How I Met Your Mother Efsaneleri #7: World's Greatest Couple

7 numaraya geldik ancak yazılması gereken en az 10 bölüm var. How I Met Your Mother'ı güzel yapan da bu aslında. Karar vermekte zorlansak da 7 numara için tercihimiz Barney Stinson'ın evini gördüğümüz ve çalışma prensipleri hakkında dersler edindiğimiz, dizinin 2. sezon 5. bölümü olan 'World's Greatest Couple'ı tercih ettik.


Hatırlarsanız 2. sezonun başında Marshall'la Lily ayrıydı, Lily de Litvanyalı komşularıyla pek de uygun koşullara sahip olmayan bir apartmanda yaşıyordu. Ordan da ayrılmak zorunda kalınca mecburen Barney'nin dairesine sığınmak durumunda kalmıştı ancak Barney öyle gidip yatıya kalabileceğiniz bir adam değil tabii. Uzun uğraşlar sonucunda kurallara uyması koşuluyla izin vermişti Lily'ye. Daha sonra işler kontrolden çıkıyor doğal olarak.

Bölüm bir kere büyük ölçüde Barney üstüne kurulu, tecrübelerimiz de dozu iyi ayarlandığında en iyi bölümlerin bir şekilde Barney ekseninde döndüğünü bize gösteriyor. Lily sevdiğimiz bir karakter olsa da güldürme konusunda en iyilerden biri olmadığını söylemek zorundayız. Ancak Lily'nin bana göre en iyi performanslarından birine bu bölümde şahit oluyoruz, Barney'le paslaşmaları gerçekten harikaydı. Barney-Lily ikilisi ön plana çıkmasına rağmen Marshall'la Brad'in yakınlaşması da kesinlikle kaçırılmaması gerek. Özellikle Ted ve Robin'in Marshall'la kafa yaptığı anlar sizi yerlere yatırabilir.

Hikayenin genelinin yanında hatırlanması gereken bir çok diyalog da var tabii. Özellikle Lily ve Barney'nin porno saklama hakkındaki diyaloğunu dikkatle okumanızı tavsiye ediyorum.
Barney: That's why I make it crystal clear to every girl that walks through that door that this is no place to leave a toothbrush, this is not a place to leave a contact lens case..this is a place to leave. Come on, I'll give you a tour..and no flash photography. The bedroom, king-size bed, full-size blanket, one pillow, everything about this bed says: Our work here is done. The bathroom, only one towel. What? No hairdryer? You know where I keep that stuff? Your place, beat it! Velkommen to the hallway. While guys like Ted and Marshall hide their porn,...
Lily: Marshall doesn't have porn.
Barney: Oh, that's sweet. While guys like Ted and Marshall hide their porn, I had mine professionally lit. Girls see this, they can't get out of here fast enough.
Lily: If that doesn't drive them enough, there's always your life-size Storm Trooper.
Barney: No, that's just awesome. So you see, when a girl wakes up here, I never have to tell her to go build her nest somewhere else; my apartment does it for me.

When watching the 300-inch TV
Lily: It hurts my eyes.
Barney: Yeah, that doesn't go away.
(Later, Barney turns on another massive flat-screen T.V)
Lily: Okay, seriously, what do you do for a living?
Barney: Mmhehe. Please.

Barney: You are better than porn!
Lily: Thanks!

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

defansın sigortası dedi ki...

Lily: Marshall doesn't have porn.

Barney: Oh, that's sweet. While guys like Ted and Marshall hide their porn...

Bu üstteki diyalogda özellikle çok gülmüştüm. Lily'nin bu duruma inanmaması ve Barney'nin bozuntuya vermeden lafına devam etmesi :)

os dedi ki...

barney sadıcımızın kutsal mabedini görmemizin şerefine top 10 gerekiyordu bu bölüme de :)

gkhngnyhn dedi ki...

capture'ın yakalandığı saniyeden
"we re in a relationship"

Related Posts with Thumbnails