Sivas Stadyumu

Kayseri Kadir Has Stadyumunun tamamlanmak üzere olmasının yeni projelerin önünü açacağını söylemiştik daha önce. Bu şehirlerden birisi de Sivas. Kulübün son yıllardaki başarılı grafiği Sivasspor'un projesinin öne alınmasında en büyük etken elbette. Daha önceleri 30 bin kişilik olacağı söyleniyordu ancak son günlerde geçen haberler kapasitenin 35 bin olacağı yönünde. Kayseri stadyumundan daha büyük olacağı özellikle vurgulanıyor.

Bana kalsa ilk önce Bursa, Eskişehir, İzmir, Ankara gibi acil ihtiyacı olan şehirlere stad yapmak gerekir ancak bunun iyimser bir beklentiden öteye geçmeyeceğini bilecek kadar ülkeyi ve ülke futbolunu tanımaktayız. Stad yapımı için ön plana çıkan şehirler daha çok hükümete yakın olan ya da stadların seçimler için koz olarak kullanılabileceği şehirler. Yine de stad staddır, hiç olmamasından iyidir deyip Sivas özeline dönelim.

Son dönemde kadro yapılanması açısından harika bir iş çıkardı diyebiliriz Sivasspor için. Bütçelerini zorlamadan, kapasitelerini bilerek muadillerine örnek olacak bir yapı oluşturdular. Teknik direktörleri bana antipatik gelse de saha içini çekip çevirmeyi beceriyor. Türk futbolu adına uzun süre sonra bir ilki gerçekleştirdiler. Bir anadolu takımı devam ettirilebilir bir yapı oluşturdu. Ülke futbolunun en büyük eksikliği budur bana göre, takımların kendilerine ait saha içi kimliği yoktur. Bir sene önce izlediğiniz bir takımın bugünkü hali taban tabana zıt olabilir. İstikrar kelimesi iyiden iyiye klişe halini almış olsa da içini dolduralabilirse çok şey anlam ifade ediyor, Sivasspor da bunun örneği. Bu istikrarlı yapının geliştirilmesi ve devamının sağlanmasına stad projesi katkı yapacaksa kesinlikle yapılmalıdır bu stad.

Proje hakkında herhangi bir görsel bulabilmek mümkün değil, zaten proje modeli de seçilmiş değil henüz. Eğer bir bilgiye ulaşırsak paylaşırız daha sonra...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails