Cem Sultan'ın Dönüşü

Çok uzun süredir dizindeki sakatlıktan dolayı sahalardan uzaktı Cem, hatta iyileşme süreci o kadar uzadı ki bunun nedenlerini sorgulamıştık yakın dönemdeki bir yazıda. Cem bu hafta yeniden formasına kavuştu, Hacettepe'ye karşı oynanan PAF maçında sonradan oyuna girdi.

Ağır bir sakatlıktan döndü, kolay değil hemen form tutması ancak aldığı süreleri zamanla arttırması, forma şansı bulması lazım bir an önce. PAF Ligi'nin esprisi de budur birazda, zaten yarışmacı futbol oynayacaksa bu gençleri ya A takıma ya da Beylerbeyi'ne almak gerek zaman kaybetmeden. Sezon başı kampına çağrılacak genç oyuncuların başında geliyordu zaten Cem Sultan ancak sakatlığı sebebiyle katılamadı doğal olarak. Semih Kaya da onunla aynı kaderi paylaşan diğer bir genç oyuncuydu. Hoş, kampa çağrılan oyuncuların seçiminin yanlış olduğunu dile getirmiştim o dönem. Bunda altyapının en değerli oyuncularından olan Cem ve Semih'in sakatlıklarının da büyük payı vardı.

Son dönemdeki tüm bu talihsizliklere rağmen hala Galatasaray altyapısının parlatması en muhtemel oyuncularından Cem Sultan. 15 yaşında imza attığı sözleşme ile Galatasaray tarihinin en genç profosyonel sözleşme imzalayan oyuncusu olması da bunu gösteriyor zaten. Geçen sezonun başında bazı İtalyan kulüplerinin Cem'le ciddi şekilde ilgilendiği konuşuluyordu. Hatta Empoli 3 yıllık resmi bir sözleşme teklifi bile yapmıştı ancak o Galatasaray'la sözleşmesini uzatmayı kabul etti o dönem.

Galatasaray'ın alt yaş kategorilerini takip edenler bilirler, Cem Sultan'ın 33 maçta 77 gol attığı efsane sezonda Emre Çolak'la müthiş bir ikili oluşturmuşlardı, çok uyumlu bir görüntü çiziyordular. Ancak Cem'in uzun süren sakatlığı sırasında Emre Çolak PAF takıma yükseldi ve son dönemdeki formuyla bir çok kişinin dikkatini çekmeyi başardı. Emre Çolak'ın bu formu da Cem Sultan'ın dönüş sürecine yardımcı olacaktır. Emre'nin bu dönemde gösterdiği gelişimin onla çok iyi bir ikili olan Cem Sultan'ın gelişimini de tetikleyecektir diye umuyorum.

A takımdaki forvetlerin bu formsuzluğunda altyapıya meraklı isimlerin aklına ilk gelen oyuncu oluyor Cem Sultan ancak henüz çok erken onun için. 'Genç Cem', 'pişmesi lazım' gibi basmakalıp düşünceler sebebiyle değil tabi ancak çok ağır bir sakatlıktan henüz çıkmışken şu yoğun tempoda Cem'i riske atmak yanlış bir tercih olur. Eğer yakın dönemde A takımda bir şans verilecekse Türkiye Kupasındaki Altay ve Malatyaspor maçları nispeten uygun maçlar gibi gözüküyor.

Cem'e geçmiş olsun diyelim, inşallah bir daha böyle uzun süre ayrı kalmaz sahalardan...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

Temur dedi ki...

Bilgilendirmen için teşekkürler Uğur. Galatasaray'ın Beylerbeyi ve Trabzonspor'un Trabzon Karadeniz oluşumları istenilen meyveleri bulacak gibi değil. Şimdi olmasa bile Emre Çolak ve Cem Sultan'ın az sürelerde olsa A kadro'da yer bulmaya ihtiyaçları var. Önlerinde nonda Baros Kewell Arda olabilir ama bu işlerin sırayla olmadığını biliyoruz. Yoksa Bojan nasıl kendisine yer bulabilirdi ki.

Bu arada Ts'nin aldığı 15'lik orta saha Faty Papy'i merak ettim. 1993 doğumlu bir oyuncuya 350 bin Euro bonservis verilmiş ise boş değildir diye düşünüyorum.

Alper Öcal dedi ki...

Yeteneği muhakkak vardır ancak fizik olarak belirli üstünlüğü olan forvetlerin altyaş kategorilerinde yakaladığı istatistikler yanıltıcı olabilir.

Fark kapandığına bakmak lazım neler yapabildiğine.

Velakin ben asıl Emre Çolak'ı merak ediyorum. Karadeniz turnuvasında herkes Batuhan derken benim Barış Memiş ile birlikte en beğendiğim oyuncuydu. Başka bir tad alıyordum onu izlerken.

Related Posts with Thumbnails