Roman Kratochvil & Tomas Abraham & Denizlispor

Denizlispor emektar kaptanı Roman Kratochvil'le yollarını ayırmıştı bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde, baya da yankı bulmuştu futbolseverler arasında. Üstüne bir şeyler söyleyebilmek için transferinin tamamlanmasını bekledim. Blogun erken dönemlerinde Denizlispor ile ilgili yazdığım yazıyı hatırlayanlar Roman-Tomas ikilisinin Denizlispor'un bir karakter oluşturmasında büyük pay sahibi olduğunu, Süper Lige göre oldukça kısıtlı maddi imkanlara sahip olmalarına rağmen senelerdir tutunabilmelerinin en önemli sebebinin bu yabancı oyuncular etrafına kurulan doğru yapılanma olduğunu düşündüğümü bilirler. Denizlispor bu mirasa büyük saygısızlık etmiştir, bir kere bunu özellikle vurgulamamız gerek.

Roman ve Tomas'ın Denizlispor'da 40 yaşına kadar oynamayacağı aşikardı ama bu iki özel oyuncunun devre arası transfer dönemi bitimine iki gün kala apar topar kulüpten uzaklaştırılmaları çok çirkin bir davranıştır ve kesinlikle bunu haketmemişlerdir. Yerlerine alınacak olan oyunculardan bağımsız olarak bu davranış biçimi sorgulanmalıdır. Devre arasında gönderilme kararı alınmışsa bile bu karar iki oyuncuya daha önceden bildirilmeli ve transfer dönemi başında kendilerine teşekkür edilip, taraftarla vedalaşması sağlanıp öyle gönderilmesi gerekirdi. Denizlispor'a olan derin saygım yara almıştır bu transfer sonrasında.

Konyaspor'un transfer stratejisini ciddi biçimde eleştirdim geçenlerde ancak Roman'ı kadrolarına katarak önemli bir iş başardılar. Stoper mevkiinde sıkıntı çeken bir çok Süper Lig kulübü vardı, transferi kısa sürede bitirmeleri akıllıca. Serhat Akyüz'le iyi bir ikili oluşturacaklardır tahminimce, Roman'ın transferi Serhat için de güzel bir haber. Roman Kratochvil, Denizlispor'da oynadığı dönemde yanında oynayan neredeyse her stoperi bir seviye üste taşımıştır; Burak, Servet, Çağdaş gibi oyuncular Roman'a çok şey borçludurlar. Bu oyuncuların yanına Serhat Akyüz'ü da yazabiliriz aslında. Denizlispor'da oynadığı dönemde isminin ön plana çıkmasında Roman'la olan uyumunun payı büyüktü. Konyaspor'da da aynı uyumu göstereceklerdir yüksek ihtimalle.
Tomas Abraham'ı da es geçmemek lazım. O da Türkiye liglerinin en tecrübeli ve güvenilir defansif orta sahalarından biridir. Onun da taliplileri olacaktır tahminen, olması da gerekir zaten. Konyaspor'un Fahri'yi gönderdiğini -ki izlediğim her maçta deli etmiştir beni bu sene, bu kadar savruk, kendini 10 numaraların padişahı sanan hal ve hareketlerini hatırlayınca iyi olmuş diyorum- düşününce Tomas için de girişimleri olabileceğini varsaymak zor değil ancak o bölgeye Ayman'ı transfer ettiler yanılmıyorsam. Tomas'ın anlaştığı takım büyük ihtimalle Konyaspor olmayacaktır. Eskişehir onun için doğru adres olabilir belki.

Denizlispor'un yeni transferlerini ise merak etmeye başladım, takım için bu kadar önemli iki oyuncuyu gönderdiklerine göre referansları iyi olmalı, en azından mantıken. Akşama Galatasaray maçında oynayacaklarsa alıcı gözle bir bakmak lazım onlara da....

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

steven_stiffler dedi ki...

Ben Tomas Abraham resmine takıldım Uğur.Niye o maçtan ? :)

pclion dedi ki...

Tomas zaten Fenerbahçe maçlarıyla özdeşleşmiş bir adam Serkan, Fener maçı dışında fotoğraf bulmak zor. :)

En neti ve çözünürlüğü iyi olanı buydu fotoğrafların içinde. Kratochvil'de de aynısı geçerli...

Gala's dedi ki...

Alex türkiyede en çok çekindiği oyuncunun tomas olduğunu söylemişti. ondan dolayı olabilir :).
tomas eskişehire çok şey katabilir emre toraman ve poljac dan iyi olduğu çok açık ama transferi kapattığını açıklamışlar. eğer gelse engin baytar ile iyi bir ikili olabilirdi orta sahada.

os dedi ki...

kayıtlara geçsin abi, ümit kayıhan görevinden ayrıldı.

yazıklar olsun.

Related Posts with Thumbnails