Galatasaray 4-1 Werder Bremen

İki gün önceki Leverkusen maçında as oyuncular dinlendirilmişti, bu maçta genç oyuncular as kadro arasında denendi. Werder Bremen de Diego'yu saymazsak as kadroyla maça çıktı diyebiliriz. Galatasaray'da da Lincoln'ün olmadığını düşünürsek çetin geçmesi gereken bir mücadele olarak görülebilirdi üçüncülük mücadelesi.

Arda ile Sabri bize pek katılmıyor olacaklar ki 15 dakikada iki golü göndermişlerdi Bremen ağlarına. Özellikle Sabri'nin ikinci golde topu kapıp asisti yapması şahaneydi. Arda da top arkasında kalmasına rağmen doğru bir kararla uzak köşeyi görüp iki farklı üstünlüğe taşıdı Galatasaray'ı. Sabri özellikle ilk yarıda çok etkiliydi sağ açıkta, sürekli orda oynasa daha iyi verim alınabilir ondan. Arda ikinci golden sonra harikalar yaratmaya başladı, hem tekniği hem karar verme yetisi hem de mücadelesiyle bu sahadaki en üst düzey oyuncu benim der gibiydi.

Benim için maç özelinde iki önemli detay vardı. Birincisi Alpaslan-Mehmet-Serkan üçlüsünün göstereceği performans. Başta Alpaslan olmak üzere başarılı bir performans ortaya koydu bu üçlü. Alpaslan'ın uzun süreli bir sakatlığı vardı, buna rağmen oynadıkça daha iyi performans ortaya koymayı başardı maç içinde. Serkan ise Sabri'yle iyi anlaşır göründü, zaman zaman kotarılan maçlarda denenmesi gereken bir formül Serkan-Sabri kanadı.

Mehmet ise benim beğendiğim bir oyuncudur genelde. Özellikle Topal veya Barış göbekte oynuyorsa Ayhan Akman'dan sonraki tercih olmalıdır Mehmet. Pasörlüğüne mücadeleci kimliğini de eklerse Tugay Kerimoğlu'ndan sonra Galatasaray kökenli en elit oyun kurucu olabilir. Taraftarlar arasında pek kabul görmemiş oyunculardan birisi Mehmet Güven, bunda umursamaz görünen tavrı ve Beşiktaş maçındaki penaltı pozisyonunun da büyük etkisi var elbette. Yine de Mehmet Güven kolay vazgeçilmemesi gereken oyunculardan biridir benim nezdimde.

Diğer önemli detay da Mehmet'le alakalı aslında. Mehmet Güven'in maça kaptan olarak çıkması doğru okunması gereken bir tercih. Kaptanlık konusunda kazan kaldıran Sabri ve Arda'ya özel bir mesajdı açıkçası bu, altyapı çıkışlı başka oyuncuların da olduğunu hatırlatarak. Aslında Arda ve Mehmet'in bulunduğu jenerasyonun kaptanlığını Uğur Uçar yapardı normalde ama o lanet olası sakatlıktan hala dönebilmiş değil Uğur. İyi haberler duymaya başladık ama bu ağır sakatlığın Uğur'dan ne götürdüğü konusunda bir fikrimiz yok henüz. Kendisini yeni yeni ispatlamış bir oyuncunun başına gelebilecek en kötü şey bu olsa gerek.

Sözün kısası bu turnuva hem hazırlık anlamında hem de sonuç anlamında iyi bir tecrübe oldu Galatasaray takımı adına. Rotasyonda bazı değişiklikler görebiliriz önümüzdeki dönemde. Özellikle defansın solunda Volkan Yaman şansını gittikçe zorlamakta, Alpaslan'ın formayı ondan alması çok uzak gözükmüyor...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

Nevzat dedi ki...

Vallah Ugur aklima geldikce cok üzülüyorum. GSde benim en begendigim oyuncu. Insallah sahalara geri döner. Her sene forma aldigimda kendi ismimi yazdirirdim, bu sene onun ismini yazdirdim. Allah yardim etsin.

alanshearer dedi ki...

Yine çok güzel bir yazı yazmışsın Uğur ellerine sağlık.

___

Kaç gündür bir yerlere yazmak istiyordum bu düşüncemi yazmazsam çatlarım :)

Galatasaray'daöncelikli yapılması gereken şey kadroyu daraltmak.

Mesela ; Volkan 26 , Orkun 28 , Linderoth 29* , Ümit Karan 32 , Shabani Nonda 31 Satılmalı. Bu adamların verimliliği konusunda ciddi şüphelerim var. Ümit Karan haricinde.Ama satılırsa neden sattınız demem.

Linderothdan ümidi kesenlerdenim bende.Satılmasa bile sözleşmesi feshedilmeli yükümüz azaltılmalı.yeterince sabredildi kanaatimce.

Murat 18 , Ferdi 23 Kiralanmalı.

32 kişilik kadro oldu sana 26 bir anda.

Yaş Ortalamasınıda düşürmüş olduk böylece.Oh be.

Related Posts with Thumbnails