Altay 1-2 Galatasaray

Son ana kadar seyirciyi kendine bağlayan bir maça sahne oldu İzmir. Galatasaray için fiziksel olduğu kadar psikolojik anlamda da yorucu bir maç oldu. Maçı stadyumda seyredenler de mücadeleden büyük keyif almıştır. Fahiş bilet fiyatları da düşünüldüğünde en çok onlar hakediyordu bu galibiyeti.

Beklenenin aksine kaledeki değişiklik hariç tamamen rotasyon oyuncularına yer verdi Michael Skibbe. Lincoln'ün yerinde Ümit Karan vardı sadece. Ben böyle tercih etmezdim muhtemelen ancak Skibbe'ye de fazla kızmamak lazım. Malatya maçına rahat çıkıp deneylerini oraya bırakmak istemiş olabilir. Ayrıca tribünlerdeki 50 bine yakın seyirci için de iyi oldu bu tercih.

İlk yarıyı özellikle de son bölümü domine eden takım Galatasaray'dı ama ender gelişen ataklarından birinde şahane bir vuruşla sonuca gitmeyi bildi Altay. Şehmus Özer'i hakikaten tebrik etmek gerek, üst düzey bir vuruş yaptı. Bu kadar üstün olduğu bir ilk yarıyı geride kapatmak oyuncu psikolojisi için oldukça zor bir durum. Arda Turan özellikle son bölümde sazı eline aldı, sağ tarafta İsa'yı zorlanmadan ekarte etti her pozisyonda. İki net gol pası da çıkardı ama kaleye gitmedi top. Bir de kendi vurduğu top vardı ancak seri çalımlardan sonra düzgün şut atacak vücut pozisyonunu alamamıştı, orda pas verebilse çok daha etkili bir pozisyon olabilirdi. Trafik kazası geçiren bir oyuncu için fazlasıyla iyi bir performans.

İkinci yarıda ilk yarı kadar boğucu bir oyun ortaya koyamadı Galatasaray, pozisyonlar olsa da oyunun merkezi Altay ceza sahasından oldukça uzaktı. Bunda Arda Turan'ın ilk yarıdaki etkinliğinde olmamasının payı büyüktü. Diğer kanatta da hücumu sürükleyecek bir oyuncu olmayınca zorlanmaya başlaması doğaldı takımın. Altay'ın ise hücum anlamında düşündüğü tek aksiyon şişirilen toplarda Tiago Bezerra'nın hızından faydalanmak olunca Galatasaray kalesine gelmekte dahi zorlandılar. Tiago demişken belirtmek lazım, ben hem hızını hem tekniğini beğendim Tiago'nun, Süper Lig seviyesinde tutunmaması için hiçbir sebep yok. Anlık da olsa etkili olduğu pozisyonlar vardı. Genellikle Servet'le birebir kalması fiziken ezilmesine yol açtı, o da doğaldır. Servet Çetin bu ligin en kuvvetli stoperi sonuçta.

Ümit Karan'ın yerine oyuna giren Yaser müthiş bir kafa vuruşla beraberliği getirdi takıma. Aynı kafa vuruşunu bir kez daha denemişti, ikincisinde golü getirmesini bildi. Ümit Karan'ın formsuzluğu devam ediyor, bir-iki yararlı pas atmayı başarsa da her zamanki gibi savruk, top kontrolü olmayan, yanlış tercihler yapan bir görüntüdeydi bugün de. Bu haliyle bırakın ilk 11'i, yedekteki yerini bile terk etmek zorunda kalabilir. Ferdi ise çekingen ve top olmaktan korkan oyunuyla rotasyonu zorlayamayacak gibi görünüyor. Gereksiz bir transfer olduğunu söylemiştik, takasa verilen oyuncular başka bir transferde kullanılabilirdi.

Son olarak Servet'e geçmiş olsun diyelim, umarım ciddi değildir omzundaki problem...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

6 yorum:

os dedi ki...

ferdi'ye inanıyorum ben hala ya, bir şeyler var o çocukta. bu maçta girince sevinmiştim. ama tamamen çocuğun şanssızlığı o girdikten sonra hep duran top kazandı galatasaray, ve ferdi hepsinde de süratinden ötürü orta sahada beklemek zorunda kaldı :)

bir de tiago'ya paragraf açayım müsadenle; jaba oynuyorsa turkcell süper lig'de, tiago da çok rahat oynar.. en azından paytak paytak koşmuyor jaba gibi, daha estetik ondan. misal bursaspor'un sercan'ın yanında kullanabileceği bir adam...

feyyaz hoca'ya da bir şey demiyorum, yaptığı ayıp. maç esnasında itiraz edersin, abartılı hareketler sergilersin, bunlar oyuncuları motive etmek içindir. ama maçtan sonra da bu kadar şirretleşmesini yakıştıramadım kendisine.
ayrıca forvetini çıkartıyorsun, yerine defans oyuncusu alıyorsun, ondan sonra takımı öne çıksın diye yırtınıyorsun...

bütün bunlara rağmen 90 dakika dirençli bir altay gördük. belki galibiyetin morali de olabilir bu..

ayrıca şu bank asya ligini daha çok izlememiz lazım hakikaten...

Kapali Ust dedi ki...

Maçı 1-0 yenik götürmemiz heyecan kattı mücadaleye. Tatil dönüşü ideal kadroyla çıkılan bu maçta çok fazla bir şey beklememek gerekti, 3 puan ve yerden ayağa oynanan oyun güzel, Yaserin aynı pozisyonu 2 kere yakalayıp 2.sinde ağlara takması daha da güzel. Malatya maçında tribündeki yerimizi alacaz uzun sayılabilecek bir aradan sonra.. Umarım bu sefer Serkan Kurtuluş'lu, Alpaslan'lı, Yaser'li, Linderoth'lu bir Galatasaray izleriz.

ziggytheking dedi ki...

pardon ama 50bin biraz abartı bir rakam olmamış mı?

pclion dedi ki...

Kapalının o görüntüsü beni etkilemiş olabilir, 50 bin tahmindi sadece. İyimser bir tahmin olabilir tabii, Altay seyircileriyle beraber stadın geri kalanının da dolu olduğunu düşünmüştüm yazarken. Kesin bir rakam görürsem düzenlerim...

apaç dedi ki...

ferdi elmas < volkan bekçi

serkan kurtuluş < 1/3 ali atam

de morgan <= orkun uşak

meira < emre güngör

kewell < arda

alpaslan > sınırsız hakan kadir balta

görüldüğü gibi alpaslan ve biraz da baros dışında akıl ürünü bir transferi yok bu sezon galatasaray futbol takımının.

emeği geçen tüm üstünel'leri kutlamak istiyorum.

alessandro del piero dedi ki...

apac gibi muhtesem otesi bi taraftarimiz var bizim ya, bu sene kotu transferler yapmisiz nolcak, telafi ederiz..

o degil de fotograftaki sabri'yi de beraberinde alip su diyarlardan cekip gitsen ne guzel olur be apacim.. birak biz kazma hakan balta'larimizla, kewell'larimizla yeterince mutluyuz, senin golge etmen disinda da hicbir sorunumuz yok.. hakan unsal'in internette yazan versiyonu, guzel arkadasim benim..

Related Posts with Thumbnails