Gloria Buzau vs. Güvenspor

Avrupa liglerinin en başarısız takımı olması kuvvetle muhtemel takımı Gloria Buzau. Romanya 1.liginde mücadele ediyorlar ve 17 haftası geride kalan ligde hiç galip gelemediler ve sadece 3 puandalar. Puan durumundaki yerini gördükten sonra Avrupa liglerini şöyle bir dolaştım ancak Gloria kadar başarısızına rastlamadım, hatta yanına yaklaşan bile yok desek yeri. (-66 puan cezayla başlayan TVMK Tallin'i saymazsak tabii) Çift haneli rakamlara ulaşamayan takım sayısı az, bunlardan birisi de Hacettepe. Böyle takımlar her zaman zirvedekiler için tehlikelidir bizim ligde. Hacettepe'nin bu sezon aldığı iki galibiyetten birinin Fenerbahçe'ye karşı olması, geçen seneyi 79 puanla şampiyon tamamlayan Galatasaray'ın Ali Sami Yen'deki tek mağlubiyetini lig sonuncusu Kasımpaşa'ya karşı olması gibi örneklere sıkça rastlıyoruz. Romanya'da da işler pek farklı değil anlaşılan. Gloria'nın 17 maçta aldıkları 3 beraberlikten birisi de 1-1'lik skorla Steaua Bükreş'e karşı.

Geçen sene de aynı skorla ayrılmış iki takım sahadan, Steaua'nın eski 10 numarası Dica'nın üzüntüsü geçen seneki maçtan. Geçen sene sadece 1 puan farkla ligde kalabilmiş Gloria Buzau ancak bu sene 2. lig biletleri daha ilk devrenin sonunda kesilmiş gözüküyor.
Bazılarınız "başlıktaki Güvenspor ne ola ki!" diye bir tepki verebilir, açıklamak gerek. Şahan Gökbakar'ın Recep İvedik öncesi döneminden bir skeç Güvenspor. Skeçte 10 maçta 107 gol yiyen ve beraberlikten daha iyi sonuç alamamış bir takımın teknik direktörüyle röportaj yapılıyor. Şahan Gökbakar'ın son skeçlerinden biridir aynı zamanda.

Ayrıca yorumlara da Güvenspor'la ilgili ilginç bilgiler gelmeye devam ediyor, üstteki yorum sekmesinden bu yazılara bakabilirsiniz...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Bir ayrıntı daha,

Trabzonsporlu Orhan ÇIKRIKÇI'da güvenspordan yetişmiş.

ORHAN ÇIKRIKÇI

15.04.1967 Lüleburgaz doğumludur. Futbola Ahmetbey Güvenspor'da başladı, ilk, orta ve liseyi Ahmetbey'de tamamladı. Okul yıllarında Ahmetbey Güvenspor genç ve A takımlarında oynadı.1986'da Çorluspor'da profesyonel oldu. 2 yıl 2. ligde oynadı. 1988-89 yıllarında Eskişehirspor'a transfer oldu. Burada 1 yıl oynadıktan sonra Trabzon'a geçti. Trabzonsporda 1989'dan 2001'e kadar forma giydi.2001 - 2002 sezonunuda kiralık olarak 2. ligde Akçaabat Sebatspor'da oynadı. 3 kez genç milli, 5 kez ordu milli, 30 kez A milli takım formasını giydi.2002 - 2003 sezonunda GüneyKore'nin 1. lig takımlarından olan SK Bucheon takımında antrenör oldu.2003-2005 yılllarında Trabzonspor'da yardımcı antrenör olarak görev yaptı.


Kaynak :

http://ahmetbey.net/v2/index.php?option=com_content&task=view&id=64&Itemid=1

Temur dedi ki...

İSmini hatırlayamadığım bir Yunan takımı vardı. 2 sezon önce 4 puan ile ligden düşmüştü. Hatırlayan var mıdır?

Adsız dedi ki...

Çok ilginç bir haber daha;

Güvenspor'u geçmiş durumdalar.

--

7 maçta tam 166 gol yediler

Tolga GÜRSOY / Köln (DHA)

11 Eylül 2008

7 maçta tam 166 gol yediler
Almanya'da 1.FC Germania Forchheim 08 adlı futbol takımı, ligde oynadığı ilk yedi maçta inanılması güç bir rakora imza attı.

Forchheim yedi maçta kalesinde toplam 166 gol görürken hiç gol atamayarak Almanya'nın en kötü takımı unvanını aldı.

Almanya'nın Yukarı Frankonya bölgesindeki A Ligi'nde mücadele eden 1.FC Germania Forchheim 08, ligde oynadığı ilk yedi maçı akıl almaz skorlarla kaybetti. Arda arda yedi maçta toplam 166 gol yiyen ekip, bir tane bile gol atma başarısı gösteremeyerek ilginç bir seri yakaladı. Forchheim takımı bu sonuçlarla Almanya'nın en kötü takımı unvanını aldı.

İnanılmaz bir mağlubiyet serisi yaşayan takım, maçları sırasıyla 15-0, 34-0, 20-0, 27-0, 23-0 ,22-0 ve 25-0'lık skorlarla kaybetti. Takım bu sonuçları alırken Kölner Express gazetesine konuşan kulüp menajeri Lothar Walenta değişik bir açıklama yaparak, "Takımdaki oyuncularıyla gurur duyuyorum. Çünkü kulübümüzü kurtardılar" dedi.

TAKIMIN 100. YILINI KURTARDIK

Menajer Walenta, ligde son sırada yer alan ve bu kadar kötü bir performans gösteren bir takımla gurur duymasının sebebini ise gazeteye şöyle açıkladı:

"Kulübümüz geçtiğimiz yıllardaki yönetim hataları nedeniyle çok büyük borçların altına girdi. Sonuç olarak sezon başında hiç paramız kalmadı. Antrenörle birlikte kadrodaki 26 oyuncu takımdan ayrıldı. Bölge liginde de oynasanız para olmadan bu işler yürümüyor. Bu yıl kulübün 100. yılı olduğu için ligden çekilmeyi de içimize sindiremedik. Civarda oturanlardan oluşan çeşitli amatör turnuvalar katılan bir futbol takımıyla anlaştık. Oyuncular benzin parası, eğitim yardımları gibi ödemelerle bu işe razı oldular. Daha önce bir kulüpte oynamamış gençlerden oluşan bu gençler antrenmansız da oldukları için böyle sonuçlar ortaya çıktı. Ama kulübün yüzüncü yılın kurtardık."

Antrenörlüğünü kulübe ait birahaneyi işleten Manfred Rehm (54)'in yaptığı takım şimdi bu başarısız seriyi paraya çevirmenin yollarını arıyor. Menajer Walenta, "Eğer böyle devam edersek sponsorların dikkatini çekebiliriz. Ya da merak nedeniyle maça gelen seyirci sayısı artabilir. Hiçbiri olmazsa da Almanya'da böyle keyif veren bol gollü maçları yaşatan bir takım olarak adımızı tarihe yazdırırız" diye konuştu.

Bu arada kulüp başkanı da Express'e yaptığı açıklamada son iki maçta ilk gol atmaya çok yaklaştıklarını ifade ederek, "Îlk gol atıldığında ilk galibiyetimizi almış gibi kutlayacağız" şeklinde konuştu.

Bölgesel ligde 6. kümedelermiş, şu anda.

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/9877656.asp?gid=229&sz=50900%60

Related Posts with Thumbnails