Thumbnails