Galatasaray 1-3 Leverkusen

Bir hazırlık maçı olmasına rağmen Leverkusen oldukça ciddi hazırlanmış maça. Kadrodaki bütün oyuncular Leverkusen rotasyonunda yer alan adamlardı. Galatasaray ise Altay maçında oynayan oyuncuları dinlendirerek yedeklere forma şansı verme niyetindeydi.

Takımın belli bir bölümünden fazlasının yedek olması oyuncuların birbirleriyle olan iletişimlerini de etkiliyor haliyle, bunu maçın ilk 15 dakikasında gördük özellikle. Defansif organizasyonlarda komik denecek hatalarla goller geldi. Yine de skor merkezli değerlendirmemek lazım böyle maçları, önemli olan oyun içinde şu anki rotasyonda faydalı olabilecek oyuncuları görmekti amaç.

Bunların en başında Yaser ve Serkan geliyor bana göre. Yaser, Karan ve Nonda'nın formsuzluğunda iyi bir çıkış yakaladı, bugün de etkiliydi maçta. Biraz şanslı olsa şahane bir gol de atabilirdi. İlerde pres yaptı, ayağındaki topları olumlu kullandı. Benzer saptamaları Serkan için de yapabiliriz, özellikle topu doğru kullanma konusunda etkileyici bir oyun ortaya koydu Serkan. Defansif anlamda kötüydü demek haksızlık olur, birkaç maç daha süre alırsa bu uyum problemini de aşacaktır. Birebirlerde rakiplerini iyi karşıladı. Zor pozisyonlarda topu sahada tutma gibi bir alışkanlığı da yok gördüğüm kadarıyla, gerektiğinde bilinçli bir şekilde topu dışarıya atmanın da bir defans oyuncusunun görevleri arasında olduğunu biliyor gibiydi. Sabri'nin arkasında güvenilir bir yedek olabileceğinin sinyallerini verdi bence Serkan.

Mehmet Güven, Barış Özbek, girdikten sonra Ayhan ve Arda iyi not alan diğer isimlerdi. Aydın maça dikkat çekici bir giriş yapsa da ilk yarının sonlarında ve ikinci yarıda oynadığı bölümde gittikçe silikleşen bir görüntüsü vardı. Fizik gücü de diyemeyeceğim bu probleme, başka bir sorunu var Aydın'ın. Onunla ilgili beklentilerimi azaltalı çok oldu ama oyun içinde bu kadar düşük olmasını da yadırgamıyorum desem yalan olur.

Nonda'da çok uzun süredir devam eden şiddetli bir formsuzluk var, bu maçta da hız kesmeden devam etti. Gerçekten anlayamıyorum onu, sahada Bezgin Bekir misali dolaşmaktan, top kaptırmaktan başka yaptığı bir şey yok. Penaltı kaçırmasına bir şey demiyorum ancak tavrını ve oyununu ciddi anlamda gözden geçirmek zorunda Nonda. Yoksa şu durumlarıyla Ümit Karan'la beraber Yaser Yıldız'a havlu sallarlar ancak...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

7 yorum:

Kapali Ust dedi ki...

Gamsız Adam Nonda

aksilaz dedi ki...

serkan defansif açıdan çok kademe hatası yaptı maalesef.ancak bileği bi bek için yumusak.benı en cok sasırtan mehmet guven oldu yıne.ferdiden ise 3-5 kurus kazanlıyosan hemen verilebilir.bu arada yıldız denılen semıh kaya nerede hala sakatmı o cocuk? bide linderoth vardı tabi :)

pclion dedi ki...

Semih Kaya milli takımda Emre Çolak'la beraber...

apaç dedi ki...

sabri'nin penaltıdaki takipçiliği, hırsı takdire şayandı.

serkan kurtuluş gene kötü oynayıp, stoper bek bile olamayacağının sinyallerini verdi.

idmanlardaki çift kalelerde dahi ortada oynayan orkun kalede göründü.

hakan kadir balta benden sadece sol bek değil, stoper de olmaz dedi.

ferdi'ye eskişehir öncesi yeterli forma şansı verilmiş oldu.

alpaslan gizemliliğini korudu.

budur maçın resmi.

pclion dedi ki...

Serkan'ın stoper-bek "bile" olabilmesi için stoper kökenli olması gerekir zaten, Serkan Kurtuluş aslında ofansif bir oyuncudur. Gelişim gösterebileceğini, üst düzey bazı yeteneklerinin olduğunu gösterdi bizlere.

Sabri'nin rakibi olacağı için Serkan'a pek sıcak bakmıyorsun anlaşılan :)

apaç dedi ki...

pclion;

evra, maicon gibi oyunun iki yanını oynayacak yeteneklere sahip olmadığı için hakan kadir balta gibi işin kolayına kaçıp 15 metrekarelik alanda bu işi icra edene stoper bek diyorum ben.

illa stoper menşeli olması gerekmiyor.

serkan kurtuluş olması da yeterli ;)

Sacit Tekin dedi ki...

Serkan ne menşeli olur ise olsun, GS altyapısındna yığınla adam bulunur onun yerine. Sabri ile kıyaslanmaz bile. Sabri sağ açık kökenlive sağ bekte oynar iken en azından bindirme yapıyor. Serkan durarak oynuyor ve ofansif olduğu idddi edilmesine rağmen orta bile yapmıyor. Tam bir hayal kırıklığı.

GS nin sorunu da bu zaten. Dışarıdan genç diye oyuncu alıyorsun ferid ve serkan diye, onalrın yerien PAF takımdan çıkan ya da çıkacak olan bence daha kaliteli yığınla adam bulabilirsin.
Bir oğuz u kiraya vereceğine getir kenarda otursun, bu adamlarda kenarda oturuyor zaten. Getir cafercan ı ya da uğur erdoğan ı bu şansı onlara ver.

Yok hocam, alyapıdna çıkan adamlar için doğru dürüst bir değerlendirme ve takip sistemi yok o nedenle de kiralık gidenler Allah'a emanet. Sonra onalrı görmezden gelip para verip onlardan daha kaliteli olmayan adamalr alıyorsun. Atakımda forma giyen 3-4 PAF takım kökenli adam var. Bu mudur GS nin sağlam altyapısının A takıma yansıması?

http://www.sacitekin.blogspot.com/

Related Posts with Thumbnails