Kartalspor & Fenerbahçe

Günün en dikkat çekici haberi bu oldu sanırsam. Fenerbahçe 3.5 milyon euro bedelle Kartalspor'u satın almış. Kartalspor'u hem pilot takım olarak kullanıp hem de arazilerinden faydalanmakmış amaç. Arazi kısmı hakkında bir araştırma yapacağız elbette ama işin daha sportif kısmı olan pilot takım meselesi üzerinden gidelim bu sefer.

Kartalspor'un Fenerbahçe'yle resmi olmasa da bir bağı vardı uzun süredir. Fenerbahçe'de oynayan Kartalspor kökenli Volkan Demirel, Servet Çetin gibi oyuncular da bu iş birliğinin görünen yüzü olmuştu. Kulüpler arasındaki dayanışmanın ne ölçüde olduğu konusunda detaylı bir bilgim yok ancak satın alma sürecinin ani bir karar olmadığına eminim.

Kartalspor Bank Asya'da 7. sırada bulunmasına rağmen sıkıntılı günler geçiriyordu. Devre arasında en iyi oyuncularını hiçbir kazanım olmadan kaybetmek durumnda kaldılar, başta İskender Alın olmak üzere. Fenerbahçe'nin kulübü satın alması kısa vadede oyuncuların serbest kalmasını engelleyecek gibi görünüyor, bu da kulübü rahatlatacaktır. Yine de takviyeye ihtiyaçları olacak. İlhan Parlak ilk akla gelen oyuncu gibi duruyor. Fenerbahçe altyapısının üst düzey mezunlarının kısıtlı olduğunu düşünürsek bu açıdan bir katkı görmesi zor Kartalspor'un, daha çok alt liglerdeki genç oyuncuların Fenerbahçe'ye uygun hale getirilme sürecinde kullanılacaktır tahminim.

Bank Asya'daki konumunu göz önüne alırsak kafamızı kurcalayacak bir soruya daha rastlıyoruz, Fenerbahçe'nin pilot takımı Kartalspor Süper Lig'e yükselebilir mi? Oftaş (Asaş-Hacettepe) örneği işte bu açıdan önemliydi, federasyonun o dönemde bu duruma izin vermesinin ciddi sonuçları olacağı açıktı. Skandal bir karara imza atıldı o dönem. Hoş, yine de bu tip kurallar üç büyüklerle ilgili olunca daha büyük yankı uyandırır. Kartalspor ya da Beylerbeyi bir gün bunu başarırsa muhtemelen yeni bir düzenlemeye gidilir bu hususta, o açıdan pek endişeli değilim açıkçası.

Fenerbahçe bence doğru bir altyapı modeli oluşturma yolunda önemli bir adım attı Kartalspor'la. Yine de üretim konusunda çok ciddi zaafiyetleri olması, kulüp geleneklerinin altyapı ve yetiştirme odaklı bu sisteme pek uygun olmaması projenin verimliliği konusundaki en ciddi soru işaretleri. Somut adımları gördükten sonra tekrar değinebiliriz bu konuya...

*** Fenerbahçe resmi sitesi haberi yalanlamış, biz de yazdığımızla kaldık. Notu düşmüş olalım, bu da bir beyin jimnastiği olarak arşivde yer alsın.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

Murat Aydin dedi ki...

Fenerbaçe resmi sitesi haberi yalanladı.
Kartalspor'u çok iyi bilmesemde, Kartal' da yaşayan biri olarak bu haber bana da inandırıcı gelmemişti.Uzun süredir böyle bir dedikodu var aslında ama stadı, alt yapısı, iyi kötü antreman sahası olan bir kulüp için 3,5 m € bana biraz az gibi geldi.

Temur dedi ki...

Yahu bizim St Louis diye bir takımımız vardı Senegal'de bir zamanlar ne oldu ona bilgisi olan var mı?

Sinan Yılmaz dedi ki...

Kısa vadede İlhan - Gürhan ikilisi gidebilir. Uzun vaadede Fenerbahçe Kartal'ı süper lige çıkarıp bir sürü yabancı alıp oraya gönderebilir.

İş iyice ticarethaneliğe dönüşünce de durum vahim olacaktır.

Tabi o vahimlik göze batmadığı sürece Türkiye'de sıkıntı olarak adledilmez.

En mantıklı çözüm beylerbeyi - hacettepe - Kartal gibi takımların LigA'dan yukarıya atlayamamaları ve Türkiye kupasına katılma yasaklarıyla çözülebilir.

Her Yol Roma dedi ki...

sevet ve volkan'a ek olarak olcan adın da kartal'dan gelmiş idi.

Related Posts with Thumbnails