Antalyaspor 0-2 Beşiktaş

Açıkçası dünkü Galatasaray-Sivasspor maçındaki mücadeleyi, tempoyu, sertliği gördükten sonra bu maçın aynı statüde oynandığına inanabilmek güç. Sahadaki futbolculardan çok ben mücadele ettim maçı tamamlayabilmek için.

Kupa şampiyonluklarının önemini yitirdiğini biliyoruz elbette ama bizdeki durum bundan daha farklı. Diğer ülkelerde de zirve mücadelesi yapan takımlar kupaya angarya gözüyle bakıp rotasyonda olmayan ve form tutması gereken oyunculardan kurulu kadrolarla çıkabiliyor, bunu bir yere kadar normal kabul edebiliriz. Ancak bizde büyük takımlardan çok diğer takımlar kupa maçlarını bitse de gitsek hissiyatıyla oynuyor. Para ödülü, UEFA bileti vs. falan dendi ancak bunların pek ilgi çekici olmadığı kesin. Çok şey de istemiyoruz aslında, en azından ortalama bir lig maçı havasında geçse şu maçlar o da yeter.

Maçı tamamlayabilmenin en önemli sebebi Antalyaspor'daki bir oyuncuyu takip etmemdi, o oyuncu da Hakan Özmert. Sakaryaspor çıkışlı bir oyuncudur kendisi, o dönem de elimden geldiğince takip etmeye çalışıyordum. Şu sıra pek moda bir deyim olan çift yönlü orta saha olabilecek tipte bir oyuncu. Pas dağıtımı, şutları, vücuduyla topu iyi perdelemesi üst seviyede. Bu meziyetleri İstanbul'da forma bulabilmesi için yeterli olup olmadığından şu an için emin değilim çünkü gördüğüm kadarıyla Antalyaspor'da yeterli süreler alamıyor ama kesinlikle takip edilmesi gerekiyor Hakan'ın. Ona benzer bir şekilde Bank Asya'da çıkış yapıp Antalya'ya gelen bir diğer oyuncu Abdullah da sonradan oyuna girdi ama onda o ışığı göremiyorum açıkçası.

Beşiktaş'ta dikkat çeken oyuncuların başında şüphesiz Bobo geliyor. Bana göre ligin en komple golcülerinden, Galatasaray'da görmek isterdim kendisini. Beşiktaş'ta forma bulamamasına mantıklı bir açıklama getirebilmiş değilim. Santander ve Pana'nın ona talip olduğu konuşuluyor, forma şansı bulamamaya devam ederse yurtdışına transferini isteyecektir muhtemelen. Gelişimini Türkiye'de tamamlamış, bu performansıyla Brezilya milli takımına seçilmiş bir oyuncuyu Türkiye'ye geldiğine pişman etmeden gönderebilseydi keşke Beşiktaş yönetimi.

Erkan Zengin de ilk defa forma şansı buldu son 10 dakikada. Et mi balık mı çözebilmek mümkün değil elbette son 10 dakikada, hele böylesine amaçsız bir maçta. Benim dikkatimi çeken 9 numaralı formayı almış olması. Bu kadar mı önemsiz artık bu numaralar, 9 numara ya da 10 numara giymek bu kadar ucuz mudur? Değişik numaralar alınabilmesine karşı değilim ama bazı numaralar da anlamını kaybetmemeli; 3-7-9-10-11. Bu numaralar özel oyunculara verilmeli, devre arasında 6 aylığına kiralanan bir oyuncuya değil.

Beşiktaş tur biletini aldı Antalya'dan, diğer maç tamamen antreman havasında geçecek gibi. Sıradaki maç Fenerbahçe-Bursaspor, umarım o maçta dişe dokunur bir futbol izleyebiliriz...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails