Mustafa Pektemek

Yurtdışından beğendiğim bazı oyunculara şurda ve şurda değinmiştim hatırlarsanız. Yurt içinden forvet oyuncuları hariç diğer gençlerle ilgili yazı yazmamıştım blog tutmaya başladığımdan beri. -Galatasaray çıkışlılar saymıyorum- Hakkında yazmak istediğim bir çok oyuncu var tabi ama ilk olarak sezona çok iyi bir başlangıç yapan ancak daha sonra talihsiz bir sakatlık yaşayan Mustafa Pektemek'le başlayacağız bu seriye.

Mustafa Pektemek Gençlerbirliği'nde forma giyen 1988 doğumlu bir ofansif orta saha oyuncusu, U21 milli takımında da düzenli oynayan oyunculardan biri aynı zamanda. Gençlerbirliği'nin son yıllarda üst düzeyde yerli oyuncu çıkaramamasını tersine çevirebilecek kabiliyette bir oyuncu.

Esas çıkışını Sakaryaspor formasıyla yaptı, Bank Asya'nın en dikkat çeken genç oyuncularından biriydi geçen sene. Hızlı, seri ve teknik oyunuyla dikkat çektiği kadar son vuruşlardaki yetersizliği de ön plandaydı. K Hücumun neredeyse her bölgesinde oynayabilen bir oyuncu Mustafa ancak esas bölgesi neresi dersek sağ kanat demek daha doğru olacak. Hücum bölgesine yaptığı koşularla rakibi rahatsız eden bir oyuncu tipi. İlhan Cavcav'ın Mehmet Çakır'ı bu kadar ucuza ve kolay bırakmasının bir nedeni de Mustafa Pektemek'e güvenmesiydi sanıyorum.

İlhan Cavcav'ı pek de haksız çıkarmamıştı aslında. Süper Lig'de forma şansı bulduğu kısa sürede attığı 3 golle geçen seneki gol sayısını yakalamayı başarmıştı Mustafa. Ne yazık ki 3. golünü attığı Konyaspor maçında daha 20. dakikada sahayı terk etmek zorunda kalmıştı. 2 aylık bir dönüş süresi ön görülüyordu, büyük ihtimalle ilk devreyi kapatmış durumda Mustafa. Gençlerbirliği'nin zor günler geçirdiğini de düşünürsek takımın ona ne kadar çok ihtiyaç duyduğu ortada.

Son vuruşlardaki eksikliğini giderir ve düzenli süreler almaya devam ederse mevcut yetenekleriyle ismini sıkça duyacağımız oyunculardan birisi olacak Mustafa Pektemek. Umarım en kısa sürede sahalara döner...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

5 yorum:

Sinan Yılmaz dedi ki...

Mehmet Çakır'ın ve beraberinde bir sürü oyuncunun gönderilme sebebi geçen yıl x maçtan sonra soyunma odasında yaptıkları para isteme oyunuydu.

Tabi bu İlhan Cavcav'a karşı yapılınca sonuçları pek hafif olmuyor. Zira insan ihtiyarlaştıkça daha da agressif olur. Kim ne kadar haklı ne kadar haksız onu bilmiyorum tabi...

pclion dedi ki...

Yok, gönderilmesinin nedeni başka olabilir ama 6 ay önce 5 milyon euro çekilen bir oyuncunun bu kadar ucuza verilmesinin başka sebepleri de vardır mutlaka. Cavcav yerine dolduracağını anlamadan iyi oyuncu bırakmaz. Promise ve Draman'ı aldığı sene sürekli 5 milyon çektiği Youla'yı Beşiktaş'a 1.3 milyon euro gibi bir paraya bırakmıştı mesela, bunun gibi...

Sinan Yılmaz dedi ki...

Doğrudur. Gerçi Haminou Draman bir bek ve kanat oyuncusuydu. Promise'de bence Youla kalitesinde değil. Youla'yı yeterince geliştiremidiğini ve pazarlayamadığını düşünüyorum İlhan Cavcav'ın. Zira genç oyuncuyu bulmak tamam... Belki üstüne yoktur. Ama geliştirmeye gelince yok. O Ankara'nın buzla kaplı bir sürü stat ve antreman tesisinde gelişmiyor işte o oyuncular. Ali Öztürk'ler Youla'lar olmadı geliştiremedi kendini. Bir de sürekli Afrika'dan oyuncu alıyor. Eee Afrika'lılar zaten teknik alt yapı alamadığından teknik yoksunudur. Ancak fizikleri çok üstündür. Eee bide Ankara'nın berbat zeminiyle tanışınca tekniklerine bir gram bişey katamıyorlar. Bak mesela Pektemek'te teknik değil. Gençler yani Cavcav dünya kadar oyuncu çıkardı. Bir taneside 10 numara değil. Hepsi ön libero geremiler vs. Yada çok süratli ancak çok takoz santraforlar. Mehmet Çakır gibi.
Neyse bu farklı bir konu olabilir benden sana pas olsun :)

giggle loop dedi ki...

Pektemek'i Ankara'daki 3-1'lik Eskişehir maçında izledim sadece,hoş sadece o maça gittim bu sezon ya,maçın yıldızıydı. Çok da uzun boylu olmamasına rağmen hava toplarında da çok etkiliydi o maçta. Doldurulan bütün topların altına girdi ve hemen her topu takım arkadaşlarına kazandırmayı başarmıştı. Gerçi o maçta Eskişehir çok kötüydü hatta küme düşme adayım yapmıştım onları. Sonra çok daha iyi performans gösterdiler. Gençler'in de sadece 2 galibiyeti var hala.

apaç dedi ki...

çok temposuz.

tıpkı ilhan parlak gibi.

Related Posts with Thumbnails