Ronaldo'dan Duble: Ballon D'or - FIFA Yılın Oyuncusu

Ballon D'or'dan sonra FIFA Dünyada Yılın Oyuncusu ödülünün de sahibi oldu Cristiano Ronaldo. Son dönemde Lionel Messi'nin şahane performansı onun Euro 2008 öncesi gösterdiği insanüstü performansına gölge düşürse de bence kesinlikle hakediyordu Portekizli bu ödülü. 10 yılda bir görebileceğimiz türden akıllara zarar bir performanstı onunki, Premier Lig tarihinin en iyi performansları arasında gösterilecek kadar değerliydi. Takımının Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğuna yürümesinde de en büyük pay sahibi olduğunu düşünürsek Ronaldo'nun bu ödülü almış olmasına haksızlık demek pek gerçekçi olmayacaktır.

Ronaldo da genel olarak bundan söz etmiş zaten, 2008'in kendisi için harika bir yıl olduğundan dem vurmuş. Euro 2008 onun en değerli oyuncu imajına büyük darbe vursa da kendine has tekniğiyle, fizik gücüyle çok özel bir oyuncu Cristiano Ronaldo.
Ödül töreninde çok güzel kareler de vardı, özellikle ödüle aday gösterilen 5 futbolcunun beraber çektirdiği fotoğraflar kolay bulunur cinsten değil. Xavi, Torres, Ronaldo, Messi, Kaka. FIFA, FairPlay ödülünü ise Türkiye ve Ermenistan Federasyonlarına vermiş, milli maçta gösterdikleri tavırdan dolayı. Bunu da dip not olarak söyleyelim...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails