El Clasico || Barcelona 2-0 Real Madrid

AcetoBlog'daki ankette oyunu beraberliğe veren küçük azınlıktandım maç öncesi. Real Madrid'in ölümüne kapanacağını, hücum organizasyonlarını kontra atağa bağlayacağını az çok tahmin ediyordum. Hem Barcelona hem Real Madrid biraz klişe bir tabirle 'kanının son damlasına kadar' mücadele ettiler bu akşam. Her futbolcu maksimumunu verdi sahaya. Özellikle Madridlilerin defansif mücadelesi takdire şayandı.

Barcelona karşısına çıkan engelleri müthiş bir kararlılıkla aşmaya çalıştı ancak Real Madridlilerin kademe anlayışı onların kaleye ulaşmasını engelliyordu her seferinde. Salgado'nun penaltı yaptırdığı pozisyonda Barca golü bulacak gibiydi ama fotoğraftaki adam ona bile izin vermedi, kalesini gole kapattı.

Yabancı takımların maçlarında herhangi bir tarafa aidiyet duymayan bir izleyiciyim. Benim için öncelik aldığım zevktir; izleyeceğim güzel bir hücum organinzasyonları, ölümüne mücadele eden, kalesini gole kapayan kademe anlayışlarıdır. Ancak bu akşam mağlup olmayı haketmeyen Iker Casillas'a gerçekten üzüldüm.
Penaltı doğru karardı, hatta bir penaltılık pozisyon daha vardı verilmeyen. Eğrisi doğrusuna geldi, Eto'o kornerde kaptan Puyol'un indirdiği topu ağlara göndermesini bildi. Messi büyük oyuncu. Görüntüde basit gelse de attığı golü düşünüp uyguluyacak oyuncu sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Harika bir teknik, müthiş bir futbol zekası. Ayağına sağlık Messi.

Barcelona Real Madrid'e 12 puan fark yaptı, bir anlamda sezonu bitirdi Real için. Real Madrid'de işler daha da karışacaktır muhtemelen. Eminim yönetim Schuster'i mağlubiyet sonrası göndermeyi tercih ederdi, bu şekilde mağlubiyet sonrası tepki verememek onlar açısından daha kötü. Bir başka kötü haber de Hollandalı Sneijder'den gelebilir, sakatlıklarla başı zaten belada olan Real'e hiç iyi gelmeyecektir bir başka uzun süreli sakatlık.

İki takım da alkışı hakediyor, bize çok güzel bir gece yaşattılar bu akşam futbol adına. El Clasico'ya yakışan bir maçtı, favori olan kazandı. Rövanş için şimdiden hazırlıklara başlamak lazım...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

Alfredo dedi ki...

hakikaten gerçek bi derbi izledik messinin attığı o klas golle de zevkten dört köşe olduk :D

Temur dedi ki...

Messi'ye baya sert oynadı Madrid'liler ama El Clasico yine de fazla yumuşak oynanıyor. Akşam Juventus-Milan maçı benim için daha albenili gözüküyor.

Related Posts with Thumbnails