Eski Dostlar #5: Cihat Arslan

Penne Arabiata'da Nihat'ın açıklamasını okudum, Villareal'in beş yüzüncü golünü atmakmış amacı. Bu tip rekorlar söz konusu olduğunda benim aklıma ilk gelen isim tartışmasız Cihat Arslan'dır. Galatasaray'ın Avrupa'daki yüzüncü, Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk golünü atan oyuncu olmayı başarmıştır Cihat. Hatta o dönem o golü atana Adnan Polat'ın araba hediye edeceği konuşulmuş, gol atmamıza rağmen Spartak Moskova'ya 2-1 yenilince hediye yalan olmuştu.

Uzunca bir süre haber alamadık Cihat'tan. Galatasaray sonrası gezgin hayatı yaşayan oyunculardan biri olmuştu o da. Geçen sene Olimpiyat stadında oynanan Kasımpaşa-Galatasaray maçında rastlayınca baya bir şaşırmıştım. Kariyeri bitmek üzereyken tekrar üst düzey futbola dönmesi şaşırılmayacak gibi de değildi hani, 1970li bir oyuncudan söz ediyoruz. O yaşa kadar oynaması bile mucizedir Türkiye şartlarında Cihat'ın. En son profosyonel maçına 25 Kasım 2007'de çıkmış Cihat, Kasımpaşa'nın daha sonraki Süper Lig maçlarında forma şansı bulamamış. Bu sene de sözleşmesi bitince başka bir takımla anlaşmamış ve futbolculuk kariyerini sonlandırmış.

Üstteki fotoğraf Yimpaş Yozgat günlerinden, yanındaki de Şifo. Daha henüz futbolu bırakmış bir futbolcunun bile doğru düzgün fotoğrafı bulunmuyor nette, bu da işin bir başka yönü. Spartak Moskova maçından bir fotoğrafını arıyorum iki gündür ama bulmayı başaramadım. Futbol tarihimize birkaç bayrak maç dışında önem vermememizin sonucu olsa gerek bu. Galatasaray yazınca UEFA Kupası finalinden, Fenerbahçe yazınca 6 Kasım'dan, Beşiktaş yazınca 2003'teki takımdan başka sonuç bulunmamasının başka açıklaması yok çünkü...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

papaz dedi ki...

Sezon ortasında futbolu bırakıp yardımcı antrenör olmuştu sanırım Kasımpaşa'da.

4-4-2da bir röportajı vardı Mart-Nisan gibi sanırım.

Daima Fenerbahçe! dedi ki...

hayal meyal hatırlıyorum sanki bana iyi bir görev adamı imajı verirdi. rekor deyince böyle gollü falan aklıma dünya kupalarında 400. golü lefterin atması ligdeki 2000. golümüzün uchenin atması falan aklıma geliyor.
Uğur senden bir davor vugrinec-dimaş-sebastian perez-mrmic-florkin-moldovan yazısı rica etsem eskilerden.

jose dedi ki...

Davor Vugrinec nasıl bir patlama yapmıştı 1997-1998 yılının ıkıncı yarısında hatırlıyorumda.Ikıncı yarı her maç gol atıyordu bir hafta boş geçmemişti neredeyse..

PENNEARABIATA dedi ki...

Galatasaray'ın şampiyonlar ligi gruplarındaki ilk golünü atmıştı. O maç öncesinde babamla iddiaya girmiştik golü kimin atacağı konusunda ve Cihat demiştim. Ne alakaysa içime doğmuş işte!

Related Posts with Thumbnails