Galatasaray Altyapısı '05-06

Ferhat Öztorun, Aydın Yılmaz, Yücel Kaya, Oğuz Sabankay, Arda Turan, Mehmet Güven, Uğur Erdoğan

Eski Galatasaray dergilerimi kurcalarken böyle güzel bir fotoğrafa rastladım dönemin PAF takımıyla ilgili. Arda Turan ortada hemen dikkat çekiyor elbette. Şöyle bir bakınca 3 sene önce de neşesiyle, özgüveniyle pek de farklı değil Arda. A takıma nasıl bu kadar kolay adapte olduğunu bu fotoğrafa dönüp bakınca anlayabilmek zor değil.

Arda'nın yanındaki 8 numara da Mehmet Güven olsa gerek. O dönemki PAF takımın oyun kurucusuydu Mehmet, şimdilerde orta saha rotasyonunu tamamlayan oyuncu rolünde. Taraftarlar arasında da kredisinin yüksek olduğunu söylemek zor. Gösterdiği her vasat performansında eleştiri almaya devam edecek, iyi oynadığı maçlarda ise sürekliliği sorgulanacak. Galatasaray altyapısı mezunlarının genelde belli bir kredisi olur taraftarlarda, bundan mahrum olan ender oyunculardan Mehmet. Onun aşması gereken de bu, kendisini ispatlamak zorunda.

Sol tarafa dönelim. Temiz çocuk Ferhat Öztorun karşımıza çıkıyor. Şanslı mezunlardan biri aslında Ferhat, mevkii olarak o dönem ihtiyaç duyulan bir bölgede oynadığı için bir çok mezunun yakalayamadığı şansı bulabildi. İyi maçları da vardı ama akıllarda kalan maç Fenerbahçe deplasmanı oldu. Gerets'i affedemediğim konuların en başında gelir bu genç oyunculara yaptığı muamele. Mehmet Güven, Ferhat Öztorun, Uğur Uçar, Mehmet Topal. Hepsini en olmadık maçlarda birden ilk 11'e koyup sonra 30 maç unutmak bu oyunculara yapılabilecek en büyük kötülüktü, onu da yaptı. Uğur Uçar daha sonra Kayserispor'da kendini kanıtlayıp geri döndü ancak Ferhat o Fenerbahçe maçının etkisini bir daha üzerinden atamadı. Daha sonra Hakan Balta transferinde Manisaspor'a gönderildi. Galatasaray seviyesinde bir oyuncu olduğuna inanmadım hiçbir zaman ama en çok sevdiğim oyunculardan biridir Ferhat. Ümit milli takımda forma şansı buluyor hala. Umarım geri kalan kariyerinde başarılı olur.

Onun arkasında zıplayan, kısa saçlı arkadaş da muhtemelen Aydın Yılmaz. 16. şampiyonluğun dönüm noktalarından biri olan Konyaspor deplasmanında maç kazandıran golü atmıştı o sene, hatırlamayan Galatasaraylı yoktur. Zaten diğer oyunculara göre daha yüksek olan bu kredisinin sebebi de ilk maçında attığı o harika goldür. O anlık harika bir olay olsa da Aydın Yılmaz'ın gelişimine olumsuz yönde etki ettiğini düşünüyorum o golün. Yakın zamanda bir yazı yazmıştım zaten, tekrar aynı şeyleri yazmaya gerek yok.

Diğerlerini çıkaramadım bir türlü, bilen varsa söylesin. Özellikle 9 numarayı merak ettim. Daha sonra İzmirspor'a giden Sencan Kırıkkaya olduğunu sanıyorum ama emin olamadım. Bu arada bu kutlamanın nedeninin PAF ligi şampiyonluğu olduğunu not düşelim. Fotoğrafın çözünürlüğü baya büyük, arşivine katmak isteyenler kaçırmasın...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

18 yorum:

Sinan Kolat dedi ki...

mehmet güvene bence yeterince güven gösterildi aslında. BJK maçında yaptığı penaltıda bile olur böyle şeyler ben yine de bir sürü şey bekliyorum diyen bir insan olarak artık pek bir şey beklemiyorum açıkçası. Aynı şekilde Özgürcandan da çok şey beklemiyorum, belki Sakaryada iyi gidiyo ama GSde çok bir şey yapamaz bence. Mesela Cafercan vardı o noldu? İnşallah Oğuz Sabankay da bu kervana katılmaz.
Yine atlanmaması gereken nokta, her altyapı futbolcusunun aynı düzeyde bir A takım futbolcusu olamayacağı.

Sacit Tekin dedi ki...

Lion,

O kadar hakkında yorum yazdığın oyuncuyu tanıyamadın mı, aşkolsun :)

9 numara, Uğur Erdoğan. 05-06 sezonunda Özgürcan'dan daha fazla gol attı hatta, 20 den fazla golü var.

Buna rağmen bu adamın isminde bu akdar az bahsedilmesi çok garip geliyor bana üstelik Gaziantep de gayet başarılı performans gösteriyorken.

pclion dedi ki...

Haha, cidden oymuş. :) Fotoğraf büyük olunca bir garip geldi, Mehmet Güven'i yazarken bile iki kere düşündüm, o derece. O da gözlerini kapamasaymış, ne yapalım? :)

Diğeri kim acaba?

Aydin Yilmaz dedi ki...

Arda'nin yanindaki Oguz Sabankay.

11 numara gibi duruyor.

caglarkeceli dedi ki...

resimde ardanın yanındaki oğuz sabankay olması lazım

pclion dedi ki...

Çok pardon arkadaşlar, ben derginin kırılma noktasına gelen arkadaşı sormak istemiştim.

Ona dikkatli bakınca Oğuz olduğu anlaşılıyor zaten tekrar kusura bakmayın.

O arkadaşı bulursak tamamlıyoruz resmi, ha gayret. :)

Sacit Tekin dedi ki...

Bu muhabbetin yeri burası değil kusura bakmayın ama ilk mesaj da Sinan Bolat'ın yazdığı şu klasik yoruma katılmıyorum:

"Her altyapıdan çıkan A takımda oynayamaz"

Elbette oynayamaz her yol 10 küsür oyuncu çıkıyor ama Galatasaray2ın gençlere bence göstermediği ilginin üstünü örtmek için bir bahane olarak kullanılmamalı bu cümleler.

Son 5-6 yıllık süreci göz önüne alırsak Arda, Uğur ve Sabri dışında düzenli forma giyen oyuncu var mı? Murah Akça ve Smih kaya nın ne olacakları belli değil, Mehmet güven de aynı şekilde.

Bu mudur yani O MUHTEŞEM GS ALTYAPISI'NIN ürünü. Sadece 3 oyuncu mu? Ortada bir gerçek var ise o da Galatsaray'ın Alt yapısının gereği kadar efektif kullanılmadığıdır. 87-88 jenerasyonun da 1-2 oyuncunun burada olması pek ala mümkün olabilirdi ama yönetim hala Ferdi, Serkan kurtuluş ve hatta Yaser gibi adamların peşinde koşuyor. Bir Uğur Erdoğan bir Cafercan bu adamlarda dah m ı az performans gösterecekler sanıyorsunuz?

İşin özeti budur, çuvaldızın batırılması gerekn gençlere duyulan güvensiliğin yansıması olan yöneticilerden başkası değil.

caglarkeceli dedi ki...

o arkadaş yücel kaya dır.
yücel kaya 2006 yılında galatasaraydan beylerbeyine geçmiş 2 sene orda oynadıktan sonra şu anda amatör ligde ankara jandarmagücünde oynamaktadır
galatasaray dergisinin 37.sayısında 2005-2006 paf takımı kadrosu verilmiş orda görebilirsin yücel kayayı

pclion dedi ki...

Çağlar hocam, çok teşekkürler bilgi için. Yücel Kaya'nın ismine o dönemin kadrosunda geçtiği için göz aşinalığım var, başka bir bilgim yoktu.

37. sayıyı ben de aradım (GS.org'da 05-06 PAF kadrosu tanıtımı yazıyor o sayı için) ancak benim arşivimde yokmuş o sayı. Eksik sayıları 2.5 ytl'ye alabiliyormuşuz telefon edip, sanırım o yolla edinmeye çalışacağım sayıyı...

caglarkeceli dedi ki...

ne demek bir yardımım dokundu ise ne mutlu bana esas ben size teşekkür ederim böyle güzel bir blogu bize sağladınız için

selaminko dedi ki...

herkesin unuttugu ama benim gönderilmesini hala hazmedemedigim adam Zafer Sakar'dır. Arda ile beraber yanlıs hatırlamıyorsam Manisa'ya kiralık verilmişti. Manisanın FB'yi 5-2 yendiği macta ilk golden önce yaklasık 30 mt. den mukemmel bir sut cıkarmıs sonrasında dönen topu ya holosko ya da rafael tamamlamıstı. Nedense o sutu atan bir adama bi turlu sans verilmedi adam akıllı ki o bölgede en cok adama ihtiyacımız oldugu dönemde bile. Demek ki kendisinde de bi hata var da denebilir.

İkinci konu biri su Aydın'a sacını kestirtsin. Cocugun kafa da cok sac olunca kafa cok calısmaz oldu. Hasan Sas duy sesimizi :)

apaç dedi ki...

uğur erdoğan umudu o kadar kesmiş olacak ki beşiktaş bilekliğiyle çıkıyor artık maçlara.

bu karede üzüldüğüm tek isim, h.k.b gibi vasat bir isim için gözden çıkarılan ve şimdilerde manisa'da harikalarar yaratan ferhat'dır.

kendisi gs store'nin çekimleri için kamera karşısına h.k.b kadar iyi geçemezdi ama oyunun iki yanını da oynayan modern bir bek görüntüsü vardı.

her şeyiyle yazık oldu.

Sinan Kolat dedi ki...

@ Sacit Tekin
Yanlis anlasilma olmasin, her ne kadar bir suru Turk klubunun ustunde olsak da altyapi konusunda hala yeterli olmadigimiz bir gercek, katiliyorum. Ama gercekten bazen de yas ilerledikce ayni gelismeyi gosteremeyebiliyor ya da psikolojik olarak A takimi kaldiramiyor olabilir oyuncular. Yoksa genel olarak dedigine katiliyorum.
Bu arada soyadin Kolat :)

Adsız dedi ki...

@apaç
bjk- antep belediye maçında ben de kapalı altta olan bir taraftar olarak uğur erdoğan'ın kolunda bjk bilekliği olmadığından eminim, bu söylenti nerden çıktı anlayamadım, maç çıkışı internette bazı arkadaşlar bunu yazmıştı, hafızama güvenemediğim için akşam maçın tekrarını dikkatle izlemiştim ve öyle bir bileklik olmadığından kesinlikle emin oldum.
lafı geçtiğini görünce söyleme ihtiyacı hissettim.

Adsız dedi ki...

hakan balta türkiyenin açık ara en iyi solbekidir , ferhat o kadar iyi olsaydı manisada da olsa gösterirdi kendisini

apaç dedi ki...

@ayhan

ince, araya kırmızı karışan bilekliktendi. tribündeysen ve çok da dikkat kesilmemişsen görmemiş olabilirsin.

ben, belgeler nitelikteki fotoğrafı maç sonrası görmüştüm.

etraflı bir google araştırması sonrası sen de bu şerefe nail olup, sabri sarıoğlu'nun değerini çok daha anlayabilirsin.


@last adsız

ferhat, bu seneki evra performansıyla kendisini ziyadesiyle göstermiştir.

hakan kadir balta ile ilgili yorumunun ise bir nükteden ibaret olduğunu düşünmek istiyorum. açık ara, sol bek, en iyi gibi kelimeler geçmiş zira.

ali dedi ki...

@apac
ferhatin bank asyada gosterdigi performansa evra performansi diyorsan, sezerinde yilin futbolcusu odulunde cristiano ronaldo ile yarismasi gerektigini dusunuyor olmalisin. turk milli takiminda sol bek kim olsun desen tereddutsuz cevap hakan baltadir, yedegi kim olur, kesinlikle ferhat degil.

pclion dedi ki...

Apaç ben de senin bu Hakan "Kadir" Balta saplantını anlayabilmiş değilim. Yazdığın her üç mesajdan ikisi Hakan Balta'yla ilgili olmak zorunda mı? Konuyla alakalı, alakasız her yere Hakan ve Sabri yazmakta ısrar ediyorsun.

En azından ilgili konularda fikrini belirt, burası Hakan Balta'nın tartışılacağı konu değil...

Related Posts with Thumbnails